Ștefan Mandachi anunță că va pleca în Africa: Vrea să construiască fântâni cu apă potabilă pentru localnici / Ce proiect vrea să implementeze în România

Ștefan Mandachi anunță că va pleca în Africa: Vrea să construiască fântâni cu apă potabilă pentru localnici / Ce proiect vrea să implementeze în România
Ștefan Mandachi anunță că va pleca în Africa: Vrea să construiască fântâni cu apă potabilă pentru localnici / Sursă FOTO: Ștefan Mandachi - Facebook
Publicat: 03/01/2021, 21:14
Actualizat: 03/01/2021, 21:15

Omul de afaceri Ștefan Mandachi că urmează să plece în Africa pentru a construi două fântâni cu apă potabilă, în valoare de 15.000 de euro, pentru localnicii săraci.

Ștefan Mandachi a anunțat că urmează să plece vlountar în Africa, respectiv în ganda și Rwanda, în perioada 18-24 ianuarie, fiinc vorba de o „călătorie umanitară”.

„Am construit o fântână cu apă potabilă în Uganda și mergem la fața locului. Vom mai construi două fântâni cu apă potabilă în Rwanda, locul în care vreau să merg de 12 ani, de când am văzut filmul Hotel Rwanda (pe care vi-l recomand cu tărie)”, scrie afaceristul pe Facebook.

De asemenea, acesta a transmis că alți doi români „sufletiști și generoși au decis să finanțeze alte două fântâni cu apă potabilă”.

Ștefan Mandachi: „Mergem în Africa pentru fântâni și pentru alte acțiuni”

„Cei doi ctitori se numesc ȘTEFAN DANILOAIA și ANDREI MARCU. Asta mi s-a părut de-a dreptul incredibil. Fiecare fântână costă 7500 dolari și va purta pentru totdeauna numele ctitorilor și al copiilor lor. Mergem în Africa pentru fântâni și pentru alte acțiuni, vom vedea acolo. Sate întregi de oameni amărâți își vor potoli setea din aceste fântâni. În Africa fântâna se face mult mai greu decât în România, necesitând foraje speciale. Apropo, mă deplasez pe banii mei, nu mă finanțează vreo asociație umanitară, nici măcar fundația care poartă numele mamei mele, Fundația Jeni Mandachi. Toate sponsorizările și donațiile din anul 2020 le-am făcut fără să fiu plătit de vreo asociație, din contră, eu am plătit totul, inclusiv filmele, montajele, marketingul: am donat bani, bunuri, servicii în valoare de 250.000 euro într-un singur an”, mai notează Ștefan Mandachi.

Totodată, acesta are o nouă inițiativă prin care să ajute zonele rurale din România „de pe urma Africii”.

„O BIBLIOTECĂ MOBILĂ și O BAIE MOBILĂ pentru satele izolate din România”

„Iată la ce m-am gândit (deși știu că șansele mele de reușită sunt infime): am un plan mai vechi, să fac o bibliotecă mobilă, o rulotă ticsită cu cărți, care să circule prin toate zonele sărace din Moldova. (Dacă proiectul ne iese, îl multiplicăm în toată țara). Pe lângă biblioteca mobilă, îmi doresc de mai multă vreme să construiesc un container mobil, dotat cu dușuri, boiler cu apă fierbinte și configurat cu toate dotările igienice pentru copiii și bătrânii din zonele izolate și sărace din țara noastră. Am ajuns în sate din România uitate-n spațiu și am dus laptopuri și tablete în locuri unde copiii se spală în vană, (sau deloc) și trăiesc ca-n lumea a treia, nici măcar nu au văzut cum arată un duș. Nu mai vorbesc de bătrânii care nu au posibilități. Ca atare, îmi doresc cu toată ființa să construim o BIBLIOTECĂ MOBILĂ și O BAIE MOBILĂ pentru satele izolate din România. DAR NE TREBUIE BANI!”, explică omul de afaceri.

De asemenea, acesta a anunțat că mai sunt două locuri libere pentru călătorie în Africa, în cu o condiție.

„VII CU NOI ÎN AFRICA DOAR DACĂ DONEZI 20.000 EURO ÎN SCOP CARITABIL. (prima dată am vrut să cer 25.000 dar am lăsat discount, că-s băiat inimos). Bonus, în fiecare zi primești timp de o ora lecții de business de la Ștefan Mandachi Milionaru, ce mai vrei??? Îți scoți banii :)))) Știu că pare bizar, dar încep să cred în minuni: de necrezut mi se părea și acum două săptămâni când nici prin cap nu-mi trecea că se trezesc doi «nebuni» să scoată 15.000 dolari ca să ctitorească două fântâni la capătul pământului. Prin urmare, dacă am găsi alți OAMENI cu inimă bună (și cu buzunarul plin), strângem suma de 40.000 euro și ne apucăm de «biblioteca mișcătoare» și de «baia purificatoare» :)) Acuma’ sper să nu vă bateți pe locuri :))) Dacă e bătaie, scoatem fiecare loc la licitație. Vă garantez că n-o să vă pară rău. Noi oricum mergem… Vă iubesc!”, mai transmite Ștefan Mandachi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Bucurie imensă pentru Simona Halep. Chiar ea a făcut anunțul: Sunt recunoscătoare...
Pasca cu ciocolată, fără zahăr sau gluten. Rețetă perfectă și pentru vegani
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Eta Aquaridele ating punctul maxim în zilele de Paște! Cum să vezi ploaia de meteori?