SPORT. Alex Zanardi, fost campion Formula 1, a suferit un accident grav. Italianul se luptă pentru viață într-un spital din Siena

Redactor:
Silviu Bănilă
SPORT. Alex Zanardi, fost campion Formula 1, a suferit un accident grav. Italianul se luptă pentru viață într-un spital din Siena
SPORT. Alex Zanardi, fost campion Formula 1, a suferit un accident grav. Italianul se luptă pentru viață într-un spital din Siena / Foto: Captură YouTube.com

Alex Zanardi, fostul pilot Formula 1, devenit ulterior campion al Jocurilor Paralimpice în urma accidentului în care și-a pierdut ambele picioare, a ajuns din nou la spital, în stare gravă.

Italianul în vârstă de 53 de ani a fost dus cu elicopterul la un spital din Siena, după ce a fost implicat într-un accident „cu un vehicul greu”, scrie AP. Un oficial a declarat că Zanardi a fost implicat în teribilul accident, dar s-ar afla încă în viață.

Alex Zanardi, un adevărat luptător. În 2001, sportivul și-a pierdut ambele picioare într-un accident teribil

Zanardi concura vineri în cursa națională de ciclism „Obiettivo tricolore” pentru sportivi paralimpici. La Repubblica scrie că Zanardi se afla pe autostrada 146, între Pienza și San Quirico, în momentul accidentului.

Potrivit Gazzetta dello Sport, acesta cobora un deal când a pierdut controlul vehiculului și a intrat în plin trafic.

Alex Zanardi a câștigat Campionatul CART în 1997 și 1998. În urma unui accident foarte grav, care a avut loc în timpul cursei Memorial CART din 2001, lui Zanardi i-au fost amputate ambele picioare. În 2005, sportivul și-a reluat activitatea sportivă și a câștigat patru titluri de campion la Jocurile Paralimpice din 2012 și 2016.

Mesaj de la premierul Conte: FORZA ZANARDI!

Potrivit espn.com, Alex Zanardi a suferit o operație delicată pe creier, în urma traumelor severe suferite la nivel cranian. Intervenția a durat trei ore, iar Zanardi a fost mutat în unitatea de Terapie Intensivă. „Starea sa rămâne foarte gravă”, au declarat surse din spital.

Însuși premierul Giuseppe Conte a transmis un mesaj puternic pentru Zanardi: „Nu ai renunțat niciodată și cu forța ta extraordinară ai doborât mii de obstacole. Forza Alex Zanardi. Nu renunța. Toată Italia este alături de tine”.

Foarte mulți sportivi i-au transmis lui Zanardi mesaje de încurajare, cum ar fi Mario Andretti, fost campion Formula 1: „Sunt atât de îngrijorat și de speriat pentru Alex Zanardi, încât abia mai pot respira. Sunt fanul lui. Sunt prietenul lui. Vă rog să faceți ca mine și să vă rugați mult pentru acest om minunat”, a scris Andretti pe Twitter.

Inchide