Toaletă din lemn, în curtea unei școli din Bistrița. Primar: Cu banii primiți de la stat pot oferi doar o improvizație / Lucrurile sunt făcute de promovare, reclamă sau politic

Toaletă din lemn, în curtea unei școli din Bistrița. Primar: Cu banii primiți de la stat pot oferi doar o improvizație / Lucrurile sunt făcute de promovare, reclamă sau politic
Publicat: 29/08/2019, 09:48

Primăria Bistrița a primit 70.000 de lei pentru realizarea unei toalete în localitatea Săltinița, localitate componentă a orașului Bistrița, care nu are rețea de apă și canalizare.

Primarul orașului, Ovidiu Crețu, spune că suma primită de la Guvern nu este suficientă pentru realizarea unei investiții de acest fel, banii ajungând abia pentru proiectarea unor toalete sau pentru improvizații.

„Am primit 70.000 de lei, cu care o să putem face ori niște improvizații, ori să ne apucăm să facem ceea ce știm să facem, adică o investiție corespunzătoare. Dar banii aceștia nu o să ajungă de o investiție, o să ajungă de studii, de proiect și eventual să începem, dar nicidecum să rezolvăm problema”, spune Ovidiu Crețu.

Deși școala începe în mai puțin de două săptămâni, autoritățile locale așteaptă deocamdată soluțiile din partea experțiilor care să spună ce să se facă la școala din Săltinița: o toaletă ecologică, o improvizație sau studii și proiectare pentru o toaletă corespunzătoare care va fi racordată la rețeaua de apă și canal în 2021 – 2022.

„Există varianta de a face o improvizație, o toaletă ecologică nu rezolvă problema. Nu știu în ce ar putea consta improvizația, așteptăm de la Direcția Tehnică soluțiile. S-ar putea face, sigur, cu bani mulți, o instalație cu bazin în podul școlii, cu tot ceea ce trebuie, dar costă foarte mulți bani și peste trei ani o arunci pentru că ajunge apa curentă și nu îți mai folosește. (…) Trebuie să ne gândim și la următorul lucru: dacă copilul are acasă anumite condiții, ești obligat să le dai și la școală. Dacă el acasă are alte condiții, te chinui degeaba la școală. Până când Slătinița nu va avea apă și asta va fi în 2021 sau 2022, când se va termina investiția, lucrurile, spun eu, sunt făcute mai mult pentru promovare, de reclamă sau, să spunem, politic. Pentru că dacă el acasă nu are apă curentă, toaletă curentă, atunci ce îi fac eu la școală? O improvizație!”, afirmă Crețu.

La școala generală din Slătinița învață 40 de elevi și preșcolari, elevii de gimnaziu fiind mutați la școlile din Bistrița.

Tags: