Testamentul Reginei Elisabeta a II-a, sigilat și ascuns într-un seif pentru 90 de ani. De ce a ales Majestatea Sa acest lucru

Testamentul Reginei Elisabeta  a II-a, sigilat și ascuns într-un seif pentru 90 de ani. De ce a ales Majestatea Sa acest lucru
Publicat: 13/09/2022, 20:22
Actualizat: 13/09/2022, 20:26

Testamentul Reginei Elisabeta a II-a, în cazul în care ar putea fi văzut de public, ar oferi informaţii despre averea suveranei britanice, însă, spre deosebire de actele asemănătoare ale cetăţenilor britanici obişnuiţi, testamentul va fi sigilat și încuiat într-un seif pentru cel puţin 90 de ani.

Primul membru al familiei al cărui testament a fost sigilat de Curte a fost Prinţul Francis de Teck, fratele mai tânăr al reginei Mary, care a murit în 1910.

Testamentul acestuia face parte din cele peste 30 păstrate într-un seif aflat într-un loc secret din Londra, sub îngrijirea unui magistrat.

Conform convenției, după moartea unui membru de rang înalt al familiei regale, executorul testamentar cere Secției pentru Familie a Înaltei Curți din Londra sigilarea testamentului.

Magistrații care s-au succedat în această funcție au aprobat întotdeauna solicitarea. Aceste amănunte au fost făcute publice abia după moartea, în luna aprilie a anului 2021, a Prințului Philip, soțul suveranei britanice, când îndatorirea aplicării sigiliului i-a revenit judecătorului Andrew McFarlane.

Judecătorul a decis că testamentul trebuie sigilat, însă a hotărât, de asemenea, să ofere publicului o explicație a acestei proceduri.

Seiful cu testamentele regale

„Gradul de publicitate pe care publicarea l-ar atrage probabil ar fi foarte extins şi contrar obiectivul de păstrare a demnităţii suveranei”, a menționat el, afirmând că acest lucru este necesar ca monarhul să-şi realizeze rolul constituţional.

Mai mult decât atât, acesta a confirmat existența seifului care conține testamentele regale și că, în calitate de președinte în funcție al Secției pentru Familie, este responsabil pentru el, cu toate că nu cunoaște conținutul acestor documente.

Când va fi depozitat în seif alături de cel al Prințului Philip, testamentul Reginei Elisabeta a II-a se va alătura celui al mamei ei, Elizabeth și al surorii ei, prințesa Margaret. Ambele au murit în anul 2002.

Testamentul Prințesei Margaret a fost în anul 2007 motivul unei dispute juridice inițiate de  Robert Brown, care a afirmat că este fiul ilegitim al prințesei și a cerut să vadă documentul ca să-și înainteze pretențiile. Curtea a respins aceste afirmații, catalogându-le ca fiind „iraționale”. Astfel, Brown nu a primit acces la testament, NdTv.com.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Job-ul din România plătit cu 5.000 de lei/lună, pentru care ai nevoie 'decât' de 8...
FOTO. Imagini incendiare cu actrița care l-a refuzat pe fotbalist! Cum arată femeia
DJ Lalla s-a cazat în Mamaia la un prieten pe care îl cunoscuse pe TikTok...
Cum face amor, la 85 de ani, Jane Fonda: 'Îmi pun picioarele după...'
"Tati, m-a luat de gât, mi-a dat două palme. Am crezut că o să mor"....
Dusterul pe care românii nu l-au putut cumpăra se vinde pe AUTOVIT. Cât costă cea...
Profesorii vor primi bani în plus! Când intră suma pe card şi la ce pot...
Două mașini de Poliție sunt implicate într-un accident rutier. Una a ajuns în șanț
Biden, despre blocajul guvernamental care ar putea arunca America în haos: ,,mingea este la republicanii...
Oana Zăvoranu, jefuită de soț de 2 milioane €! Ce calvar a îndurat Oana Zăvoranu...
APARE pe cer VINERI, 29 septembrie! Cum să vezi CEA MAI MARE Lună din 2023
Cutremur total! Gabriela FIREA a anunțat: ȊL PĂRĂSESC
Scandalul 2 Mai - Breaking News. S-a aflat abia acum adevărul
Ultimul mesaj al Laurei Roșca (DJ Lalla), înainte să fie găsită fără suflare pe o...
BANCUL ZILEI. Două tipe foarte frumoase discută în club: Dragă de când s-a cuplat cu...
Fanii Vacanta Mare sunt distrusi! Costel a murit… ce declaratii tulburatoare au fost spuse