Starbucks deschide vineri cafeneaua din Hanul lui Manuc

Starbucks deschide vineri cafeneaua din Hanul lui Manuc
Publicat: 18/12/2014, 14:35
Actualizat: 29/09/2018, 01:50

Ultima cafenea a fost inaugurată în septembrie în zona Pipera din Capitală, în complexul de birouri Novo Park, cu o suprafață de 200 metri pătrați.

În prezent, lanțul american are 10 locații, dintre care șapte în București și câte una în Cluj-Napoca, Timișoara și Constanța.

Compania a anunțat anterior că vrea să ajungă în acest an în Iași cu două cafenele și analizează piețe precum cele din Sibiu, Craiova și Brașov, vizând să-și extindă rețeaua până la 30-35 de unități în următorii cinci ani.

Starbucks a închis recent unitatea din AFI Palace Cotroceni, înlocuită cafeneaua Brioche Dorée, brandul adus pe piața locală de directorul și acționarii grupului Kenvelo împreună cu un partener francez. Americanii au semnat însă un contract cu mall-ul pentru un alt spațiu, cu zonă de servire, situat aproape de intrarea în cinematograf.

De asemenea, compania vrea să închidă și să relocheze anul viitor cafenelele din clădirea America House (Piața Victoriei) și din mall-ul Promenada, pentru prima unitate având o înțelegere pentru un spațiu mult mai mare la intrarea pe Calea Victoriei.

Lanțul de cafenele a obținut anul trecut o cifră de afaceri de 7 milioane de euro pe piața locală, în creștere cu 20% față de anul precedent.

Starbucks a intrat pe piața din România în aprilie 2007, deschizând prima cafenea din Europa Centrală și de Est, ca rezultat al unui joint-venture încheiat cu partenerul său european, grupul elen Marinopoulos. Grecii au pierdut franciza lanțului de cafenele în România, acționariatul fiind schimbat la începutul anului cu un joint venture între mai mulți antreprenori bulgari și compania-mamă.

Starbucks are peste 20.000 de cafenele în 65 de țări și este cunoscută și pentru marca proprie de cafea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase