TÂRGU JIU. O absolventă de liceu susține că i s-au cerut bani pentru a-şi obţine actele de studiu: „Ne cer banii pe scaunele pe care tot noi le-am cumpărat”

Redactor:
Alisa Ioana
TÂRGU JIU. O absolventă de liceu susține că i s-au cerut bani pentru a-şi obţine actele de studiu: „Ne cer banii pe scaunele pe care tot noi le-am cumpărat”
TÂRGU JIU. O absolventă de liceu susține că i s-au cerut bani pentru a-şi obţine actele de studiu: „Ne cer banii pe scaunele pe care tot noi le-am cumpărat” / Foto: shutterstock

O absolventă a Colegiului Naţional „Spiru Haret” din Târgu Jiu se plânge că trebuie să dea bani pentru a primi fişa de lichidare de la şcoală.

Denisa Maria susţine că elevii sunt puşi să plătească mobilierul deteriorat în timpul anilor de liceu, care a fost cumpărat tot din banii acestora.

O problemă «frumoasă» la Colegiul Naţional Spiru Haret: elevii liceului nu primesc semnăturile pentru fişa de lichidare dacă nu plătesc îmbunătăţirile din clasele de curs pe care tot ei le-au făcut din banii lor. Ne-am cumpărat scaune de catedra în decursul anilor de liceu, ni le-au înlocuit cu scaune de lemn pentru a le pune pe ale noastre în cancelarie şi ne cer banii pe scaunele pe care tot noi le-am cumpărat, şi cică învăţământul este gratuit şi se face dreptate peste tot!”, a scris Denisa Maria pe pagina sa de Facebook.

Declarația directorul Colegiului Naţional „Spiru Haret” din Târgu Jiu

Directorul Colegiului Naţional „Spiru Haret” din Târgu Jiu, Carmen Cosmulescu, a explicat, pentru Mediafax, că „eliberarea documentelor nu a fost condiţionată”.

Aceasta recunoaşte, însă, că elevilor din clasa Denisei Maria li s-au cerut câte 8 lei pentru 4 scaune deteriorate, bani pe care doar o parte dintre elevi i-au plătit.

„Erau patru scaune, un scaun este 60 lei şi nu i-am condiţionat. (…) Oricum nu au dat toţi elevii şi nici nu ne interesează. Oricum, vorbisem cu doamna administrator şi îi spusesem că o aştept pe doamna dirigintă şi o să le spunem că renunţăm la această propunere”, a spus Cosmulescu.

După ce postarea Denisei Maria a stârnit, în spaţiul virtual, sute de comentarii şi a adus critici la adresa cadrelor didactice care cer bani pentru fondul clasei, conducerea liceului a renunţat la această măsură.

Inchide