SUBIECTE ROMÂNĂ BAC 2014. Subiecte date azi la simulare română elevilor de clasa a XI-a. UPDATE

Publicat: 03/03/2014, 15:34
Actualizat: 08/01/2020, 22:26

BACALAUREAT 2014 – SUBIECTE ROMÂNĂ BAC 2014 SIMULARE CLASA A XI-A. Testările de la simulare BAC 2014 nu vor fi trecute în catalog, ci discutate cu fiecare elev în parte, a hotărât Ministerul Educației. De asemenea, în 2014 elevii vor da SIMULAREBAC 2014 în același timp, spre deosebire de anul trecut când fiecare școală a organizat simularea când voia.

UPDATE. Ministerul Educației a publicat BAREMELE pentru SUBIECTE clasa a XI-a profil REAL și UMAN

BAC 2014 BAREM ROMÂNĂ – Subiecte și barem simulare română la BACALAUREAT 2014, clasa a XI-a

SUBIECTE SIMULARE BAC 2014 profil REAL TEHNOLOGIC

Elevii de clasa a XI-a, profil real tehnologic, care au susținut astăzi simularea la limba și literatura română, au primit la subiectul I un text la prima vedere de opera literară Mărgărita, de Vasile Alecsandri, pe baza căruia trebuiau să răspunde la nouă cerințe.

La subiectul al II-lea, elevii de clasa a XI-a au avut de scris un text argumentativ despre impactul rețelelor sociale asupra tinerile, iar la subiectul al III-lea, aveau de elaborat un eseu despre particularitățile de construcție a unui personaj dintr-o comedie studiată.

SUBIECTE SIMULARE BAC 2014 profil UMAN

La primul subiect, elevii de clasa a XI -a, profil uman, au primit un text din opera Tinerețe fără tinerețe de Mircea Eliade pe baza căruia trebuiau să răspundă la nouă cerințe ce vizau conștinețe de vocabular, teorie literară și capacitatea de a comenta un text la prima vedere.

La subiectul al II-a, au avut de scris un text argumentativ despre rolul artei în educația tinerilor, iar la subiectul al III-lea trebuiau să elaboreze un eseu despre relația dintre două personaje dintr-o comedie studiată.

gândul va publica în timp real SUBIECTE ROMÂNĂ BAC 2014 SIMULARE CLASA A XI-A și CLASA A XII-A.

BACALAUREAT 2014. Anul acesta, în premieră, elevii de clasa a XI-a vor da simulări ale examenului de Bacalaureat. Astfel, simularea probelor scrise ale examenului de BAC 2014 entru elevii claselor a XI-a și a XII-a din anul școlar 2013-2014 are loc după cum urmează:

Limba și literatura română – 3 martie (clasa a XI-a și clasa a XII-a)

Limba și literatura maternă – 4 martie (clasa a XI-a și clasa a XII-a)

Proba obligatorie a profilului – 5 martie (clasa a XI-a și clasa a XII-a)

Proba la alegere a profilului – 7 martie (numai clasa a XII-a)

Pentru elevii de clasa a XII-a subiectele laROMÂNĂvor fi pentru: profilul real tehnologic și filiera vocațională – toate profilurile, cu excepția celui pedagogic și pentru profilul uman – filieră teoretică, și profilul Pedagogic – filieră vocațională.

BAC 2014 ROMÂNĂ. Examenul începe la ora 9.00 și durează timp de trei ore, interval în care elevii și de la Uman și de la Real vor trebui să rezolve trei subiecte pe care le vor primi.

BACALAUREAT 2014. Potrivit modelelor de subiecte postate de Ministerul Educației, unul dintre cele trei subiecte va fi un text la prima vedere, liric sau epic, text la care elevii vor avea de rezolvat mai multe cerințe de vocabular sau gramaticale. Un alt subiect va fi redactarea unui eseu de minimum 600 de cuvinte pe un subiect propus pornind de la un text literar. Fiecare dintre cele trei subiecte propuse va fi notat cu 30 de puncte.

