TESTARE | Medic de la Spitalul de Arși din București, despre primul pacient infectat din spital: Mi s-a spus că DSP-ul nu vrea să îl testeze. Am simţit frica morţii. Se minte foarte mult, ca la Colectiv

TESTARE | Medic de la Spitalul de Arși din București, despre primul pacient infectat din spital: Mi s-a spus că DSP-ul nu vrea să îl testeze. Am simţit frica morţii. Se minte foarte mult, ca la Colectiv
Există suspiciunea că numărul de bolnavi este mai mic decât cel pe care îl cunoaștem acum din raportările oficiale
Publicat: 31/03/2020, 17:18
Actualizat: 31/03/2020, 17:42

Medicul Camelia Roiu, de la Spitalul de Arși din Capitală, care a cerut insistent ca un pacient venit din Suceava să fie testat pentru COVID-19. Camelia Roiu este același doctor care a avut curajul să facă publice imagini cu un pacient ale cărui răni erau pline de viermi. Ea spune că medicii se simt acum abandonați.

Medicul anestezist Camelia Roiu, de la Spitalul de Arși din București, este izolată la domiciliu de opt zile și a povestit pentru Mediafax, că a simţit frica morţii, iar medicii cu care ţine legătura au sentimentul că sunt abandonaţi de autorităţi. Ea povestește cum a depistat primul pacient infectat cu noul COVID -19 care a intrat în unitatea sanitară. Primul contact cu pacientul l-a avut în garda de duminică, 22 martie, caz în care dr. Roiu s-a încăpăţânat să facă totul pentru a-şi feri colegii de îmbolnăvire.

Cum a fost testat pacientul

Reticențe

„La prânz am aflat despre ce se întâmplă la Suceava, cum directorul medical obligă doctorii infectaţi să lucreze. (…) M-am dus la directorul medical, i-am spus că avem un pacient din Suceava, unde este un focar de infecţie şi că trebuie testat, dânsul nu a fost foarte convins de oportunitatea testării, moment în care a apărut managerul spitalului care a considerat că pacientul trebuie testat şi că trebuie să vorbim la Matei Balş”, a povestit dr. Roiu pentru sursa citată.

„Şeful de secţie mi-a spus că DSP-ul nu vrea să testeze pacientul pentru că nu intră în protocoale, că nu este simptomatic, dar că, un coleg de-al meu, folsoindu-şi relaţiile personale, a vorbit cu doctorii infecţionişti de la Matei Balş şi că ei ne vor ajuta ca să testăm acest pacient”, a mai spus medicul.

Aşa a fost testat primul pacient cu noul COVID-19 care a intrat în spitalul din Capitală. Din fericire, niciun medic din spital nu a luat infecţia. Medicul Camelia Roiu este acum acasă, în izolare, de opt zile, la fel ca și alte 36 de cadre medicale care au intrat în contact cu pacientul.

„Am simţit frica, frica morţii care îţi bate la uşă ş tu nu ai cum să te aperi (…) Am avut un mare noroc că am fost testaţi”, a mai explicat dr. Camelia Roiu.

Dr. Roiu a mai spus că în rândul medicilor cu care ţine legătura este foarte multă nesiguranţă, incertitudine şi sentimentul de abandon, iar medicii sunt revoltaţi şi îngroziţi de discursurile „somităţilor” care apar la televizor.

Situație la fel ca la Colectiv

„Se minte foarte mult, ca şi la Colectiv, cum s-a minţit de zeci de ani cum iar avem de toate, cum iarăşi suntem în control, când, de fapt, spitalele sunt total nepregătite”, a puctat medicul anestezist.

Dr. Camelia Roiu este medicul care a avut curajul să ofere imaginile cu rănile pline de viermi ale unui pacient internat în spital, în urmă cu câţiva ani. Este medicul care şi-a riscat locul de muncă pentru că nu a suportat nedreptatea și a a avut curajul să vorbească despre lipsurile şi neregulile din spitale la scurt timp de la tragedia de la Colectiv.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu a răbufnit: Nu are ce căuta în funcția de președinte al României
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”