STENOGRAME: Breazu și Topoliceanu ar fi plătit postacii PDL și ai Elenei Udrea cu până la 10.000 de euro pe lună din mită. Replica echipei lui Udrea

STENOGRAME: Breazu și Topoliceanu ar fi plătit postacii PDL și ai Elenei Udrea cu până la 10.000 de euro pe lună din mită. Replica echipei lui Udrea
Publicat: 20/03/2015, 17:22

Procurorii DNA cer Curții Supreme prelungirea măsurii arestului preventiv pentru Elena Udrea, după ce, în confruntările fostului ministru cu denunțătorii din dosarul „Gala Bute”, ar fi apărut noi date care o incriminează pe politiciană. În cadrul acestor confruntări, Gheorghe Nastasia, fostul secretar general de la Ministerul Dezvoltării și mâna dreaptă a Elenei Udrea de la acel moment, a vorbit despre deja celebra geantă cu 900.000 de euro – presupusa șpagă pe care Udrea ar fi primit-o de la Adrian Gârdean, via Nastasia.

„La aproximativ două luni după ce inculpata Udrea Elena Gabriela a primit suma de 900.000 de euro, în contabilitatea partidului (PDL, n.red.) s-au înregistrat 5 donații în numerar în valoare totală de 265.000 RON, echivalentul a 50.000 euro, prin intermediul a 5 chitanțe cu numere consecutive, emise pe numele unor persoane care nu recunosc efectuarea acestor donații și ale căror venituri nu le-ar fi permis să dețină asemenea disponibilități”, se arată în referatul procurorilor, conform Hotnews.

De asemenea, procurorii susțin că Tudor Breazu, fostul administrator al moșiei Elenei Udrea din comuna Nana, împreună cu Ana Maria Topoliceanu, fost președinte al CNI, ar fi folosit banii din presupusele șpăgi pentru plata unor servicii de care au beneficiat organizația București a PDL și Elena Udrea. Printre aceste servicii se numără și plata așa-numiților „postaci”: „Inculpații achitau sume care ajungeau uneori la 10.000 euro lunar unui grup de persoane, pentru care foloseau titulatura ‘postaci’, și al căror rol era de a posta comentarii sub identități fictive pe paginile de internet ale unor ziare sau portaluri de știri. Aceste persoane primeau zilnic de la persoana care s-a ocupat de coordonarea echipei de comunicare mesajele pe care trebuiau să le promoveze, după care accesau paginile de internet care le erau indicate si comentau articolele relevante pentru a canaliza opinia participanților la aceste discuții în direcția dorită. ‘Postacii’ erau plătiți în funcție de numărul comentariilor formulate, pe baza unor statistici ținute de acest coordonator al echipei de comunicare a organizației PDL București, care s-a ocupat exclusiv de comunicarea publică a inculpatei Udrea Elena Gabriela”, mai spun procurorii, conform Hotnews.

Într-o replică postată pe Facebook, echipa de comunicare a Elenei Udrea acuză, folosind hashtagul „Kafka” – sugerând o situație absurdă – că „elementele invocate în cererea DNA de prelungire a măsurii arestului preventiv reprezintă doar părți minore ale declarațiilor făcute la confruntările de ieri”.

„Sunt trunchieri și denaturări menite să inventeze un narativ public de culpabilizare a Elenei Udrea. Documentul DNA pare să facă parte din categoria „povești nemuritoare”. Avem încredere că vor apărea public informații care să facă lumină cu privire la conținutul real al confruntărilor dintre Udrea și denunțătorii săi. Ar fi fost de dorit ca DNA să prezinte în întregime declarațiile”, a transmis echipa Elenei Udrea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Cât a costat sicriul lui Costel Corduneanu? ”Stăpânul Moldovei”, înmormântare cu fast în cimitirul unde...
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Este legal să circuli cu o copie a talonului auto?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Lovitură pentru cei care au mașină PE BENZINĂ. Se întâmplă chiar de astăzi, 19 APRILIE
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Pepe, relație de prietenie cu Ibrahim Ibru, actualul soț al Ralucăi Pastramă: "Vorbim aproape zilnic,...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Inteligența Artificială a găsit originea psihozei în creier