Stoica: Ponta a cerut verificarea contractelor încheiate de stat cu firma mea de avocatură

Stoica: Ponta a cerut verificarea contractelor încheiate de stat cu firma mea de avocatură
Publicat: 08/06/2012, 13:10
Actualizat: 08/06/2012, 14:50

Corpul de control al premierului a trimis o adresă către toate instituțiile publice și companiile de stat, pentru a inventaria contractele de asistență juridică încheiate de acestea cu societatea de avocați „Stoica&Asociații”, afirmă partenerul fondator al casei de avocatură, Valeriu Stoica (PDL).

El apreciază că acest demers este unul discriminatoriu, deoarece nu vizează și contractele încheiate de stat cu alte societăți de avocatură.

„Recent, Corpul de control al prim-ministrului a trimis o adresă către toate instituțiile publice și companiile cu capital majoritar de stat pentru a inventaria contractele de asistență juridică pe care acestea le-au încheiat cu societatea de avocați Stoica&Asociații. Dacă interesul prim-ministrului s-ar referi la toate contractele de asistență juridică încheiate în sectorul public, nu aș fi comentat acest demers. Dar informarea discriminatorie cu privire la aceste contracte, cu excluderea tuturor celorlalte societăți de avocatură, este de natură să nască un mare semn de întrebare referitor la intenția reală care se află în spatele acestei acțiuni a prim-ministrului”, afirmă democrat-liberalul Valeriu Stoica, partener fondator al casei de avocatură, într-o declarație acordată MEDIAFAX.

El îi solicită premierului să informeze opinia publică în legatură cu toate contractele de servicii juridice încheiate de instituțiile publice și societățile cu capital majoritar de stat, cu precizarea valorii și a societăților sau cabinetelor de avocați care au prestat serviciile juridice respective, spunând că, în caz contrar, va fi evident că se urmărește în mod vădit abuziv doar prejudicierea imaginii societății de avocați Stoica&Asociații, „instituție care și-a câștigat prestigiul ca urmare a unei activități îndelungate și a calității profesionale a membrilor săi”.

„Prim-ministrul Victor Ponta nu pare să fie copleșit de grijile guvernării. Altfel, nu s-ar explica de ce își consumă timpul prețios pentru a lansa atacuri repetate împotriva mea, ca avocat. La început am crezut că este dezinformat, acum îmi dau seama că este autorul unei campanii de denigrare. Este de neînțeles miza acestei campanii cât timp nu am ocupat în ultimii 10 ani nicio funcție publică, iar în prezent, în viața politică, am doar calitatea de membru PDL. Nu mi-am anunțat candidatura pentru nicio funcție în continuare și nici nu am de gând să o fac. Atunci de ce această risipă de timp și de resurse din partea guvernanților ?”, adaugă Valeriu Stoica.

Guvernul a aprobat, miercuri, o ordonanță de urgență prin care, printre altele, a interzis instituțiilor publice, regiilor autonome și companiilor naționale să mai contracteze servicii de consultanță și asistență juridică dacă dispun deja de personal propriu de specialitate.

Premierul Victor Ponta a declarat anterior că ar trebui ca Valeriu Stoica să renunțe la căpușarea tututor firmelor de stat.

„Am văzut că domnul Valeriu Stoica vorbea de ce lucruri bune o să facă PDL. Primul lucru, ar trebui ca domnul Stoica să renunțe la căpușarea tututor firmelor de stat, că domnia sa e avocat și, ați văzut, pierde toate procesele. Dacă domnul Stoica nu mai căpușează firmele de stat, s-ar putea ca PDL să-și revină”, a spus Ponta.

El a mai anunțat că va trimite Corpul de Control să verifice situația de la Poșta Română, aflată în pericol de insolvență după ce fosta conducere a companiei, cu asistența juridică a unui avocat „cunoscut colegilor din PNL”, a pierdut toate procesele aflate pe rolul instanțelor, în dosare cu sume cumulate de 103 milioane lei, și înregistrează datorii de 110 milioane lei către ANAF.

Valeriu Stoica a transmis atunci că șeful Guvernului face confuzie între „sancționarea contravențională” a Poștei de către Consiliul Concurenței și „cererea de suspendare a executării” deciziei, precizând că nu a reprezentat compania „în cadrul investigației de concurență”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 1,5 miliarde de oameni din întreaga lume trăiesc cu durere cronică