TEST DE ZIUA PĂMÂNTULUI: ”Nu există pasageri pe nava spațială Pământ. Facem parte cu totii din echipaj”. PLUS: Alte citate inspirate despre planeta noastră

Publicat: 22/04/2015, 10:49

TEST DE ZIUA PĂMÂNTULUI.Ziua Pământului, sărbătorită în fiecare an pe 22 aprilie, este un omagiu adus planetei noastre, reamintindu-ne că avem o singură planetă și că trebuie să o protejăm. În fiecare an, de Ziua Pământului au loc manifestații, concerte și diverse acțiuni care au ca rol conștientizarea faptului că trebuie să protejăm Pământul și să nu îi mai exploatăm haotic resursele. Google celebrează, ca în fiecare an, Ziua Pământului, de această dată printr-o surpriză pentru utilizatori: un test care le spune ce animal îi reprezintă cel mai bine.Ziua Pământului, sărbătorită pe 22 aprilie, este celebrată de Google printr-un TEST în care utilizatorii pot afla, răspunzând unui număr de cinci întrebări, ce animal îi reprezintă.Utilizatorii Google trebuie să răspundă la cinci întrebări: 1) Ce faceți de obicei vineri seara? 2)Dvs. și cel mai bun prieten/cea mai bună prietenă apăreți la o petrecere cu ținute identice. Cum reacționați? 3) Alegeți o gustare 4) Ce calități căutați la un partener? 5) Alegeți un hobby. Apoi,testul de Ziua Pământuluide la Google le va spune cu ce animal se aseamănă cel mai bine din punct de vedere al comportamentului.

TEST DE ZIUA PĂMÂNTULUI 2015.În fiecare an, pe 22 aprilie se sărbătorește Ziua Pământului/ Earth Day, instituită în Statele Unite ale Americii într-o perioadă în care a început să se vorbească din ce în ce mai des despre mediul înconjurător.

Ziua Pământului a fost proclamată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi interesul clasei politice față de mediu, un subiect ignorat. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 de milioane de cetățeni americani, mare parte dintre ei tineri și foarte tineri.

După două decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de persoane din 141 de țări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorința de a milita pentru un viitor mai bun al planetei.

În anul 2009, Organizația Națiunilor Unite (ONU) a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ și expresie comună a dorinței tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde.

Ziua Pământului a avut un rol important în popularizarea problemelor de mediu. De altfel, a fost înființată și o organizație – Earth Day Organization, care are în prezent filiale în peste 192 de țări.

În prezent, aproximativ un miliard de oameni din toată lumea sărbătoresc Ziua Pământului pe 22 aprilie, numeroase comunități organizând chiar o săptămână întreagă de manifestări dedicate mediului înconjurător.

Mișcarea ”Ziua Pământului” s-a născut înSUAîntr-o perioadă când au avut loc mai multe evenimente deosebite, printre care înăbușirea prin folosirea armelor de foc a revoltei unor studenți împotriva războiului dinCambodgia, „Masacrul din 4 mai”, apariția fibrelor optice, succesul melodiei „Bridge over Troubled Water”, ultimul album al formației Beatles, moartea lui Jimi Hendrix, un accident nuclear în Carolina de Sud la centrala nucleară din Savannah River din apropierea orașului Aiken (nerecunoscut timp de 18 ani), poluarea foarte mare cu gaze și fum, considerată „semn al prosperității”. Despre mediul înconjurător a început să se vorbească din ce în ce mai des.

Ziua Pământului a fost fondată de senatorul americanGaylord Nelsonîn anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care il arată față de mediu. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetățeni americani, în marea lor majoritate tineri și foarte tineri.

După 2 decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de țăriau transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorința de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre.

În anul 2009,Organizația Națiunilor Unitea declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ și expresie comună a dorinței tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde.

TEST DE ZIUA PĂMÂNTULUI 2015. Pe 22 aprilie 1970, 20 de milioane de americani, au iesit in strazi, parcuri sau in amfiteatre pentru a protesta in favoarea unui mediu inconjurator mai stabil si mai sanatos. Denis Hayes, coordonatorul national, si tanara lui echipa, au organizat proteste masive din oras in oras. Mii de colegii si universitati au organizat proteste impotriva deterioararii mediului inconjurator. Grupuri care militau impotriva varsarilor de petrol, fabricilor care poluau si a centralelor electrice, deseurilor toxice, pesticidelor, pierderea faunei, au realizat dintr-o data ca au atat de multe valori si principii in comun, scrie intorsuraro.

Ziua Pamantului in 1970 a atins un rar aliniament politic, obtinand ajutor de la republicani si democrati, de la oamenii bogati dar si de la cei saraci, oraseni si tarani, muncitori dar si de la lideri. Prima zi a pamantului a dus la creerea Agentiei pentru Protectia Mediului Inconjurator a Statelor Unite ale Americii si a deschiderii caii pentru un aer curat, apa curata si actiuni pentru speciile pe cale de disparitie.

Senatorul Nelson a primit Medalia Prezidentiala pentru Libertate – cel mai de onoare titlu dat civililor in SUA – pentru rolul sau in intemeierea Zilei Pamantului.

Pe masura ce anul 1990 se apropia, un grup de lideri ce militau pentru mediul inconjurator, a lansat ideea unei noi mari campanii si au cerut ajutorul lui Denis Hayes. De data aceasta, Ziua Pamantului devenise un eveniment international, mobilizand 200 de milioane de oameni din 141 tati, astfel aducand pe scena mondiala chestiunile mediului inconjurator. Ziua Pamantului 1990, a dat un mare imbold eforturilor internationale pentru reciclare si a ajutat la pavarea caii pentru Summitull Natiunilor Unite pentru Pamant 1992 – Rio de Janeiro.

Cum mileniul se apropia, Hayes a acceptat ideea unei noi campanii, de data aceasta concentrandu-se asupra fenomenului de incalzire globala si a propulsarii energiei ” curate”. Ziua Pamantului 2000, a combinat esenta primei zile a pamantului cu grandoarea internationala a activismului din 1990 (22 aprilie).

Pentru anul 2005, Ziua Pamantului a avut internetul ca ajutor in creerea de conexiuni intre activistii din lumea intreaga. Activitatiile au variat: de exemplu un lant enorm de oameni care mergea din sat in sat in Gabon, Africa, in timp ce sute de mii de oameni s-au adunat in National Mall din Washington, D.C., USA.

Ziua Pamantului, a trimis un mesaj foarte clar si foarte puternic, si anume ca cetatenii intregii lumi vroiau masuri rapide si decisive legate de energia curata. Acum, lupta pentru un mediu curat continua. Suntem invitati, sa facem si sa fiim o parte din istoria zilei pamantului. Trebuie sa descoperim surse de energie despre care nici nu stiam ca exista. Trebuie sa o simtim cum circula prin radacinile ierbii de la picioarele noastre si prin tehnologia aflata la dispozitia noastra. Trebuie sa ne unim in a construi o lume sanatoasa, curata si diversa pentru generatiile ce vor urma.

TEST DE ZIUA PĂMÂNTULUI– Cum o putem sărbători

– opriti echipamentele electronice precum televizorul atunci cand nu le folositi. Acel mic punct rosu de stand-by, arata si faptul ca inca se foloseste energie electrica.
– econimisiti apa: opriti robinetul atunci cand va spalati pe dinti (cand ii periati);
– colectati apa folosita la spalarea fructelor sau legumelor pentru a va uda plantele cu ea;
– reciclati hartia, sticla, plasticul si alte deseuri;
– folositi baterii reincarcabile;
– trimiteti e-felicitari in locul celor de hartie;
– luati-va de acasa pungi sau sacose pentru a aduce acasa cumparaturile.
– orientati-va dupa produse care nu au foarte mult ambalaj.
– cumparati fructe si legume crescute organic, imbracaminte din bumbac, etc.
– nu cumparati sticle de apa daca stiti ca apa de acasa este potabila – transportul apei de la locul de extractie pana la rafturile supermarketului reprezinta o mare cheltuiala de energie, plus ca sticlele de plastic sau sticla se aduna la deja marele munte de gunoaie. Daca totusi cumparati apa imbuteliata, cumparati de la sursele locale (cititi etichetele) si cumparati apa a caror sticle sunt reciclabile.
– alegeti produse biodegradabile pentru curatare (detergenti, etc) pentru ca acele chimicale sa aibe efecte cat mai putin negative asupra solului si sistemului de apa.
– cumparati cele mai economice produse pentru locuinta dumneavoastra.

Imaginati-va ca trebuie sa mergeti la un muzeu pentru a vedea un tigru. Imaginati-va unul dintre nepoti intrebandu-va: „Ce era o padure tropicala?”… Este un fapt ca oamenii sunt responsabili de exterminarea speciilor de 1000 de ori mai repede decat rata naturala observata in evolutie… In urmatorii 100 de ani, aceasta cifra ar putea creste la 10.000. Daca nu avem grija de viitor, de vietile oamenilor ce vor urma, majoritatea lucrurilor pe care le avem azi vor putea fi vazute numai in muzee si se va invata despre ele numai la orele de istorie, mai scrie intorsuraro.

TEST DE ZIUA PĂMÂNTULUI 2015. Ziua Pamantului este acum sarbatorita pe plan international ca o expresie comuna, ca o dorinta publica de a construi o societate stabila. Unind cetatenii activisti, aceasta zi educa si mobilizeaza oamenii din intreaga lume pentru a proteja mediul inconjurator. Inspira necesitatea de a actiona, la nivel personal, comunitar, national si international.

Activitatile si programele de Ziua Pamantului, reamintesc de promisunea, de dorinta publica si implica participarea tuturor nivelelor sociale. Pot participa tari, grupuri sociale, guverne locale, afaceristi, vecini, scoli, universitati si grupuri bazate pe inceredere si speranta. Sunt catalizate optiunile individuale si colective ce reflecta valorile mediului inconjurator si aduc suportul publicului pentru a realiza o schimbare. Ziua Pamantului a devenit un eveniment anual in foarte multe comunitati din intreaga lume. Ofera imensa oportunitate de a unii oamenii pentru a realiza actiuni benefice tuturor. Foarte des, se lanseaza proiecte al caror efect este de a realiza beneficii comunitatii si ajuta la intarirea legaturii dintre grupurile comunitatii. Multi oameni care au organizat evenimente cu ocazia Zilei Pamantului au adus prin investirea de timp si resurse beneficii importante pentru eforturile si telurile organizatiilor lor.

TEST DE ZIUA PĂMÂNTULUI 2015 – Câte ceva despre PĂMÂNT

Pamantul(Terra) este a treia planeta de la soare si are in compozitie piatra si metal caingredienteprincipale, ca de altfel si planetele Mercur, Venus si Marte. Fiecare dintre acestea au o suprafata solida, spre deosebire de celelalte planete gazoase.

Terra are o constitutie particulara in sistemul solar. Este formata din trei invelisuri specifice: atmosfera, hidrosfera si litosfera, fiecare avand o structura si o constitutie complexa.

Atmosfera imbraca globul terestru cu un invelis gazos continuu de peste 3000 km, fiind formata din trei paturi. Stratul inferior – troposfera – se intinde pana la 11 km in medie si este constituit din azot (78,1 %), oxigen (20,9 %) si gaze rare, dioxid de carbon si vapori de apa (1 %).

Aici se produc toate fenomenele meteorologice obisnuite. Al doilea strat – stratosfera (11-100 km) – este format din azot, hidrogen si oxigen, in proportii variate, in raport cu inaltimea, dar de la 80 km hidrogenul devine preponderent.

In sfarsit, cel de-al treilea strat – ionosfera (100-3200 km) – este constituit din gaze foarte rarefiate si puternic electrizate.

Presiunea atmosferica, inregistrata la nivelul marii, la latitudinea de 45o si temperatura de 15oC este de 760 mm/Hg. Presiunea atmosferica scade in raport cu altitudinea si cu temperatura.

Temperaturile extreme la suprafata solului sunt cuprinse intre +80oC si -94,5oC. Temperatura medie anuala este de 14,8oC.

Hidrosfera cuprinde in primul rand asa-numitul Ocean Planetar (oceanele si marile deschise), care totalizeaza 70,8%din suprafata Terrei, cu o adancime medie de circa 3800 m.

Apele oceanice au o concentratie salina de 30-40%. La aceasta se adauga apele interioare de suprafata (curgatoare si statatoare), panzele freatice subterane si apa in stare solida din calotele glaciare (care reprezinta de 15 ori volumul apelor de suprafata).

Litosfera cuprinde patura solida (scoarta) de la suprafata Terrei a carei grosime este de 70-120 km.
Structura interna aPamantuluiare urmatoarea constitutie : perisfera (1000 km) formata din magma, mezosfera (1800 km) alcatuita din compusi ai fierului si centrosfera sau nucleul (3500 km) formata din metale grele. Pamantul dispune de un magnetism propriu determinat de prezenta nucleului metalic.

Datorita unor conditii favorabile specifice Terrei (invelisul gazos protector, prezenta oxigenului in atmosfera, existenta apei, temperaturi in limite moderate) a fost posibila aparitia si intretinerea vietii.

Stilul de viata adoptat de oameni in ultima perioada s-a dovedit a fi cam nechibzuit. Cel mai cuprinzator studiu realizat vreodata in acest domeniu, cuprinzand concluziile a peste 1.300 de experti din 95 de tari, demonstreaza ca maniera in care au fost pana acum exploatate resursele naturale risca sa puna sub semnul intrebarii insasi posibilitatea Terrei de a asigura supravietuirea generatiilor viitoare.

Modalitatea dezechilibrata de folosire a bogatiilor naturale a produs modificari ireversibile in sensibila balanta care asigura viata pe Pamant. In acelasi timp, drept urmare a acestei adevarate secatuiri, eforturile de imbunatatire a conditiilor de viata in zonele afectate de saracie si boala ar putea fi compromise. Studiul, realizat sub egida Natiunilor Unite, in urma experimentelor si cercetarilor efectuate timp de patru ani, releva ca oamenii au modificat in mod dramatic, intr-o perioada extrem de scurta de timp, majoritatea ecosistemelor.

Felul in care societatea si-a asigurat in ultimii 50 de ani rezervele de hrana, apa potabila, lemn si petrol a dus la o adevarata degradare a mediului inconjurator.

Desigur, au fost si castiguri: economia a cunoscut cresteri impresionante, iar pe unele piete a existat abundenta de produse agricole. Dar iata costurile: din 1945 incoace, suprafata de teren care a inceput sa fie cultivata a fost mai mare decat cea convertita la agricultura din 1700 pana in 1900.

Mai mult de jumatate din ingrasamintele chimice utilizate pana in prezent au fost aplicate dupa 1985, iar diversitatea regnului animal a fost redusa considerabil: intre 10 si 30% din speciile de mamifere, pasari si amfibii sunt amenintate cu disparitia.

Nivelul resurselor de apa potabila si de peste este mult sub pragul care ar putea acoperi nevoile actuale.
Realizatorii studiului au anticipat si reactia celor care sustin ca avantajele acestui stil de viata ar fi mai mari decat pierderile suferite, sustinand ca acestia fac parte cam din aceeasi familie cu cei care se incapataneaza sa creada ca fumatul nu cauzeaza cancer. Si pentru a oferi si o raza de speranta, specialistii au creionat si cateva sugestii prin care omenirea ar putea sa mai slabeasca jugul la care a fost inhamata natura. Dintre recomandarile lor fac parte: schimbarea anumitor comportamente de consum, o mai buna educatie, taxarea mai usturatoare a celor care polueaza mediul inconjurator, scrie apmilro.

TEST DE ZIUA PĂMÂNTULUI– Proverbe de Ziua Pământului

„Planeta noastra este un dar vesnic de la Dumnezeu”
Terapia cu Ingeri- via Doreen Virtue

„In fiecare zi este Ziua Pamantului.”
Anonim

„Gandesc ca Pamantul apartine unei foarte mari familii din care multi sunt morti, cativa traiesc, si nenumarati altii sunt inca nenascuti.”
Un sef de trib din Nigeria

„Nu mostenim Pamantul de la strabunii nostri, ci il imprumutam pentru copiii nostri.”
Proverb al indienilor nativi americani

„Nu exista pasageri pe nava spatiala Pamant. Facem parte cu totii din echipaj.”
Marshall McLuhan

„De 200 de ani cucerim natura. Acum o batem de moarte.”
Tom McMillan

„Am iesit afara doar pentru o plimbare, dar, in cele din urma, am hotarat sa raman pana la apusul soarelui intrucat am descoperit ca a iesi afara inseamna, de fapt, a merge inauntru.”
John Muir

„M-as simti mult mai optimist relativ la viitorul stralucit al omului daca el ar petrece mai putin timp pentru a-si dovedi ca poate infrange natura si mai mult timp pentru a-i degusta dulceata si a respecta domnia ei.”
Elwyn Brooks White

„Pana acum, omul a fost contra naturii. De acum incolo, el va fi impotriva propriei sale naturi.”
Dennis Gabor

„Omenirea nu a impletit panza vietii. Noi nu suntem decat un fir de ata din ea. Orice ii facem panzei, ne facem noua insine. Toate lucrurile sunt stranse impreuna. Toate lucrurile sunt legate intre ele.”
Sef de trib din Seattle, 1855

„Omul trebuie sa simta Pamantul pentru a se cunoaste pe el insusi si a-si recunoaste valorile… Dumnezeu a facut viata simpla. Omul este cel care a complicat-o.”
Charles A. Lindbergh

„Dupa o plimbare pe plaja, este greu de crezut ca traim intr-o lume materiala.”
Pam Shaw

„Escaladeaza muntii si afla vestile lor bune. Pacea naturii va patrunde in tine la fel cum razele soarelui plutesc printre copaci. Vanturile iti vor sufla prospetimea in tine, iar furtunile energia lor, in vreme ce grijile vor cadea spre pamant asemeni frunzelor toamna.”
John Muir

„Umanitatea este in mars, iar pamantul este lasat in urma.”
David Ehrenfeld

„Niciodata natura spune un lucru, iar intelepciunea un altul.”
Iuvenal, Satire

„Iar aceasta, viata noastra, scutita de hartuirea publica, gaseste limbi in copaci, carti in zglobii izvoare, predici in pietre, si bine in orice.”
William Shakespeare

„Abia dupa ce ultimul copac va muri, si ultimul rau va fi otravit, si ultimul peste va fi prins, ne vom dam seama ca nu putem manca bani.”
Proverb al indienilor americani Cree

„In salbaticie are loc conservarea lumii.”
Henry David Thoreau

„Am intalnit inamicul, si aceasta este noi insine.”
Walt Kelly

„Cred in Dumnezeu, dar ii pronunt numele Natura.”
Frank Lloyd Wright

„Utilizarea potrivita a stiintei nu consta in a cuceri natura, ci in a trai in ea.”
Barry Commoner

„Cel care planteaza copaci ii iubeste si pe altii, nu numai pe el insusi.”
Thomas Fuller

„Utilizarea energiei solare nu a fost extinsa intrucat industria petroliera nu este proprietara a soarelui.”
Ralph Nader

„Este o mare nevoie sa se introduca noi valori in societatea noastra, in care mai mare sa nu insemne neaparat mai bine, in care mai incet sa poata insemna mai repede, si in care mai putin sa poata insemna mai mult.”
Gaylord Nelson

„De ce ar trebui sa imi pese de generatiile viitoare? Ce au facut ele vreodata pentru mine?”
Groucho Marx

„Ce folos mai are o casa daca nu ai o planeta ospitaliera pe care sa o cladesti?”
Henry David Thoreau1

„Averea natiunii este aerul sau, apa, solul, padurile, mineralele, raurile, lacurile, oceanele, frumusetea peisajelor, habitaturile salbatice si biodiversitatea… toate aceastea la un loc. Aceasta este intreaga economie. De aici vin activitatea economica si slujbele. Aceste sisteme biologice sustin averea lumii.”
Gaylord Nelson

„Pana cand omul nu creaza un fir de iarba, natura poate rade de asa-zisa cunoastere stiintifica. Remediile din chimicale nu vor avea niciodata intaietate in comparatie cu produsele naturii, cu celula vie a plantei, cu efectul final al razelor soarelui, mama intregii vietii.”
Thomas Alva Edison

„Pamantul este ceea ce avem toti in comun.”
Wendell Berry

„A zari o lume intr-un fir de nisip, Si un paradis intr-o floare salbatica, Sa tii infinitatea in palma mainii tale, Si eternitatea intr-o ora.”
William Blake

„Mediul inconjurator este locul unde ne intalnim cu totii, unde avem cu totii un interes comun. Este singurul lucru pe care il impartim cu totii.”
Lady Bird Johnson

„Traieste fiecare anotim pe masura ce se scurge; respira aerul, bea bautura, gusta fructul, si lasa-te in voia influentei fiecaruia.”
Henry David Thoreau

„Uita-te adanc in natura, si apoi vei intelege orice mai bine.”
Albert Einstein

„Omul bun este prietenul a tot ce traieste.”
Gandhi

„A intelege lumea naturala si ceea ce este in ea reprezinta sursa nu numai a unei mari curiozitati, dar si a unei mari impliniri.”
David Attenborough

„O natiune care isi distruge solul se distruge pe ea insasi. Padurile sunt plamanii pamantului nostru, purifica aerul si daruiesc o putere proaspata oamenilor nostri.”
Franklin D. Roosevelt

„Ma simt pur si simplu manioasa cand vad risipa. Cand vad oameni arucand lucruri pe care le putem folosi.”
Maica Tereza

„Masinile „prietenoase” fata de mediu vor inceta curand sa fie o optiune… ele vor deveni o necesitate.”
Fujio Cho, Presedinte al Toyota Motors

„Nu trece nici o zi in care sa nu ai un impact asupra lumii din jurul tau.”
Jane Goodall

TEST DE ZIUA PĂMÂNTULUI.În România ultimilor ani, defrișările pădurilor țării au condus la dezechilibrile dezastroase care se văd în mod direct prin alunecările de pământ, inundații, deșertificarea unor regiuni efect al defrișărilor, etc dar și mai grav ceea ce nu observăm cu ochiul liber însă organismul nostru îl simte din plin este poluarea aerului.

Dezechilibrele ambientale actuale au determinat oamenii de știință și cercetătorii în domeniu să încerce să găsească soluții pornind de la premise că civiizația înseamnă coexistență doar în accord cu Natura și Nu împotriva ei!

Aceste soluții însă în țara noastră sunt ignorate pe autorități prin întârzierea unei legislații clare pentru proteția mediului, însă lupta pentru un mediu curat se dă, din păcate, de către puține ca număr, dar, din fericire, foarte acerb de unele ONG-uri.

În Turda ultimilor ani, mai exact din 1998 a luat ființă Fundația Potaissa pentru Ecologie si Turism, Durabil și Responsabil. Fundatia de Ecologie si Turism Potaissa este organizatie neguvernamentală înființată la inițiativa unui grup de tineri turdeni. Misiunea organizației este de a contribui la educarea tinerilor din Turda, dar și din împrejurimi, în spiritul respectului pentru om și natură prin implicarea în diferite activități specifice, pentru dezvoltarea durabilă a microregiunii Turda.

La Câmpia Turzii, etalonul pentru importanța unui mediu curat este Compania De Salubritate, care sub conducerea lui Lucian Șandru a demarat în ultimii ani o serie de activități pentru conștientizarea, dar și de prevenire a degradării mediului . Eforturile Companiei în conștientizarea, dar și educarea populației pentru colectarea gunoiului selectiv, dar și nenumăratele activități din școlilie din municipiu și comunele limitrofe, în implicarea copiilor în activități de ecologizare, și chiar plantare de pomii face ca municipiul Câmpia Turzii să fie un oraș curat unde mediul de viață este unul plăcut.

Viișoara poate fi dată ca exemplu prin edilul său, Ioan Roman, care, în urmă cu ceva timp, a fost implicat într-o amplă acțiune de împădurire a nu mai puțin de 150 ha de teren, scrie ziua21ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Decizia luată de autoritățile japoneze, exasperate de turiștii care vin la Muntele Fuji