BACALAUREAT 2014. MODEL DE SUBIECTE LA PROFILUL REAL

SUBIECTE LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ – PROFIL REAL TEHNOLOGIC

Click pentru a mări

BACALAUREAT 2014. MODEL DE SUBIECTE LA PROFILUL UMAN

BACALAUREAT 2014. Ce subiecte s-au dat în 2013

În 2013, elevii de la profilul Uman – filieră teoretică, și profilul Pedagogic – filieră vocațională au primit la subiectul nr. 1 un text la prima vedere din „Accidentul” de Mihail Sebastian. La subiectul nr.2 elevii au avut de argumentat, în 15 – 30 de rânduri, importanța unui jurnal în viața unui adolescent, iar la cel de-al treilea subiect elevii au avut de scris un eseu despre tema și viziunea într-o poezie aparținând simbolismului.

Tot în 2013, elevii de la profilurile real, tehnologic și filiera vocațională – toate profilurile, cu excepția celui pedagogic au primit la subiectul 1 un text la prima vedere din „Scrinul negru” de George Călinescu, subiect la care au primit mai multe cerințe printre care să găsească sinonimele la „mormane” și „uzate”. La subiectul 2, elevii au avut un text în care să argumenteze, în 300 de cuvinte, despre „alegerea unui model în viață”. La cel de-al treilea subiect, elevii de la profilul real au primit la română o poezie, la alegere, din lirica lui Tudor Arghezi, Lucian Blaga sau Ion Barbu.

BACALAUREAT 2014.Eleviii de clasa a XII-a vor da examen la SIMULARE BAC 2014la toate materiile scrise pe care le susțin și în vară: limba română -scris, matematica sau istoria- scris și proba la alegere în funcție de profil. Elevii de clasa a XI-a vor susține la​SIMULARE BAC 2014numai probe scrise la limba română/limba maternă și matematică sau istorie, dar din materia pe care au parcus-o până la momentul examenului. Subiectele pentru clasa a XI-a vor fi după modelul subiectelor pe care Ministerul Educației la afișat pe site-ul propriu.

SUBIECTE LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ – PROFIL UMAN TEHNOLOGIC

BAC 2014 – ROMÂNĂ. Elevii vor fi supravegheați de profesori de altă specialitate

Elevii vor fi repartizați în clase în ordine alfabetică, listele vor fi publicate pe ușa clasei, câte un elev în bancă. În cazul în care un liceu nu are spațiul necesar, elevii pot fi așezați și câte doi în bancă, dar cu condiția ca elevii alăturați să fie din ani de studiu diferiți.

Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30, iar examenul începe la ora 9:00, când elevii primesc subiectele. Elevii vor avea trei ore la dispoziție pentru a rezolva subiectele. Ei vor fi supravegheați de profesori de altă specialitate.

Metodologia de organizare a examenului arată că elevii vor fi supravegheați în timpul simulării de câte doi profesori pe clasă, care predau alta materie decât Limba si literatura romana. Profesorii supraveghetori provin din școala în care elevii susțin simularea, iar președintele comisiei de organizare a simularii este directorul liceului.

SUBIECTE BACALAUREAT ROMÂNĂ SIMULARE.55,4%- rata de promovare în 2013

În 2013, după centralizarea tuturor datelor de la județe, rata de promovare a fost de 55,4% pentru sesiunea iunie-iulie 2013. Anul trecut, a fost prima dată când elevii au primit subiecte diferențiate în concordanță cu programa școlară și cu numărul de ore urmat de elevi. În 2014, elevii vor primi tot subiecte diferențiate în funcție de profil.

Ministerul Educației a anunțat că profesorii care participă la simulare BAC 2014 nu vor fi plătiți suplimentar. Profesorii care predau disciplinele la care se organizează simularea au obligația să evalueze lucrările, dar fără a fi plătiți pentru această activitate. Sindicatele din educație susțin că în aceste condiții nici profesorii și nici elevii, ale căror note nu se pun în catalog, nu vor fi interesați de aceste testări.

BACALAUREAT 2014. Toate probele sunt scrise.Afișarea rezultatelor va avea loc pe data de 14 martie.Rezultatele obținute de elevi la simulare BAC 2014 nu se trec în catalog.

Adrian Popa
Adrian Popa este Editor of the Day la Gandul.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Nenorocirea abătută asupra României în noaptea de Înviere a șters de pe hartă un loc...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Doliu în lumea filmului: unul dintre îndrăgiții actori din ”Titanic” și ”Stăpânul inelelor” s-a stins...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
S-a decis plata a câte 1400 LEI de persoană în România. Banii au intrat deja...
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O grotă subacvatică este atât de adâncă încât cercetătorii nu i-au putut găsi fundul