Toate taxele, impozitele și amenzile se pot plăti ONLINE, începând de miercuri

Toate taxele, impozitele și amenzile se pot plăti ONLINE, începând de miercuri
Publicat: 14/12/2016, 15:50
Actualizat: 08/02/2017, 22:22

Site-ul estehttps://www.ghiseul.ro/ghiseul/public.

Acordul-cadru a fost încheiat cu trei bănci și este valabil 32 de luni.

„Pentru maximizarea eficienței economice a achiziției și păstrarea posibilității adaptării comisioanelor la volumul plăților, BCR, Banca Transilvania și Garanti Bank au semnat cu ANAF Acordul-cadru conform căruia, periodic, este aleasă oferta cu prețul cel mai mic și este semnat un contract subsecvent pentru maximum 12 luni. Primul contract subsecvent va fi semnat cu Garanti Bank, care va percepe ANAF un comision de 0,24%, dar nu mai mult de 14,40 lei, din valoarea fiecărei plăți efectuate electronic de contribuabil”, se anunță într-un comunicat al ANAF.

„Prin înrolarea ANAF în Giseul.ro, contribuabilii persoane fizice pot efectua online plata taxelor și impozitelor pe care le datorează către ANAF, cum ar fi: impozit pe venituri din salarii sau din folosința bunurilor, impozitul pe venituri din dividende, dobânzi, premii, din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuală sau din activități agricole. Totodată, pot fi plătite online contribuțiile pentru asigurări sociale de stat datorate de asigurați dar și de angajatori, cât și amenzile judiciare”, arată un comunicat de presă al Ministerului Comunicațiilor.

În prezent, există și posibilitatea achitării obligațiilor fiscale în numerar sau prin card bancar la casieriile unităților Trezoreriei Statului, prin virament (ordin de plată, internet banking etc) sau prin mandat poștal. Ultimele două zile au fost dedicate asigurării funcționării optime și compatibilizării sistemelor informatice ale AADR și MFP-ANAF.