SUMĂ URIAȘĂ. China ar urma să achite compensații de ȘASE TRILIOANE de dolari, după ce a răspândit coronavirusul în lume

SUMĂ URIAȘĂ. China ar urma să achite compensații de ȘASE TRILIOANE de dolari, după ce a răspândit coronavirusul în lume
CORONAVIRUS. Supermarketurile din Beijing nu mai vând somon, după ce noul coronavirus a fost depistat în piață! / Shutterstock Editorial / Profimedia
Publicat: 18/04/2020, 20:37

Un think tank conservator din Marea Britanie a înaintat propunerea unei acțiuni legale împotriva guvernului chinez, pentru a obține daune de 5 trilioane de lire sterline (6 trilioane de dolari), în urma pandemiei de Covid-19.

China ar urma să despăgubească „omenirea” cu 5 trilioane de lire sterline (6 trilioane de dolari), scrie Daily Star.

Henry Jackson Society precizează că statul chinez a încălcat prevederile internaționale de siguranță, un set de standarde clare, determinat de pandemia de holeră din 1851.

Henry Jackson Society susține că liderii chinezi nu au furnizat altor guverne informații adecvate – cu precădere informații despre virus, care se transmite la om – și a permis unui număr de cinci milioane de oamnei să plece din Wuhan – epicentrul epidemiei – înainte de lockdown-ul (starea de urgență) instaurat în 23 ianuarie 2020.

Compensațiile ar putea ajunge la 6,5 milioane de dolari, bani care vor ajunge în mare parte la țările din grupul G7 – Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie și SUA.

Cei 11 milioane de locuitori ai urbei Wuhan au stat luni de zile în izolare. Starea de urgență a fost ridicată recent. Guvernul chinez a modificat statistica legată de numărul deceselor cauzate de coronavirus în Wuhan. Cele 1.290 de noi victime, a căror existență a fost recunoscută astfel de Beijing, duce bilanțul deceselor de Covid-19 în Wuhan la 3.869.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult