Test rapid pentru coronavirus, care costă doar cinci dolari, lansat în SUA

Test rapid pentru coronavirus, care costă doar cinci dolari, lansat în SUA
Publicat: 27/08/2020, 07:00

Un test rapid pentru COVID-19, care costă 5 dolari, a primit autorizaţie de urgenţă în SUA! Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA a acordat autorizaţia de utilizare de urgenţă Laboratoarelor Abbott pentru un test rapid pentru COVID-19, care costă doar 5 dolari şi are dimensiunea unui card de credit.

Testul cu răspuns rapid şi costuri reduse, poate fi administrat în cabinetele medicale sau de către asistentele medicale din şcoli, transmite Mediafax.

Noul test, denumit BinaxNOW COVID-19 Ag Card, foloseşte o tehnologie similară cu testele de sarcină la domiciliu şi oferă un rezultat în aproximativ 15 minute.

Aprobarea de urgenţă vine pe măsură ce creşte cererea pentru un acces mai mare la instrumentele de diagnosticare a noului coronavirus, scrie Wall Street Journal.

Soluția pentru revenirea la muncă și la școală

Abbott a spus miercuri că în luna septembrie intenţionează să trimită zeci de milioane de teste recent autorizate, iar în luna octombrie producţia va ajunge la 50 de milioane.

Noile teste sunt realizate de către profesioniştii din domeniul medical şi nu sunt vândute direct consumatorilor pentru utilizare la domiciliu.

Unii oficiali de sănătate publică şi directori de laborator spun că testele rapide cu costuri mai mici, care pot fi produse la scară largă, sunt un factor important în crearea unui mediu corespunzător pentru a reveni la muncă şi la şcoală.

Primul test rapid pentru depistarea Covid-19 produs în România a fost lansat! Cum se folosește (FOTO + VIDEO)

Primul test rapid de depistare a Covid-19 produs în România a fost lansat în august de două companii.

Companiile au primit finanțare de la investitori din SUA, scrie antena3.ro. Testul românesc poate detecta anticorpii dați de virus în doar cinci minute și se comportă ca un test de sarcină, pe care se aplică mostre de ser sau plasmă din sângele recoltat intravenos.

Astfel, nivelurile de sensibilitate ridicate ale testului rapid românesc permit identificarea anticorpilor Covid-19 în cazul celor care au luat contact cu virusul, inclusiv la asimptomatici!

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult