Tanczos Barna, despre inundațiile din Satu-Mare: „Sunt animale moarte și este tragic ce s-a întâmplat acolo”

Tanczos Barna, despre inundațiile din Satu-Mare: „Sunt animale moarte și este tragic ce s-a întâmplat acolo”
Inundații Satu Mare
Publicat: 13/05/2021, 18:09

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a spus joi că a făcut o vizită la locul inundațiilor din Satu-Mare. Potrivit ministrului, „situația este extrem de tristă”.

Mai mult de 100 de persoane au fost evacuate, iar daunele materiale sunt imense.

„Am făcut o vizită la fața locului, împreună cu colegii mei de la Apele Române, din păcate, situația este extrem de tristă. Am văzut case care cad, una după cealaltă. S-au retras apele, dar pagubele sunt semnificative și fundația caselor a fost afectată în foarte multe locuri și vor urma și în cursul zilei de astăzi și mâine, probabil, asemenea evenimente.

Vor cădea gospodării, case. Sunt peste 100 de gospodării afectate, oamenii au fost evacuați în timpul nopții, au fost oameni bătrâni care au scăpat cu viață datorită vecinilor pentru că i-au ajutat, sunt animale moarte și este tragic ce s-a întâmplat acolo”, a afirmat ministrul Mediului, potrivit Antena3.

Nu a fost emis un mesaj RO-Alert pentru inundații

Ministrul Mediului a mai declarat că nu a știe de ce nu a fost emisă un mesaj RO-Alert și susține că nu a primit un răspuns la această întrebare.

„Mai multe persoane afectate au spus că au scăpat cu viață pentru că au fost eficienți în a se ajuta reciproc. Cu siguranță vom afla în scurt timp care a fost situația cu acest mesaj, dacă a fost sau nu trimis.

M-au informat colegii de la fața locului că echipele de intervenție au venit în cel mai scurt timp posibil, dar nu am mai multe informații despre mesajul RO-Alert, în momentul de față”, a dezvăluit Tanczos Barna.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase