Termoenergetica a fost înființată ILEGAL. Consilierul Mircea Ardelean a încercat să-și plaseze fiica în Consiliul de Administrație

Termoenergetica a fost înființată ILEGAL. Consilierul Mircea Ardelean a încercat să-și plaseze fiica în Consiliul de Administrație
Publicat: 04/03/2019, 17:08
Actualizat: 25/03/2019, 20:35
„Am aflat și eu vineri seara despre această situație, pentru că domnul Culea a făcut reclamație la Primăria Capitalei și la Prefectură – practic, noi comunicăm între colegi prin reclamații – prin care un consilier a făcut o propunere ca în consiliul de administrație al companiei Termoenergetica să fie inclusă și fiica domniei sale. Eu nu am știut despre această situație, regretabil este faptul că domnul Ardelean care a propus-o pe fiica sa, l-a întrebat pe domnul Culea, știind că este jurist, dacă este vreo incompatibilitate, și domnul Culea l-a ajutat să greșească, spunându-i că nu este nicio problemă,” a explicat Gabriela Firea.

Votul pentru înființarea companiei Termoenergetica se va relua într-o ședință extraordinară.

„Nu este nici legal și nici moral să se propună rude în consiliile de administrație și cu tristețe spun că nu s-a consultat nimeni cu mine cu privire la această situație (…) Trebuie să reluăm votul pe această hotărâre, pentru că există acest viciu pe care nu ni-l putem permite, să compromitem practic un proiect de hotărâre. Săptămâna viitoare voi convoca o nouă ședință extraordinară pentru a vota din nou acest proiect atât de important pentru Capitală.”

Mircea Ardeleanu nu e la prima acțiune de acest gen. În timp ce era consilier la Primăria Sectorului 3, a reușit să-și angajeze fiica la Direcția de Impozite și Taxe locale.

„Singurul merit al primei gospodine a orașului este că a girat o nouă ilegalitate”

Dezvăluirea că un consilier municipal încearcă să-și plaseze fata în Consiliul de administrație al Termoenergetica, a fost dezvăluită de Orlando Culea.

„Hotărârea de înființare a celor două companii care urmau să preia RADET, este nulă de drept. În urmă cu câteva zile, primarul general se împăuna cu promisiunea că nu va delega atribuții unui viceprimar, despre care știe ea că este «certat cu legea» și că nu va putea pune «lupul paznic la stână». Un mesaj cu substrat, al celei care păstorește stâna. Cam așa vede primărița noastră, atât instituția Primăriei, cât și pe oamenii care lucrează acolo. Ca pe o stână, pe care o păstorește după bunul ei plac”, a declarat pentru Mediafax, Orlando Culea, consilier general PSD.

USR vrea anularea în instanță a înființării Termoenergetica SA

USR analizează anularea în instanță a hotărârii de consiliu prin care a fost înființată Termoenergetica, anunță Ana Maria Ciceală, consilier general USR, pe pagina sa de Facebook.

„Hotărârea privind legalizarea companiei Energetica, cea declarată ca înființată ilegal, cu miza de 300 milioane de EUR la sifonat și înființarea a două alte companii rezultate din divizarea Energetica a fost luată în ședința de marți fără votul valid al majorității de două treimi necesare. Asta deoarece unul dintre consilierii care au votat marți această nouă mizerie ilegală, Mircea Ardeleanu, și-a votat și fiica în Consiliul de Administrație al uneia dintre companiile noi, care urmau să iasă din divizare, Energetica Servicii S.A. Conflictul acesta de interese este reglementat de lege. Analizez acum, împreună cu echipa juridică a USR București, acțiunea de anulare în instanță a acestei hotărâri, cu acest nou argument, pe lângă faptul că nu se putea legaliza o hotărâre declarată nulă de instanță. Voturile au fost la limită, 37 din 37 necesare, un vot din ele fiind al lui Mircea Ardeleanu.”

Consiliul General al Municipiului București a decis, marți, 26 aprilie, înființarea societății „Termoenergetica București S.A” care va prelua activitatea RADET și va asigura continuarea serviciului de alimentare cu energie termică a populației. Proiectula fost aprobat cu 37 de voturi pentru și 8 împotrivă.

Potrivit proiectului, scopul înființării unei noi companii este „raportat la necesitatea de a conserva continuarea și funcționarea serviciilor publice cu caracter economic, gestionate de întreprinderile publice înființate, precum și raportat la obligația Municipalității de a furniza servicii publice cu caracter economic, absolut necesare, esențiale pentru asigurarea unui standard minim și rezonabil de viață al locuitorilor din Municipiul București”, se arată în proiectul de hotărâre.

Firea: Când am spus că sunt filată, mulți au râs. Aveam dreptate

Primarul general al Capitalei a confirmat, luni, că Aurelian Bădulescu este cel din înregistrările din presă, în care viceprimarul discută despre evenimentele din 10 august și în care o jignește. Gabriela Firea subliniază că înregistrările arată că a avut dreptate când a spus că e filată.

„Ce pot să spun… E grav că se întâmplă astfel de lucruri. Am discutat cu domnul viceprimar și mi-a spus că regretă cele întâmplate, dar dincolo de cuvintele neplăcute, să spunem, ceea ce mi-a spus domnia sa este mai grav, pentru că mi-a relatat faptul că nu a existat o convorbire cap-coadă, așa cum a fost ea prezentată în presă, ci că este un colaj din trei discuții diferite, la date și ore diferite. Una de acasă de la el, una din centrul de comandă de lângă Guvern și una, într-adevăr, la telefon. Deci, practic, este o compilație între trei discuții”, a spus edilul în cadrul unei conferințe de presă.

Cei de la Primărie sunt ascultați și la serviciu și acasă

„Asta înseamnă, pe cale de consecință, că cineva sau mai multe persoane s-au îngrijit ca noi, cei de la Primărie, să fim ascultați și acasă, și la serviciu, și unde activăm, și la telefon și la momentul potrivit să se furnizeze presei colaje, însăilări, puzzle-uri din aceste discuții neoficiale și date publicității. Mai grav este că una dintre acele discuții, un fragment, domnul Bădulescu l-a purtat cu un reprezentant al MAI cu care avea legătură pentru că, în vederea organizării mitingului din 10 august, Primăria colabora cu instituțiile care au atribuții în domeniu, deci și cu reprezentanții Ministerului de Interne”, mai precizează primarul Capitalei.

Firea, despre înregistrarea cu Bădulescu

Gabriela Firea spune că mai grav decât jignirile lui Bădulescu ar fi faptul că s-ar face poliție politică.

„Mai grav decât cuvintele de la periferia vocabularului ale domnului Bădulescu, la adresa mea sau a altora, compilate să pară foarte grav, este faptul că se face poliție politică. Eu așa consider. Când am spus eu că sunt filată și înregistrată, mulți au râs și au spus că Gabi Firea se dă victimă. Uite că s-a dovedit că aveam dreptate. Dar atunci nu am putut să probez, în acel moment”, declară edilul.

Firea a adus-o în discuție și pe Carmen Dan, ministrul de Interne, despre care spune că nu ar face nimic fără să se consulte cu Liviu Dragnea.

„Mai fac un singur comentariu. Doamna ministru de Interne nu face nimic fără să se consulte cu domnul Dragnea și știu, că am fost acolo. Atât am vrut să spun. Și e important ceea ce am afirmat, că una dintre discuții, în afară de înregistrarea de acasă și cea în centrul de comandă, era o convorbire telefonică cu un reprezentant al MAI. Cum a ajuns acea frântură de dialog în presă? Cineva a făcut o înregistrare. Și nu domnul Bădulescu. (…) E democrație debordantă”, mai susține Firea.

În presă a apărut o înregistrare în care Aurelian Bădulescu discută cu o persoană (sau mai multe) despre evenimentele din 10 august 2018. În discuții, viceprimarul Capitalei o jignește pe Gabriela Firea.

Foto: Hepta

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un studiu arată că vitamina D ar putea crește rezistența la cancer