Spitalul „Grigore Alexandrescu” confirmă: Trei copii sunt infectați cu stafilococ auriu. Unul este în stare mai gravă

Spitalul „Grigore Alexandrescu confirmă: Trei copii sunt infectați cu stafilococ auriu. Unul este în stare mai gravă
Publicat: 07/05/2019, 18:32

Purtatorul de cuvant al Spitalului de Copii „Grigore Alexandrescu” a declarat, pentru MEDIAFAX, că cei doi bebeluși au fost internați în spital doar două, trei zile, aceștia având doar manifestări cutanate, însă cel de-al treilea se află în continuare sub supraveghere. Acesta din urmă are probleme respiratorii, fiind depistat cu hemocultură pozitivă cu stafilococ.

„Cei doi bebeluși care au fost cu manifestări cutanate nu au stat decât două – trei zile internați după care s-au externat, deci nu mai sunt în spital, iar cel cu probleme respiratorii, care a venit pe 4 mai, este în continuare internat. Are hemocultură pozitivă cu stafilococ, adică e puțin mai complicat”, a precizat medicul.

În acest moment, copilul este internat pe secția de Pediatrie, aflându-se sub tratament. În cazul său, stafilococul a fost depistat în sânge, motiv pentru care starea sa este una mai gravă decât în cazul celorlalți bebeluși, externați deja.

„Deocamdată este pe secția de Pediatrie internat, sub tratament (…) este stabil, dar are infecția puțin mai mare, mai agresivă. Stafilococul poate să fie doar pe zona de nas, piele, pe când în acest caz el a fost depistat în sânge, deci hemocultură poztivă , de asta e infecția mai complicată”, a concluzionat medicul.

Medicul Raluca Alexandru a precizat în același context că toți bebelușii cu probleme au început să vină la spital în perioada sărbătorilor pascale, ultimul ajungând să fie internat aici în data de 4 mai. „Doi copii au venit după 20-25 aprilie, în perioada sărbătorilor și ultimul a venit în data de 4 mai. Doi cu manifestări cutanate și unul cu probleme respiratorii, care mai este internat încă la noi”, a mai spus medicul.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii „Grigore Alexandrescu” a mai spus că părinții au venit cu bebelușii de acasă, aflându-se ulterior că toți s-au născut la maternitatea Giulești.

„Toți au venit de acasă, ulterior s-a aflat că au fost născuți la Giulești. (..) Au venit la 5 zile de la naștere, la 2 săptămâni de la naștere și la aproape o lună de la naștere. Cel care a venit acum și e mai grav puțin, cel cu probleme respiratorii, este la două săptămâni de la naștere”, informează medicul.

Ministrul Sănătății a confirmat prezența stafilococului auriu în cazul a doi copii născuți la Maternitatea Giulești, însă a menționat că momentan au loc verificări.

„Ministerul Sănătății a cerut Direcției de Sănătate Publică București să verifice informația apărută la Spitalul de Obsterică Ginecologie „Panait Sârbu” din Capitală, după ce la Spitalul de Urgență Copii Grigore Alexandrescu au fost internați doi copii infectați cu stafilococ auriu. Copiii au fost născuți în perioada martie-aprilie 2019 la Spitalul de Obsterică Ginecologie Panait Sârbu. Astfel, în perioada 08.05-15.05.2019, la cererea Ministerului Sănătății, inspectorii sanitari ai DSPMB însoțiți de medici epidemiologi din cadrul Compartimentului Supraveghere Epidemiologica si Control Boli Transmisibile vor verifica respectarea normelor de supraveghere, prevenire și limitare a infecțiilor asociate actului medical, normelor tehnice privind curatenia, dezinfecția și sterilizarea, precum și normele tehnice privind gestionarea deșeurilor rezultate din activități medicale”, arată Ministerul Sănătății, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanților ministerului, Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București (DSPMB) a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sârbu” să transmită până pe 7 mai date referitoare la data internării mamelor, datele de naștere ale copiilor, tipul nașterii, diagnosticul la externare, precum și data externării.

„Totodata au fost solicitate masurile instituite in ceea ce priveste investigarea posibilului focar de stafilococie cu MRSA pentru copiii nascuti in perioada 25.03.2019-30.04.2019. Au fost solicitate spitalului rezultatele testelor efectuate in cadrul autocontrolui, in sectiile de neo-natologie, obstetrica-ginecologie, bloc operator, sterilizare si biberonerie precum si rezultatele testarii personalului privind portajul. Spitalul Clinic de Obstetrică si Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sârbu”, a solicitat DSPMB date referitoare la copiii născuti prin operatie cezariană în intervalul 25.03.2019-30.04.2019, cu posibile infectii stafilococice (MRSA), apărute după externarea lor din maternitate și internați ulterior în alte unități sanitare”, potrivit sursei citate.

Direcția de Sănătate Publică a cerut, de asemenea, unităților sanitare publice și private să spună dacă în unitatea respectivă s-au prezentat/internat copii născuți în perioada 25.03.2019-30.04.2019, la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sârbu” (Maternitatea Giulești), cu simptomatologie ce ar putea fi asociată infecției stafilococice cu MRSA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Micii vegani, tot mai preferați de români. Câți mici din carne mănâncă în medie un...