Testele pentru coronavirus făcute la privat, decontate?! Ce proiect a fost depus, de urgență, la Senat. “Este necesară promovarea acestei legi!”

Redactor:
Răzvan Scarlat
Testele pentru coronavirus făcute la privat, decontate?! Ce proiect a fost depus, de urgență, la Senat. “Este necesară promovarea acestei legi!”
Testele pentru coronavirus făcute la privat, decontate?! Ce proiect a fost depus, de urgență, la Senat. “Este necesară promovarea acestei legi!”

Nicolae Bănicioiu, Victor Ponta, Ion Mocioalcă şi Gabriel Petrea au semnat un proiect legislativ prin intermediul căruia solicită ca testele pentru depistarea noului coronavirus la privat să fie decontate de la bugetul de stat prin intermediul Ministerului Sănătății.

Proiectul legislativ a fost depus, deja, la Senat. Cei patru sunt de părere că o astfel de măsură este obligatorie în condițiile în care România se confruntă, în ultimele săptămâni, cu o explozie de cazuri de infectare cu coronavirus.

Nicolae Bănicioiu, Victor Ponta, Ion Mocioalcă şi Gabriel Petrea mai susțin că decontarea testărilor este cea mai bună soluție în prezent, în condițiile în care numărul românilor celor care merg pentru a afla dacă sunt infectați este foarte mic.

Potrivit GCS, în ultimele 24 de ore au fost efectuate 36.815 de teste 22.641 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 14.174 la cerere.

Nicolae Bănicioiu, Victor Ponta, Ion Mocioalcă şi Gabriel Petrea vor ca testele pentru coronavirus să fie decontate

Art. 1. La intrarea în vigoare a prezentei se instituie Programul Naţional de Testare pentru determinarea infectărilor cu noul coronavirus SARS-Cov-2 derulat prin Ministerul Sănătăţii.

Art. 2. Finanţarea Programului Naţional de Testare pentru determinarea infectărilor cu noul coronavirus SARS-CoV- 2 se face din Fondul de Rezervă al Guvernului.

Art. 3. Cetăţenii români care doresc să se testeze pentru determinarea infectărilor cu noul coronavirus SARS-CoV-2 o pot face gratuit în reţeaua de sănătate publică de stat sau contra cost în reţeaua privată de sănătate.

Art. 4. Pentru testările efectuate contra cost în reţeaua privată de sănătate, Ministerul Sănătăţii prin DSP-urile judeţene şi a Municipiului Bucureşti va deconta contravaloarea acestora pe bază cererii însoţită de dovadă plăţii şi a buletinului de analiză în maxim 30 de zile de la depunere.

Luând în considerare recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii care presupun creşterea numărului de teste, număr mic determinat de preţurile ridicate ale testărilor din sistemul privat de sănătate care nu permit românilor cu venituri scăzute să acceadă la efectuarea acestora.

Considerăm că este necesară promovarea unei legi suportarea de la Bugetul de Stat prin Bugetul Ministerului Sănătăţii a testărilor pentru determinarea infectărilor cu noul coronavirus”, se arată în proiectul legislativ semnat de Nicolae Bănicioiu, Victor Ponta, Ion Mocioalcă şi Gabriel Petrea.

Ce NEBUNIE. Marius Şumudică nu mai vine la Universitatea Craiova şi semnează cu un club...
'A murit infectat cu COVID'. Mihai Gâdea, în doliu
FOTO. Sandra, soția lui Adrian Mutu, imagini răvășitoare într-un costum de baie minuscul! Cum arăta...
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Mike Tyson, dezvăluiri uluitoare! Ce-și scria din pușcărie cu gemenii crimei din Anglia, condamnați pe...
Lovitura URIAŞĂ pentru posesorii maşinilor diesel. Era de aşteptat!
Avertismentul directorului general al OMS: Lumea se află în pragul unui eşec moral catastrofal
BANCUL ZILEI – Blonda indecentă și polițistul
Bărbatul din Iași, care a ținut în pod un coif corintic, vechi de 2.500 de...
'A murit infectat cu COVID'. Mihai Gâdea, în doliu
Ea este mândria romilor! Este frumoasă, dar și deșteaptă. A fost admisă la 5 facultăți...
Un FOTOGRAF amator care imortaliza niște capre negre din România a SURPRINS ceva neașteptat în...
Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times
Meteo ianuarie. Cum va fi vremea în România, după cea mai geroasă noapte din 2021
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a...
Vestea extrem de tristă a dimineții legată de Sebi, copilul de 7 ani dispărut fără...
Spray-ul nazal care te protejează de COVID. Eficiența este de 95%
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Afacerea ASCUNSĂ a lui Bill Gates, la care nimeni nu s-ar fi gândit. Este cel...
SURPRIZĂ TOTALĂ PENTRU UN GROPAR DINTR-UN CIMITIR DIN ORADEA. CE A GĂSIT ÎN TIMP CE...
Inchide