Tatăl băiețelului de 6 ani internat cu tăieturi pe tot corpul a fost reținut

Tatăl băiețelului de 6 ani internat cu tăieturi pe tot corpul a fost reținut
Publicat: 18/06/2013, 17:42
Actualizat: 03/02/2019, 20:48

Polițiștii au stabilit că băiețelul a fost victima unei agresiuni, în curtea casei unde locuiește, în cartierul Gârcini din Săcele, iar suspect în acest caz este tatăl său, în vârstă de 36 ani, care a fost reținut pentru vătămare corporală, iar marți va fi dus la Parchetul Judecătoriei Brașov, se precizează într-un comunicat de presă transmis, marți, de Poliția Județeană Brașov.

Potrivit medicilor, băiețelul are nevoie de 28-30 de zile de îngrijiri medicale.

Un băiețel în vârstă de 6 ani din Săcele a ajuns în stare gravă la Spitalul Clinic de Copii Brașov, în noaptea de vineri spre sâmbătă, având un traumatism cranio-cerebral și tăieturi pe tot corpul.

„Ori i-a dat cineva cu sticla în cap, ori a fost băgat cu capul în cioburi de sticlă. Are foarte multe tăieturi, una foarte aproape de vena jugulară. Putea să îi taie jugulara și să moară. Copilul a fost operat și i-am cusut rănile. Este conștient, nu a avut probleme neurochirugicale. Dar este un copil speriat, nu prea vorbește și, cel mai probabil, nu este pentru prima dată când este bătut”, spuneau medicii.

Mama copilului a declarat corespondentului MEDIAFAX că s-a despărțit de tatăl acestuia după 14 ani, din cauza comportamentului violent al bărbatului. Femeia spunea că l-a părăsit pe bărbat și s-a mutat în chirie, tot în Săcele, iar pe băiat îl țineau cu rândul. Vineri noapte, copilul a stat cu tatăl său și cu familia acestuia, fiind implicat într-un scandal izbucnit între tată și bunici.

Tot la Spitalul Clinic de Copii Brașov este internat un băiețel de doi ani din localitatea Dumbrăvița, care a fost adus la unitatea medicală în noaptea de sâmbătă spre duminică, fără cunoștință, fiind resuscitat timp de 40 de minute de către medici.

Potrivit medicilor, copilul, care a suferit un traumatism cranio-cerebral puternic și are corpul plin de echimoze, este internat la secția de terapie intensivă, fiind în comă și respirând cu ajutorul aparatelor.

Băiețelul în vârstă de doi ani locuiește în casa unui unchi, părinții acestuia fiind plecați la muncă în străinătate.

Poliția și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) au declanșat anchete în ambele cazuri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase