Tatăl adoptiv al fetiței din Mehedinți: Toate bune și frumoase

Tatăl adoptiv al fetiței din Mehedinți: Toate bune și frumoase
Publicat: 22/06/2019, 15:55

Într-o declarație dată pentru Antena 3, Gabi Săcărin, tatăl adoptiv al fetiței luate din casă de mascați, la Baia de Aramă, a spus că fetița nu a pățit absolut nimic la acțiunea de vineri, chiar dacă „emoțional a fost un pic speriată, la început”.

„Este foarte bine, nu are niciun fel de problemă, acum se joacă cu băiatul nostru și cu Ramona. Toate bune și frumoase”, a spus Gabi Săcărin.

Întrebat cum a reușit să calmeze fetița după intervenția de vineri, tatăl adoptiv răspuns: „cu multă dragoste. A stat în brațele soției mele tot timpul, a mângâiat-o, a pupat-o, a liniștit-o. Noi știm foarte bine la ce școală va merge Sorina. Ea este deja asigurată (medical – n.r.). Sorina are asigurări medicale egale cu copiii mei naturali. Ea este copilul meu și toți sunt asigurați la fel”.

Fetița a fost luată cu mascații vineri din casa în care a fost crescută de un asistent maternal, din Baia de Aramă, județul Mehedinți, după ce copila a fost înfiată de o familie din America. Momentul în care mascații au intrat în casă și au luat fetița a fost filmat de familia care a crescut-o. În imagini se observă cum copila refuză să meargă cu oamenii legii și strigă „mami, nu vreau să plec!”. Și vecinii au fost revoltați de această situație.

Imediat după ce fetița a fost luată din casă a apărut un val de nemulțumiri, oamenii fiind supărați de faptul că fetița a fost luată împotriva voinței ei.

Asistenta maternală care a avut grijă de fetița luată din casă de mascați, la Baia de Aramă, susținea că nu a refuzat adopția copilei și a fost obligată să semneze o declarație gata scrisă. Soțul acesteia declar, la rândul său, că a formulat plângeri la DIICOT împotriva DGASPC Mehedinți.

Autoritatea pentru Protecția Drepturilor Copilului a precizat că persoana de la care a fost preluată fetița din Mehedinți nu mai avea calitatea de asistent maternal, fiindu-i retras atestatul, astfel că fata era reținută ilegal. Adopția pentru fetiță a fost deschisă încă din 2013. Pe toată perioada de valabilitate a adaptabilității copilului, au fost făcute demersuri pentru identificarea în plan intern a unei familii/persoane adoptatoare, însă nu s-a reușit finalizarea unei adopții cu o familie/persoană cu reședința obișnuită în România, arăta sursa citată. În cadrul procedurii de adopție , au fost selectate 120 de familii atestate din România, dintre acestea o singură persoană a dorit să participe la o primă vizită a fetiței, dar care a refuzat ulterior continuarea demersului.

La rândul său, premierul Viorica Dăncilă a cerut corpurilor de control ale Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție și Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială să fie luni dimineață la prima oră în Dolj și Mehedinți, pentru controale în cazul fetiței luate de acasă.

„Am cerut corpurilor de control ale ANPDCA și ANPIS să fie luni dimineață la prima oră în Dolj și Mehedinți, pentru a întocmi un raport amănunțit al situației. În urma acestei analize, vom lua, ferm, toate măsurile care se impun”, a scris premierul Viorica Dăncilă pe Facebook.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii