Suma uriașă cheltuită de români de Revelion. Care a fost destinația preferată pentru petrecerea de sfârșit de an

Suma uriașă cheltuită de români de Revelion. Care a fost destinația preferată pentru petrecerea de sfârșit de an
Publicat: 03/01/2020, 18:08

Statistica reiese din calculele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), care arată că România rămâne principala opțiune de vacanță atât a turiștilor români, dar și a unui număr din ce în ce mai mare de turiști străini care au început să ia în calcul țara noastră ca destinație de Revelion, anunță news.ro.

„Un număr de peste 170.000 de turiști și-au petrecut în țară Revelionul 2019/2020, cu 2,5% mai mult decât în anul precedent, unde au cheltuit aproape 44 de milioane de euro, în creștere cu 10%, comparativ cu Revelionul 2018/2019”, comnform unui comunicat al Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

„România rămâne principala opțiune de vacanță atât a turiștilor români, dar și a unui număr din ce în ce mai mare de turiști străini care au început să ia în calcul țara noastră ca destinație de Revelion. Tarifele de cazare accesibile, mâncarea mai ieftină decât oriunde în destinațiile concurente și distribuirea voucherelor de vacanță au ajutat la majorarea numărului de turiști. Cu toate acestea, vremea caldă, anormală pentru această perioadă, a scăzut cererea pentru destinațiile de schi interne și externe”, a declarat Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele FPTR.

Ca în fiecare an, destinațiile cu tradiție au fost cele mai solicitate, înregistrându-se la nivel național o creștere a numărului de turiști cu 2,5% față de anul trecut.

„Așa cum era de așteptat, cel mai mare număr de locuri vândute de Revelion s-a înregistrat în turismul rural, 58.500 de turiști petrecându-și noaptea de Revelion la pensiuni, cu 2,6% mai multi față de anul trecut. În aceste destinații s-au înregistrat sejururi de până la cinci nopți datorită pachetelor consistente de servicii”, spun reprezentanții FPTR.

Stațiunile balneare au găzduit de sărbătorile de iarnă peste 25.600 de români, în scădere cu 9,3%, față de anul trecut. Creșteri s-au înregistrat în zonele montane, unde 49.300 de persoane au optat să-și petreacă vacanța de Revelion la munte, cu 32,4% mai mult față de anul trecut, principalele stațiuni montane fiind arhipline in aceasta perioada.

„Chiar dacă drumurile de acces spre statiuni au fost foarte aglomerate, vremea a fost extrem de caldă, nespecifică acestei perioade și în continuare lipsesc posibilitățile de agrement alternativ sporturilor de iarnă, romanii s-au deplasat în număr foarte mare în stațiunile cu tradiție”, adaugă ei.

Pentru ofertele de Revelion ale hotelurilor din marile orașe ale României au plătit peste 31.500 de persoane, aproximativ același număr ca și în anul anterior.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase