Taxele pentru pașaport sau permis auto se pot plăti pe internet

Taxele pentru pașaport sau permis auto se pot plăti pe internet
Plata taxelor pentru pașaport, permis auto, certificat de înmatriculare, plăcuțe de înmatriculare sau numere auto preferențiale se poate face acum prim șase modalități, inclusiv prin internet banking, informează MAI. Cetățenii sunt însă avertizați că în cazul documentelor cu eliberare rapidă, în mai puțin de 24 de ore, să se asigure că fac plata bancară din timp sau să vină cu dovada plății efectuate pe internet, nemaifiind nevoie de ștampila băncii.

Plata taxelor pentru pașaport, permis auto, certificat de înmatriculare, autorizații provizorii, pentru plăcuțele de înmatriculare, pentru atribuirea unui număr de înmatriculare auto preferențial sau pentru păstrarea numărului de înmatriculare se poate face acum și prin internet banking, informează MAI.

În total, sunt șase modalități de plată pentru aceste acte: virament bancar, mandat poștal, la Trezoreria Statului (în București sunt 3 puncte de încasare a banilor – Bd. Națiunile Unite nr. 6-8, Calea 13 Septembrie nr. 226 și la ghișeele din Șoseaua Pipera nr. 49, de la Serviciul de Înmatriculări și Permise), direct la ghișeele pentru permise și înmatriculări (în cazul documentelor care țin de acestea), la prefectură (în cazul pașapoartelor) sau prin internet banking.

MAI informează că în cazul plăților pe internet, verificarea plății se va face pe baza informațiilor trimise de Trezoreria Română, astfel că aceasta poate dura mai mult de 24 de ore. În aceste condiții, în cazul documentelor care se eliberează în aceeași zi în care se depune cererea, autoritățile avertizează cetățenii să plătească din timp, să vină cu dovada plății de pe internet sau să folosească celelalte metode de plată.

„În aceste condiții, cetățenii care fac astfel de plăți vor prezenta, la momentul depunerii cererii de eliberare a documentelor de care au nevoie, dovada plății generată la momentul efectuării tranzacției, fără certificarea de către bancă”, avertizează MAI.

„Măsura este provizorie până ce Trezoreria Română va dezvolta sistemul informatic necesar validării plăților efectuate direct de către funcționarii de la ghișeu”, mai informează MAI.

Inchide