Tatăl Roxanei, românca ucisă de rechin, în Egipt: „Era a treia oară acolo, îi plăcea să înoate. Soarta fiecăruia e undeva sus”

Tatăl Roxanei, românca ucisă de rechin, în Egipt: Era a treia oară acolo, îi plăcea să înoate. Soarta fiecăruia e undeva sus
Rechin/ Sursă Foto: Pixabay - Ilustrativ
Publicat: 04/07/2022, 18:37
Actualizat: 08/07/2022, 20:35

Românca ucisă de un rechin săptămâna trecută era pentru a treia oară în vacanță în Egipt. Tatăl său spune că îi plăcea foarte mult să înoate și că nu se aștepta ca fiica lui să aibă parte de o moarte atât de violentă.

Potrivit Observator, femeia era funcționară la Direcția de Finanțe şi se afla în concediu în Hurghada, la un hotel de 5 stele. Apropiaţii spun de altfel că era pasionată de călătorii şi pleca deseori în străinătate.

„Roxana, de-a lungul vieții, ne-a făcut numai cinste, începând cu școala primară, liceu de profil economic, după care a urmat același profil, Facultatea de Științe Economice din București și a terminat-o în 2002, a terminat toate studiile, inclusiv două masterate, Resurse Umane și Contabilitate, după care a fost asistentă prepartator la SNSPA, după care fiind probleme cu salariu mic nu putea face față Bucureștiului și în 2008, după șase ani, a venit acasă la Suceava în urma unui concurs organizat de ANAF Suceava și de atunci figura la Executare silită în cadrul ANAF Suceava, până în momentul de acum.

Soarta fiecaruia e undeva sus, nu a fost căsătorită niciodată, ceea ce ne-a marcat și pe noi, poate că pretențiile au fost prea mari sau așa a fost scris în ceruri. Însă situația actuală și felul cum și-a găsit sfârșitul este ceva la care nu ne așteptam, mai ales că era foarte grijulie. Și profesia a învățat-o să respecte legislația și instrucțiuniile din domeniul de activitate. Uneori căuta să nu greșească în niciun fel, era un om spre perfecționism. Așa a fost educată din familie, așa am fost și noi ca părinți. Toată viața ei s-a comportat în felul acesta.

Era a treia oară în Egipt, era locația cunoscută, de aceea nici nu a refuzat-o pe doamna de la agenția de turism. Mai avea un singur loc pentru a-și completa locul. Pe de o parte, s-a bucurat știind locul, calitatea serviciilor, în schimb problema cu rechinii nu prea aveam referințe. Ea dacă făcea ieșiri făcea cu instructorul, cunoștea regulamentul de înot. Înotul era sportul ei preferat vara, iarna patinajul.

Acum momentul fatidic, nu am nicio informație, cum a fost, cum a decurs. Am aflat de la știri că o româncă a murit mâncată de rechin, apoi după două ore că are 40 de ani. A venit apoi poliția să ne ia date personale, probabil și să mă înștiințeze că va lua legătura consulul din Egipt. Era vorba de fata noastră. Certificarea a fost în momentul când consulul a luat legătura și a confirmat că este fata noastră și că este la spital, dar nu mai e în viață. Să pic de pe scaun, stăteam la masă și vorbeam la telefon. Soția a avut o presimțire rea de cum a văzut informația pe TV, lucru care s-a confirmat. Fiind duminică și personalul fiind liber, la societatea de turism, la urgențe a răspuns, mi-a confirmat și domnișoara aia. Discuțiile au durat până la 22.00, după care nu am putut dormi toată noaptea”, a povestit tatăl româncei  pentru sursa citată.

Ministerul de Externe a confirmat decesul

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Cairo a fost notificată telefonic, la data de 3 iulie a.c., de către agentul unei companii de turism cu privire la decesul unui cetățean român de sex feminin aflat în vacanță în stațiunea Hurghada, Egipt.

În acest context, reprezentanții ambasadei au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile competente egiptene în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la circumstanțele producerii decesului. Potrivit informațiilor transmise de autoritățile competente egiptene, în urma investigațiilor realizate, a reieșit că decesul cetățeanului român s-a produs în urma unui atac al unui rechin.

Reprezentanții Ambasadei României la Cairo au întreprins demersurile necesare pe lângă autoritățile române competente pentru identificarea, de urgență, a familiei din România a persoanei decedate, fiind transmise condoleanțe pentru pierderea suferită și oferite informațiile necesare cu privire la repatrierea trupului neînsuflețit pentru a fi înmormântat în România.

MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Cairo nu au fost primite alte solicitări de asistență consulară din partea niciunui cetățean român cu privire la acest incident. Ambasada României la Cairo continuă dialogul cu autoritățile egiptene, cu companiile de turism implicate și este pregătită să acorde asistență consulară, conform competențelor legale.

De asemenea, având în vedere că acest incident este al doilea de acest gen în ultimele două zile care implica atacuri de rechin, MAE recomandă cetățenilor români care se află în Egipt sau urmează să călătorească în această țară în scop turistic să urmeze sfaturile și recomandările autorităților locale în ceea ce privește zonele sigure de recreere și înot în mare”, au transmis reprezentanții MAE.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Ramona Olaru, fără chiloți în public. Dialog bizar cu Alina Pușcaș
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Părinții Andreei Morega au clacat la înmormântarea singurului lor copil. Cei doi abia s-au putut...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
A fost găsită prima așezare Homo sapiens de după părăsirea Africii