Tatăl olimpicului bătut de mamă dă în judecată Direcția Copilului: Mă trezesc că merg acasă și nu mai am copil

Tatăl olimpicului bătut de mamă dă în judecată Direcția Copilului: Mă trezesc că merg acasă și nu mai am copil
Publicat: 20/05/2017, 12:27

Adrian, tatăl băiatului de 13 ani, care a ajuns joi la Unitatea de Primiri Urgențe din Târgu-Jiu, după ce a fost agresat de mama sa, medic în cadrul MAI, susține că nu este divorțat, așa cum s-a crezut, și că locuiește la București, în interes de serviciu. Acesta este nemulțumit de ancheta desfășurată de reprezentanții Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj care nu l-au întrebat nimic, decăzându-l din drepturile părintești. Tatăl olimpicului a declarat, sâmbătă, în exclusivitate pentru MEDIAFAX, că va sesiza ilegalitatea în fața instanței.

„Este o situație nefericită. Am fost decăzut din drepturi, fără să fiu parte în proces. Urmează să rejudecăm acest proces, ca să vedem eu ca părinte cu ce am greșit de nu mai am dreptul de a fi părinte? În 24 de ore s-a produs incidentul, o dispută familială, care nu este atât de violentă, așa cum a fost prezentată, care s-a transformat în final prin decăderea mea din drepturi ca părinte. Și soția, la fel. Dacă a fost o dispută între soție și copil, întrebarea este ce am făcut eu? Eu sunt acum cu copilul, la Târgu-Jiu. Cu ce am greșit de am fost decăzut din drepturi? Am fost decăzut din drepturi pentru că am fost trecut la instanță de către DGASPC, cum că eu sunt despărțit de soție. Ca să fiu despărțit de soție ar trebui să îndeplinesc două condiții: să plec de acasă, să părăsesc domiciliul conjugal, lucru care nu s-a întâmplat până acum și noi să nu ne înțelegem. Nu s-a pus problema că nu ne înțelegem și nu s-a pus problema că unul dintre soți a plecat de acasă, indiferent dacă eu am domiciliul sau serviciul în București și soția, prin prisma faptului că lucrează unde lucrează, în Poliție, este mai greu să se mute în București”, a declarat tatăl olimpicului agresat, care, sâmbătă era acasă, cu soția și copilul.

Bărbatul spune că nu înțelege cum în 24 de ore s-au desfășurat „toate anchetele posibile”, fără să se ia în calcul că acel copil are doi părinți, deși exista un certificat de căsătorie valabil.

„Dacă cineva are un soț care pleacă cu vaporul doi ani înseamnă că el s-a despărțit în fapt de familie? Și când se întoarce acasă, nu mai găsește copilul acasă pentru că i l-a luat statul? Sunt absolut convins că cineva va trebui să dea niște explicații. Au făcut acte cei de la DGASPC cum că eu aș fi despărțit în fapt de soție, dar dacă tot au semnat și s-au dus în instanță cu această declarație pe care au semnat-o și domnul director și jurista, bănuiesc că vor avea și probele prin care vor demonstra acest lucru, pentru că dacă nu vor avea probele avem cu toții o problemă. Voi merge în instanță. Eu sunt inginer. Mă trezesc că merg acasă și nu mai am copil. În 24 de ore s-au făcut toate anchetele posibile, s-a trimis în instanță și s-a dat și hotărârea, fără ca unul dintre părinți să fie înștiințat, pentru că se știa că e divorțat. În aceasta a constat ancheta socială, prin faptul că un părinte nu există. Surpriză! Certificatul de căsătorie spune că există și mai mult, nu există despărțire în fapt. Cineva va trebui să facă dovada”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, Adrian, tatăl minorului de 13 ani.

De cealaltă parte, reprezentanții DGASPC susțin că vor lămuri această situație în cursul zilei de luni, când atât mama, cât și tatăl copilului vor fi invitați la sediul instituției din Târgu-Jiu.

Vineri, judecătorii de la Tribunalul Gorj au dispus, pe o perioadă de cinci zile, plasament în regim de urgență, prin ordonanță președințială.

„Instanța a dat o decizie. Am încercat să o punem în executare, dar copilul a refuzat să meargă cu noi, a zis că își dorește să rămână acasă, alături de mamă. Urma să vină și tatăl de la București și a refuzat să meargă cu noi. Sentința respectivă este dată pentru cinci zile, pentru că măsura de plasament în regim de urgență, conform legii, se reevaluează în cinci zile, ceea ce înseamnă marți. Ea poate fi înlocuită, poate fi menținută sau încetată de judecător, atunci când se introduce un nou dosar. Noi așteptăm să vină luni părinții la noi, o să încercăm să ascultăm și opinia tatălui, pentru că este foarte important să ne comunice tatăl, dacă el știa despre situația copilului, dacă i-a spus că ar fi fost sau nu abuzat de mamă și să vedem în ce măsură dorește și el să se implice în creșterea și îngrijirea copilului”, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, Corina Drăgan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.

Potrivit acesteia, mama copilului ar fi spus că regretă fapta, însă DGASPC Gorg evaluează în continuare minorul pentru a vedea dacă din punct de vedere psihologic are nevoie de intervenția speciliștilor.

„Copilul are pe certificatul medico-legal cinci-șase zile de îngrijiri medicale, nu i s-a pus viața în pericol. A fost zgâriat pe mânuțe și pe gât. Mama spune că a fost reacția ei de apărare, dar curios e faptul că ea nu are niciun fel de urmă pe corp. Copilul nu a vrut să participe la un proiect școlar, la fizică, trebuia să susțină un proiect cu alți colegi, făceau o echipă, trebuia să aibă o mică intervenție, un discurs. Copilul nu s-a simțit pregătit, nu a vrut să o dezamăgească pe mamă și atunci a ales să nu mai meargă la școală, dar mama a tot insistat să meargă, pentru că face parte din echipă. De aici au plecat conflictele și au degenerat”, a explicat Drăgan modul în care a escaladat conflictul de joi după-amiaza.

Drăgan a mai spus că s-a considerat că pentru o perioadă de timp ar fi bine ca minorul să fie scos din familie, însă acest lucru nu a fost pe placul copilului, astfel că acesta a rămas acasă.

„Faptul că noi am eșuat în executarea acelei sentințe nu face decât să regândim poate o nouă propunere către instanță, pentru că este clar că un copil care este atât de atașat de familie nu va aceepta să meargă într-un centru, dar este posibil ca el să îmbrățișeze mult mai ușor ideea de a fi în compania tatălui, de a merge la tată, totul depinde de discuția de luni, să vedem în ce măsură tatăl își dorește să se ocupe de copil”, a mai spus Corina Drăgan.

Mama elevului de la Colegiul Național Tudor Vladimirescu este medic stomatolog la Centrul Medical Județean Gorj al Ministerului Afacerilor Interne. Aceasta este cercetată și de polițiști pentru violență în familie, după ce joi după-amiaza și-a bătut copilul în scara blocului.

„Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu-Jiu au fost sesizați de o femeie, din localitate, despre faptul că o altă persoană, de sex feminin, în timp ce se afla în scara unui bloc de pe strada Theodor Aman, exercita acte de violență asupra unui minor. Din cercetările efectuate de polițiști la fața locului a reieșit faptul că femeia de 47 de ani exercita acte de violență asupra fiului său, de 13 ani, rezultând elemente constitutive ale infracțiunii de violență în familie. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru violență în familie”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

După ce i-au acordat primele îngrijiri, medicii Unității de Primiri Urgențe Târgu-Jiu au stabilit că minorul este „policontuzionat prin agresiune individuală, fără leziuni cu risc vital”, astfel că nu s-a impus ca minorul să fie internat.

Vecinii familiei susțin că certurile dintre mamă și fiul său sunt la ordinea zilei, din cauza rezultatelor școlare, deși copilul este olimpic la mai multe materii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
EXCLUSIV Băsescu: Dacă se retrage Piedone, câștigă sigur Firea. Dar nu se va retrage pentru...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Simona Halep SCHIMBĂ REGULILE în lumea tenisului. Decizie radicală după verdictul TAS
Știrea momentului despre RCA. Când ajung compensațiile pentru polițe
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Test de cultură generală. Cât de veche este Cascada Niagara?