VIDEO UPDATE Tânărul care ar fi furat un sac plin cu bani din mașina Poștei Române a fost reținut de polițiști după mai multe zile de căutări/O parte din bani au fost găsiți într-o sobă

Publicat: 04/11/2022, 20:52
Actualizat: 06/11/2022, 10:43

UPDATE: Tânărul care a fost prins de polițiști în Ploiești după ce în urmă cu câteva zile furase un sac cu aproximativ 278.000 lei din mașina Poștei Române, ar fi jucat 40.000 de lei la păcănele.

În urma perchezițiilor efectuate sâmbătă la domiciliul tânărului, polițiștii au descoperit o parte din bani ascunși într-o sobă.

”În cadrul activităților specifice de urmărire penală, în această seară, 5 noiembrie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul poliției Orașului Chitila, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au efectuat o percheziție domiciliară, la imobilul din București, unde bărbatul de 20 de ani locuia în fapt. La percheziții, polițiștii au descoperit într-o sobă din locuință suma de 28.200 lei, aceasta fiind ridicată în vederea continuării cercetărilor”, informează Poliția Română.

Astăzi, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, față de cel acuzat, în prezent, de delapidare.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal de către polițiștii din Chitila, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de delapidare, urmărirea penală fiind efectuată sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.

Surse judiciare au precizat că 235.646 lei au fost recuperaţi, fiind găsiţi asupra suspectului în momentul prinderii.

Tânărul a mărturisit că se săturase de viața grea pe care o avea și a cheltuit banii pe haine, pe mese la restaurant și pe închirierea unui apartament în Ploiești, conform Digi 24.

El a fost dus la audieri la Poliția din Chitila și întrebat de jurnaliști de ce a furat banii, a răspuns: „Pentru că nu aveam”. Întrebat, de asemenea, ce a făcut cu banii, a spus: „M-am distrat”.

Știre inițială:

Tânărul care ar fi furat un sac cu peste 56.000 de euro din mașina Poștei Române a fost reținut de polițiștii ilfoveni după mai multe zile de căutări. Individul în vârstă de 20 de ani a fost descoperit în Ploiești, iar acum se află în custodia polițiștilor din Chitila.

Polițiștii au anunțat că individul a fost depistat vineri seară în Ploiești, iar asupra sa a fost găsit un sac cu bani, urmând ca ulterior să fie stabilită valoarea acestora.

”În urma unui complex de măsuri investigativ-operative, polițiștii orașului Chitila împreună cu polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov l-au depistat în localitatea Ploiești pe bărbatul, în vârstă de 20 de ani, bănuit de comitera faptei de furt din data de 1 noiembrie a.c., din autoturismul Poștei Române, a unui sac, ce conținea suma de 278.000 lei”, informează IPJ Ilfov.

La acest moment, bărbatul se află în custodia polițiștilor din Chitila, fiind condus la sediul acestei subunități de poliție, pentru cercetări.

A furat banii de pensie ai localnicilor din Chiajna

Incidentul a avut loc marți, în jurul orei 11:00. Un angajat al Poștei Române a sunat la 112 și a anunțat că, în timp ce se afla pe o stradă din Chiajna, din interiorul autoutilitarei care transporta valori monetare, a dispărut un sac, ce aparține Poștei Române, în care se afla suma de 278.000, și care ar fi fost furat de însoțitorul acestuia, angajat la aceeași instituție.

Sacul cu bani ar fi fost furat chiar de colegul lui, tot angajat al Poștei Române.

Imediat la fața locului s-au deplasat polițiștii din Chitila pentru a verifica dacă se confirmă sesizarea făcută de angajat. Aceștia au identificat un bărbat în vârstă de 30 de ani, bănuit de comiterea furtului.

Din primele informații, se pare că este vorba despre banii de pensie ai localnicilor din Chiajna.

Polițiștii au deschis deja un dosar de urmărire penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

”La data de 1 noiembrie a.c., în jurul orei 11:47, un reprezentant al Poștei Române a sesizat Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov cu privire la faptul că, la aceeași dată, în jurul orei 11:40, un angajat (șofer transport valori) la aceeași instituție, l-a sesizat cu privire la faptul că în timp ce se afla oprit pe strada Eroului din Chiajna, din interiorul autoutilitarei care transporta valori monetare, a dispărut un sac, ce aparține Poștei Române, în care se afla suma de 278.000, și care ar fi fost sustras de însoțitorul acestuia, angajat la aceeași instituție.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Alertă pentru cei care stau la BLOC. Decizia de care nu s-a aflat până acum:...
Cinci zodii obsedate de control. Le place să dea ordine și să aibă mereu dreptate
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Din ce sunt făcute stelele? Răspunsul l-a dat Cecilia Payne Gaposchkin în 1925