TESTARE | Medic de la Spitalul de Arși din București, despre primul pacient infectat din spital: Mi s-a spus că DSP-ul nu vrea să îl testeze. Am simţit frica morţii. Se minte foarte mult, ca la Colectiv

Redactor:
Gandul
TESTARE | Medic de la Spitalul de Arși din București, despre primul pacient infectat din spital: Mi s-a spus că DSP-ul nu vrea să îl testeze. Am simţit frica morţii. Se minte foarte mult, ca la Colectiv
Există suspiciunea că numărul de bolnavi este mai mic decât cel pe care îl cunoaștem acum din raportările oficiale

Medicul Camelia Roiu, de la Spitalul de Arși din Capitală, care a cerut insistent ca un pacient venit din Suceava să fie testat pentru COVID-19. Camelia Roiu este același doctor care a avut curajul să facă publice imagini cu un pacient ale cărui răni erau pline de viermi. Ea spune că medicii se simt acum abandonați.

Medicul anestezist Camelia Roiu, de la Spitalul de Arși din București, este izolată la domiciliu de opt zile și a povestit pentru Mediafax, că a simţit frica morţii, iar medicii cu care ţine legătura au sentimentul că sunt abandonaţi de autorităţi. Ea povestește cum a depistat primul pacient infectat cu noul COVID -19 care a intrat în unitatea sanitară. Primul contact cu pacientul l-a avut în garda de duminică, 22 martie, caz în care dr. Roiu s-a încăpăţânat să facă totul pentru a-şi feri colegii de îmbolnăvire.

Cum a fost testat pacientul

Reticențe

„La prânz am aflat despre ce se întâmplă la Suceava, cum directorul medical obligă doctorii infectaţi să lucreze. (…) M-am dus la directorul medical, i-am spus că avem un pacient din Suceava, unde este un focar de infecţie şi că trebuie testat, dânsul nu a fost foarte convins de oportunitatea testării, moment în care a apărut managerul spitalului care a considerat că pacientul trebuie testat şi că trebuie să vorbim la Matei Balş”, a povestit dr. Roiu pentru sursa citată.

„Şeful de secţie mi-a spus că DSP-ul nu vrea să testeze pacientul pentru că nu intră în protocoale, că nu este simptomatic, dar că, un coleg de-al meu, folsoindu-şi relaţiile personale, a vorbit cu doctorii infecţionişti de la Matei Balş şi că ei ne vor ajuta ca să testăm acest pacient”, a mai spus medicul.

Aşa a fost testat primul pacient cu noul COVID-19 care a intrat în spitalul din Capitală. Din fericire, niciun medic din spital nu a luat infecţia. Medicul Camelia Roiu este acum acasă, în izolare, de opt zile, la fel ca și alte 36 de cadre medicale care au intrat în contact cu pacientul.

„Am simţit frica, frica morţii care îţi bate la uşă ş tu nu ai cum să te aperi (…) Am avut un mare noroc că am fost testaţi”, a mai explicat dr. Camelia Roiu.

Dr. Roiu a mai spus că în rândul medicilor cu care ţine legătura este foarte multă nesiguranţă, incertitudine şi sentimentul de abandon, iar medicii sunt revoltaţi şi îngroziţi de discursurile „somităţilor” care apar la televizor.

Situație la fel ca la Colectiv

„Se minte foarte mult, ca şi la Colectiv, cum s-a minţit de zeci de ani cum iar avem de toate, cum iarăşi suntem în control, când, de fapt, spitalele sunt total nepregătite”, a puctat medicul anestezist.

Dr. Camelia Roiu este medicul care a avut curajul să ofere imaginile cu rănile pline de viermi ale unui pacient internat în spital, în urmă cu câţiva ani. Este medicul care şi-a riscat locul de muncă pentru că nu a suportat nedreptatea și a a avut curajul să vorbească despre lipsurile şi neregulile din spitale la scurt timp de la tragedia de la Colectiv.

Inchide