Tânărul care a înjunghiat mortal un elev de 15 ani în urma unui conflict spontan a fost reținut și riscă până la 25 de ani de închisoare

Tânărul care a înjunghiat mortal un elev de 15 ani în urma unui conflict spontan a fost reținut și riscă până la 25 de ani de închisoare
Publicat: 19/02/2013, 09:55
Actualizat: 19/02/2013, 09:55

Tânărul de 18 ani acuzat că a înjunghiat în gât un elev de 15 ani care a murit la spital, cu care avusese un conflict spontan, a fost reținut, în noaptea de luni spre marți, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, sub acuzația de omor calificat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, audierile suspectului Iulian Vlad, în vârstă de 18 ani, s-au încheiat, iar procurorul de caz de la Parchetul Tribunalului Dâmbovița a dispus reținerea acestuia, urmând ca, în cursul zilei de marți, acesta să fie prezentat magistraților Tribunalului Dâmbovița cu propunerea de arestare preventivă.

Dacă va fi găsit vinovat de omor calificat, suspectul riscă o pedeapsă cu închisoarea între 15 și 25 de ani.

Luni seară, anchetatorii au găsit cuțitul cu care Iulian Vlad, tânărul de 18 ani este acuzat că l-a înjunghiat în gât pe elevul de 15 ani de la un liceu din Târgoviște, arma albă fiind descoperită la locuința suspectului, din localitatea Răzvad, și nu la locul indicat inițial de către acesta procurorului de caz și polițiștilor, și anume o zonă de pe un pod peste râul Ialomița.

Ulterior, suspectul a recunoscut că a ascuns cuțitul la domiciliul său din localitatea dâmbovițeană Răzvad, comună învecinată cu municipiul Târgoviște, iar anchetatorii s-au deplasat la locuința acestuia, unde au găsit și ridicat arma albă cu care a fost înjunghiat mortal elevul Alexandrul Andrei Ș, în vârstă de 15 ani.

Iulian Vlad, suspectat că l-a înjunghiat în gât pe Alexandru Andrei Ș, elev în clasa a IX-a la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgoviște, a fost audiat mai multe ore de către procurorul de caz la Parchetul Tribunalului Dâmbovița, după ce fusese audiat la Poliția Municipală Târgoviște, fiind acuzat de omor calificat, infracțiune pedepsită cu închisoarea între 15 și 25 de ani.

Tânărul și-a recunoscut fapta, luni seară, în fața anchetatorilor, afirmând că nu-l cunoștea pe elev și că totul s-a petrecut inopinat după ce s-au ciocnit unul de celălalt, după care i-a îndrumat pe polițiști la locul unde susținea inițial că a aruncat cuțitul, respectiv în râul Ialomița.

„Tânărul susține că a fost un conflict în stradă între el și victimă. Are o motivație stupidă, că a avut o dispută cu acesta, după care i-a aplicat o lovitură cu un cuțit. Nu pot să vă confirm declarația lui că a aruncat cuțitul în apă. Se verifică”, declara procurorul de caz Dorel Stănescu, de la Secția penală a Parchetului de pe lângă Tribunalului Dâmbovița.

Primele date arată că cei doi s-au ciocnit involuntar unul de celălalt, între ei având loc ulterior un conflict spontan. Victima l-ar fi scuipat apoi pe agresor, iar acesta a scos din geacă cuțitul cu care l-ar fi înjunghiat în gât pe adolescentul de 15 ani.

Anchetatorii au găsit urme de sânge pe ambele trotuare ale străzii unde a avut loc incidentul și au confirmat că agresorul nu suferă de probleme psihice.

Elevul de clasa a IX-a de la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgoviște a fost înjunghiat în gât, luni, în apropierea unității de învățământ, adolescentul fiind transportat la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște, unde a decedat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, profesor Mihaela Anton, victima era elev în clasa a IX-a la Colegiul Economic și se îndrepta spre cursuri în momentul în care a fost înjunghiat.

„Elevul făcea naveta din localitatea Picior de Munte de lângă Găești la Târgoviște, iar din relatările colegilor care îl însoțeau rezultă că incidentul a avut loc pe gangul unui bloc, în drum spre școală. Elevul a murit, am fost și noi informați, iar primele date arată că pe respectivul gang elevul a fost strigat de către un tânăr dintr-un grup care era în acel loc, acesta i-a spus elevului nostru: «tu oprește-te!», iar agresorul l-a lovit cu un cuțit la gât”, afirma Anton.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Târgoviște, Elena Ionescu, declara că elevul a fost adus în stare foarte gravă, cu o tăietură la gât, „probabil cu cuțit”.

„El a fost resuscitat 30 de minute, dar rana nu i-a asigurat supraviețuirea cu toate eforturilor echipelor medicale mobilizate pentru a-i salva viața acestui tânăr. După o jumătate de oră de resuscitare a fost declarat decesul acestuia, pacientul fiind în stop cardiorespirator”, spunea medicul.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Dâmbovița, Raluca Florescu, declara că principalul suspect în cazul uciderii elevului a fost prins pe o stradă din Târgoviște și dus cu o dubă la sediul Poliției Municipale Târgoviște pentru audieri.

Directorul Colegiului Economic „Ion Ghica” din Târgoviște a declarat că reprezentanții școlii se preocupau de situația elevilor de clasa IX-a întrucât existau „semnale” că „mai mulți indivizi dubioși îi căutau frecvent pe acești elevi”.

De asemenea, directorul Colegiului Economic „Ion Ghica” din Târgoviște, profesor Suzana Ilie, a afirmat că elevul de clasa a IX-a avea rezultate bune la școală și nu a creat probleme disciplinare.

Colegii și prietenii băiatului de 15 ani înjunghiat mortal la Târgoviște au decis să se întâlnească, marți, pe Platoul Prefecturii Dâmbovița, pentru a-i aduce un ultim omagiu adolescentului, dar și pentru a protesta față de violența din societatea românească.

Adolescenții cer locuitorilor municipiului să se alăture și să arate că le pasă de ceea ce se întâmplă în oraș și iau atitudine față de agresiunea în urma căreia colegul lor de 15 ani a fost înjunghiat cu cuțitul în gât de tânărul de 18 ani.

Întâlnirea elevilor are loc marți, începând cu ora 10.00, pe Platoul Prefecturii Dâmbovița.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Kim Jong Un ar fi fost dispus să renunțe la armele nucleare: „Am o fiică...
Facerea de bine este... știți voi ce! O bucureșteancă i-a donat canapeaua unei femei. Ce...
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Iranul a cerut și ajutorul SUA după prăbușirea elicopterului care a dus la moartea președintelui...
S-au luat la bătaie în ultimul hal, în Parlamentul României. VIDEO EXCLUSIV
Cum a aflat Monica Tatoiu că are CANCER! „Pierd un litru de sânge la trei...
EXCLUSIV. Florin Piersic, mesaj emoţionant de pe patul din spital: "Să ştiţi că nu vreau...
Breaking news despre Florin Piersic!
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Prima Dacia PREMIUM... păcat că nu va fi produsă niciodată
O persoană a murit după ce avionul Londra-Singapore s-a confruntat cu turbulenţe
Descoperire HALUCINANTĂ în testicule umane! Este de necrezut
Minorii sub 18 Ani au strict interzis. S-a dat ordin în România. Nu mai este...
Schimbare uriașă pentru toții pensionari. Vor putea face asta pentru prima dată
„Suflete pereche, zic eu”. Jador, fermecat de frumusețea unei tinere din Corbu. „Viitoarea mea soție”....
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Tavi Colen, mărturisiri despre trădarea din trupa Talisman. Artistul nu îl poate uita Alin Oprea....
Alin Oprea a ajuns într-un suflet acasă la soția lui. Medana, dărâmată de trecerea în...
BANCUL ZILEI. Două măicuțe în mașină. Deodată pe parbriz sare un VAMPIR mic
„Acord istoric” anunțat între Airbus și Arabia Saudită
×