Taximetriștii, MÂNIAȚI pe UBER: Fac zeci de milioane de euro, sub pretextul că duc transportul în era tehnologiei! COTAR: Partidele militează pentru încălcarea Legii taximetriei

Taximetriștii, MÂNIAȚI pe UBER: Fac zeci de milioane de euro, sub pretextul că duc transportul în era tehnologiei! COTAR: Partidele militează pentru încălcarea Legii taximetriei
Publicat: 08/04/2019, 10:18

Este vorba de Legea taximetriei, Codul Muncii și Codul fiscal, precizează un comunicat al confederației transportatorilor.

„Sub pretextul că duc transportul rutier de persoane în era tehnologiei, companiile de ridesharing nu fac altceva decât să-și umple propriile buzunare cu zeci de milioane de euro, în timp ce bugetele statelor pe care le piratează scad simțitor, iar drepturile lucrătorilor se elimină din așa-zisa relație de „parteneriat” cu șoferii bucuroși că le rămân câțiva bănuți în plus în buzunar, dar nu se gândesc la consecințele pe termen scurt mediu și lung: lipsa asigurărilor de sănătate, mai ales dacă ar avea nevoie de spitalizare; lipsa cotizației la pensie, care îi va adăuga pe lista acelor pensionari cu venituri sub nivelul subzistenței, peste 10, 15 sau 20 de ani.

Ne confruntăm cu cereri de intrare în legalitate a unor firme care fac exact același lucru ca și noi, doar că nu respectă nicio lege a statului român. Uber își desfășoară activitatea de 4 ani, funcționează ilegal în România, face transport de persoane fără nicio autorizație, obține astfel venituri ilicite și duce toți banii încasați pe o aplicație,in conturi din afara țării. Au pretins că nu înseamnă transport rutier de persoane transportarea persoanelor din punctul A în puctul B, cu ajutorul unei aplicații cu tarife dinamice. eludează Codul fiscal, fraudează bugetul consolidat al statului, cu sute de milioane de euro.

Lobby-iștii Uber și ai altor aplicații de același fel au gasit politicieni, chiar și în Guvern, care au găsit metode pentru a le deschide calea către piața românească, dincolo de orice cadru legal, iar acum se încearcă trecerea, pe repede-înainte, a unei OUG care să le servească interesele. Înțelegem că cercurile înalte de la New York sunt foarte influente și că avem politcieni care-și doresc izbânda în alegeri cu orice preț – chiar dacă prețul este cel de a schimba legisle României, astfel încât să le aducă bani mai-marilor lumii și să obțină susținerea lor – însă nu putem să nu le amintim acestora că în România nu avem o lege care să reglementeze activitatea de lobby, ci doar pedepse penale pentru trafic de influență”, arată comunicatul confederației transportatorilor.

„Eliminarea taximetriei va afecta peste 150,000 de familii, însumând peste 600.000 de persoane. Așa cum am declarat și la întâlnirea de la Guvern, din data de 21 martie, dacă tot se dorește un transport alternativ, poate fi introdus un capitol distinct în legea 38/2003, unde să se prevadă și această activitate, dar să fie limitată, să respecte aceleași reguli ca și noi, în ceea ce priveste autorizarea, controlul și fiscalizarea, controlul autorităților în drept, precum și numărul limitat de mașini. Alfel înseamnă ca suntem o țară comandată de niște grupuri de interese care-și fac legi cu ajutorul politiccienilor români. Și este foarte posibil să se descopere ale cui sunt interesele, dacă analizăm anumite legături (de familie și nu numai) între politicienii susținători ai Uber și persoanele de la conducerea companiei din România, dar și între patronii Uber și anumiți politicieni români care se pot lăuda cu susținerea internațională”, a declarat Vasile Ștefănescu, președintele COTAR.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Legea se aplică deja în toată România. Este informația momentului pentru toți românii
Trei zodii, weekend agitat. Vin probleme peste probleme
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cercetătorii au găsit o genă care protejează împotriva Alzheimer