Tânărul care susținea că a fost lovit de jandarmi la protestele de la Pungești a fugit din spital

Tânărul care susținea că a fost lovit de jandarmi la protestele de la Pungești a fugit din spital
Publicat: 08/12/2013, 19:52
Actualizat: 14/02/2016, 13:41

Tânărul din Brașov transportat la spital cu o ambulanță SMURD în urma protestelor de sâmbătă, de la Pungești, care acuza că a fost lovit de jandarmi în piept, a fugit din spital imediat după ce i s-a făcut radiografie și medicii au constatat că nu suferise leziuni.

Potrivit medicilor de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui, tânărul din Brașov care a ajuns la unitatea medicală în urma confruntărilor cu jandarmii de la Pungești a fost diagnosticat, în urma consultului de specialitate și pe baza propriilor declarații, cu traumatism toracic minor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Imediat după investigațiile medicale făcute la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), brașoveanul a fost direcționat către un alt specialist, pentru efectuarea unei radiografii prin care să se constate dacă are probleme la torace.

„Pacientul trebuia să revină la UPU pentru a fi analizat rezultatul radiografiei, ceea ce nu s-a mai întâmplat. Ulterior, am constatat că, de fapt, tânărul a fugit din spital. Oricum, în urma radiografiei făcută, s-a observat că nu are nicio leziune, fiind vorba doar de un traumatism toracic minor”, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX șeful UPU Vaslui, Carmina Piseru.

Tot după evenimentele de sâmbătă de la Pungești, la UPU Vaslui a ajuns și un jandarm, care suferise o entorsă la un deget, în urma confruntărilor cu protestatarii.

Potrivit șefului UPU, jandarmul a primit îngrijirile medicale de specialitate, însă fără a rămâne internat în spital.

Aproape 400 de persoane au declanșat, sâmbătă, un protest, pe marginea drumului Vaslui-Gârceni, față de intenția Chevron de a amplasa în zonă prima sondă de explorare a gazelor de șist din județul Vaslui.

Protestatarii, în majoritatea lor localnici, dar și din alte orașe precum Iași, București, Brașov, Sibiu, s-au adunat pe terenul proprietate privată al unei persoane fizice din comuna Pungești, vizavi de suprafața de teren luată în concesiune de către Chevron. Inițial, protestul a fost pașnic, însă la un moment dat, protestatarii au trecut drumul județean și au ajuns în poarta suprafeței îngrădite, deținută de către Chevron, o parte dintre ei intrând pe terenul companiei petroliere și aruncând cu pietre în camioanele frmei angajate de către Chevron. Totodată, oamenii au început să tragă de gardurile împrejmuitoare reușind să le dărâme aproape în totalitate.

Un tânăr din rândul protestatarilor de la Pungești a fost luat, sâmbătă, în jurul orei 13.00, de o ambulanță SMURD și transportat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, el susținând că ar fi fost agresat de către jandarmi și acuzând dureri în piept. Jandarmii aflați în zona unde a avut loc protestul erau echipați în uniforme de luptă, cu scuturi și bastoane.

Câțiva dintre protestatarii de la Pungești au fost ridicați și duși în mașinile Jandarmeriei pentru a da declarații, în timp ce alții s-au întins pe jos, pe șosea, pentru a nu permite acestor autovehicule să iasă din zonă, manifestanții îmbrâncindu-se cu jandarmii. Protestatarii care s-au întins pe șosea au fost luați pe sus de către jadarmi și duși pe marginea șoselei.

Unii dintre jandarmi au acuzat că au fost ultragiați în momentul în care protestatrii dărâmau gardul de pe proprietatea Chevron.

Luni, Chevron a început lucrările pentru amplasarea primei sonde de explorare a gazelor de șist la Siliștea-Pungești, ziua fiind marcată de proteste ale localnicilor, care au încercat să împiedice accesul utilajelor companiei, și incidente între aceștia și jandarmi.

În 3 octombrie, Chevron a obținut autorizație de construire pentru amplasarea în județul Vaslui a primei sonde de explorare a gazelor de șist în România, după ce compania a primit toate avizele necesare de la autorități pentru prospectarea solului în perimetrul de la Siliștea.

Aproximativ 500 de persoane au protestat și în 16 octombrie în zona localității vasluiene Siliștea, comuna Pungești, unde compania Chevorn intenționează să amplaseze prima sondă de explorare a gazelor de șist în județul Vaslui. Localnicii au blocat atunci drumul județean Vaslui – Gârceni pentru a nu permite utilajelor firmei angajate de compania petrolieră să pătrundă în perimetrul luat în concesiune pentru amplasarea sondei de explorare. După protestele din octombrie, localnicii au amplasat corturi și un vagon de dormit, unde o parte dintre ei au stat și pe timpul nopții, zona fiind numită „tabără de rezistență de la Pungești”.

Ulterior, reprezentanții companiei Chevron și-au retras specialiștii de pe suprafața de teren deținută la Siliștea, fără ca aceștia să mai revină în zonă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Se schimbă regulile în FOTBAL. Decizia finală a venit azi, 3 mai. România e obligată...
Vești foarte proaste de la ANM. Vremea se schimbă în rău
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice