Tânărul acuzat că și-a ucis familia, arestat și internat la Psihiatrie. Mărturia omului care a asistat la crime: „A rupt lopata pe ei și nu s-a oprit nici după ce i-a omorât”

Tânărul acuzat că și-a ucis familia, arestat și internat la Psihiatrie. Mărturia omului care a asistat la crime: A rupt lopata pe ei și nu s-a oprit nici după ce i-a omorât
Publicat: 27/04/2015, 12:38
Actualizat: 27/04/2015, 13:10

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, tânărul Antohe Iulian-Ionuț, de 19 ani, care sâmbătă și-a omorât, aparent fătă motiv, tatăl și bunicul, nu a cooperat deloc, el refuzând sau nefiind capabil să spună de ce și-a ucis rudele, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Anchetatorii nu au putut afla absolut nimic de la tânăr, acesta refuzând să vorbească.

În cursul zilei de duminică, el a fost prezentat instanței cu propunerea de arestare preventivă, care a dispus această măsură pentru 30 de zile.

După pronunțarea deciziei instanței, tânărul a fost dus în Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Focșani, și nu în arestul IPJ. El se află sub pază la spital, urmând ca, cel mai probabil, în această săptămână să fie transportat cu o ambulanță, în condiții sigure, la Spitalul Jilava pentru o expertiză psihiatrică, astfel încât anchetatorii să afle dacă acesta a avut sau nu discernământ în momentul comiterii dublei crime.

Potrivit anchetatorilor, tânărul nu era în evidențele vreunui medic psihiatru, dar ar fi urmat un tratament pentru depresie.

Tânărul de 19 ani era din Onești, însă el și tatăl său locuiau fără forme legale la bunicul în vârstă de 89 de ani, din localitatea vrânceană Pufești. El este acuzat că, sâmbătă, aparent fără motiv, și-a ucis cu lopata bunicul și apoi tatăl de 60 de ani. Anchetatorii spun că totul s-a petrecut foarte repede, în timp ce bătrânul curăța porumb pentru păsări, iar tatăl tânărului discuta cu veterinarul din comună, chemat să consulte niște animale.

La un moment dat, tânărul a luat o lopată în mână și l-a lovit în cap pe bătrânul de 89 de ani, doborându-l la pământ. Tatăl tânărului ar fi încercat să intervină, moment în care a fost lovit și el extrem de violent tot în cap, totul petrecându-se sub ochii medicului veterinar care ar fi încercat să intervină verbal, cerându-i agresorului să se oprească. Medicul a reușit să fugă, el fiind cel care a anunțat Poliția.

„Pe mine m-a chemat tatăl băiatului să mă uit la o vacă. M-am dus, am văzut-o și stăteam de vorbă. Bunicul era așezat pe un lemn, făcea grăunțe. Băiatul stătea rezemat de un perete, cam la doi metri. Fără niciun motiv, fără să spună ceva, nici el, nici bunicul, a pus mâna pe o lopată și l-a lovit cu ea pe bătrân direct în față. A căzut pe spate și asta a fost. Tatăl s-a dus către bătrân să-l ajute, dar nu a apucat să ajungă, a fost lovit și el în față. Am țipat la el că vine Poliția, că vine Salvarea, să se oprească, dar el tot dădea. Am fugit și am sunat de la un vecin la 112. Capul tatălui era strivit complet. Băiatul avea probleme, lua pastile pentru o depresie”, a declarat veterinarul Gheorghe Blăjuță, fost viceprimar al comunei Pufești.

La rândul lor, localnicii din Pufești susțin că tânărul avea probleme psihice.

„Știți cum se auzea când dădea în oamenii ăia? Ca atunci când bați fasolea. A rupt lopata pe ei și nu s-a oprit nici după ce i-a omorât. Le-a pisat capetele. Nu se auzeau decât loviturile, apoi am auzit când striga cineva: «nu mai da, că vine Poliția». Am vrut să mă duc acolo, dar l-am văzut pe veterinar ieșind din curte, era galben, a sunat el la 112. Băiatul era nebun, iar eu i-am zis tatălui să-l ducă la spital. El mi-a zis că l-a dus, dar nu i l-au oprit”, a declarat, după tragedie, o vecină a bătrânului ucis de către nepotul său.

Potrivit polițiștilor, în acest caz se fac cercetări pentru infracțiunea de omor calificat.

„Este vorba despre o infracțiune de omor calificat săvârșită de un tânăr din satul Ciorani, comuna Pufești, victime fiind tatăl și bunicul acestuia. Aceștia au fost loviți cu o lopată de mai multe ori, loviturile vizând zona capului. După comiterea faptei, întrucât se afla în stare de șoc și nu s-a putut discuta cu el, tânărul a fost dus la Psihiatrie”, a declarat procurorul de caz Liviu Oprișan.

Tânărul acuzat că și-a ucis bunicul și tatăl suferea de depresie, potrivit localnicilor, după ce, în urmă cu câțiva ani, mama sa a murit, iar anul trecut băiatul nu a promovat examenul de bacalaureat.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
TAXA obligatorie în România. Nu poți evita plata ei, oricine ai fi
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice