STUDIU. Infecția cu coronavirus la copii s-ar putea să nu înceapă cu o tuse. Ce spune o nouă cercetare despre simptomele și modalitatea de transmitere la copii

Redactor:
Gandul
STUDIU. Infecția cu coronavirus la copii s-ar putea să nu înceapă cu o tuse. Ce spune o nouă cercetare despre simptomele și modalitatea de transmitere la copii

Copiii care au simptome de diaree, cuplat cu febră ar trebui să fie suspectați de a fi infectați cu COVID-19, recomandă un nou studiu publicat în Frontiers in Pediatrics.

Simptomele gastrointestinale suferite în primă fază de unii copii indică o potențială infecție prin tractul digestiv, potrivit unei cercetări

Cercetarea sugerează, de asemenea, că simptomele gastrointestinale suferite în primă fază de unii copii indică o potențială infecție prin tractul digestiv, deoarece tipul de receptori din celulele din plămânii vizați de virus poate fi găsit și în intestine, potrivit Medical Xpress.

„Majoritatea copiilor sunt afectați  de COVID-19, iar puținele cazuri severe au adesea probleme de sănătate subiacente. Este ușor să ratezi diagnosticul său în stadiul incipient, când un copil prezintă simptome non-respiratorii sau suferă de o altă boală”, spune autorul acestui studiu, Dr. Wenbin Li, care lucrează la Departamentul de Pediatrie, Spitalul Tongji, Wuhan, China.

El continuă, „Pe baza experienței noastre de a trata COVID-19, în regiunile în care acest virus este epidemic, copiii care suferă de simptome ale tractului digestiv, în special cu febră și / sau cu antecedente de expunere la această boală, ar trebui să fie suspectați că sunt infectați cu acest virus. ”

În acest studiu, Li și colegii săi detaliază caracteristicile clinice ale copiilor internați la spital cu simptome non-respiratorii, care au fost ulterior diagnosticați cu pneumonie și COVID-19

Acești copii au solicitat consultanță medicală în secția de urgență pentru probleme fără legătură, de exemplu, unul avea o piatră la rinichi, altul un traumatism la cap. Toți aveau pneumonie confirmată prin tomografie toracică înainte sau curând după internare și apoi au confirmat că au COVID-19 Deși simptomele lor inițiale au fost nelegate sau simptomele lor COVID-19 au fost inițial ușoare sau relativ ascunse înainte de internarea lor în spital, în mod important, 4 dintre cele 5 cazuri au prezentat simptome ale tractului digestiv ca primă manifestare a acestei boli.”

Prin evidențierea acestor cazuri, Li speră că medicii vor folosi aceste informații pentru a diagnostica și izola rapid pacienții cu simptome similare, ceea ce va ajuta tratamentul precoce și va reduce transmisia

Cercetătorii leagă, de asemenea, simptomele gastro-intestinale ale copiilor, care au fost înregistrate la pacienții adulți, la o posibilă cale posibilă de infecție.

Li explica, „Simptomele gastro-intestinale experimentate de acesti copii pot fi legate de distributia receptorilor si calea de transmitere asociata cu infectia cu COVID-19 la om. Virusul infecteaza oamenii prin intermediul receptorului ACE2, care poate fi gasit in anumite celule În plămâni, precum și în intestine. Acest lucru sugerează că COVID-19 ar putea infecta pacienții nu numai prin tractul respirator sub formă de picături de aer, ci și prin tractul digestiv prin contact sau transmisie fecal-orală. ”

În timp ce testele COVID-19 pot produce ocazional lecturi fals pozitive, Li este sigur că toți acești cinci copii au fost infectați cu boala, dar avertizează că este nevoie de mai multe cercetări pentru a confirma rezultatele lor.

„Raportăm cinci cazuri de COVID-19 la copii care prezintă simptome non-respiratorii ca fiind prima manifestare după internarea în spital. Incidența și caracteristicile clinice ale unor cazuri similare necesită un studiu suplimentar la mai mulți pacienți.”

NEWS ALERT. Primul mare transfer reuşit de CFR Cluj în această iarnă. Campioana României i-a...
Cristi Borcea a vrut să se SINUCIDĂ! Episod şocant, dezvăluit târziu, în noapte
FOTO. Lidia Buble s-a pozat așa în baie! Ipostaza care arată că nu mai are...
Amendă uriașă pentru un șofer român în Franța. El trebuie să plătească 4 milioane de...
Cristi Borcea a recunoscut că și-a lovit soția! De ce a bătut-o și ce filosofie...
Sunt obligați sau nu medicii de familie să îi înscrie pe pacienți în programul de...
Avertismentul directorului general al OMS: Lumea se află în pragul unui eşec moral catastrofal
BANCUL ZILEI – Blonda indecentă și polițistul
Dacă te vaccinezi anti-Covid, primeşti marijuana gratis. Unde are loc campania
Cristi Borcea a vrut să se SINUCIDĂ! Episod şocant, dezvăluit târziu, în noapte
Ea este mândria romilor! Este frumoasă, dar și deșteaptă. A fost admisă la 5 facultăți...
Un FOTOGRAF amator care imortaliza niște capre negre din România a SURPRINS ceva neașteptat în...
Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times
A apărut încă o tulpină a virusului covid-19. Sute de mii de români vor fi...
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a...
Vestea extrem de tristă a dimineții legată de Sebi, copilul de 7 ani dispărut fără...
Spray-ul nazal care te protejează de COVID. Eficiența este de 95%
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Surpriză: Ce se întâmplă în Israel după ce a fost vaccinată peste un sfert din...
Un TATĂ i-a Pregătit Fetiței Lui MORMÂNTUL Și O Duce Acolo Zilnic. DE CE Face...
Inchide