Tomac, în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg: La est de noi se consolidează o dictatură. Putin a impus un regim slugarnic în R. Moldova

Redactor:
Teodor Bobei
Tomac, în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg: La est de noi se consolidează o dictatură. Putin a impus un regim slugarnic în R. Moldova
Eugen Tomac a atras atenția, în Parlamentul European, cu privire la pericolele consolidării unei „dictaturi la est" de România, prin impunerea unui „regim politic slugarnic" în Republica Moldova, care execută ordinele lui Putin. El a cerut Comisie Europene să solicite Rusiei încetarea provocărilor.

„Am adus în atenție, în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, o altă problemă alarmantă pentru Uniunea Europeană. Dacă în urmă cu puține zile Putin critica Rezoluția privind condamnarea Pactului Ribbentrop – Molotov, susținând tezele lui Stalin, iată că acum Rusia a adoptat o lege prin care oficializează îngrădirea libertății de exprimare și scoate în afara legii toate instituțiile media sau organizațiile neguvernamentale care își desfășoară activitatea în mod transparent, cu finanțare europeană sau din Statele Unite”, a scris europarlamentarul PMP Eugen Tomac, vineri, pe Facebook.

Președintele PMP a precizat că a cerut Comisiei Europene să solicite Rusiei să înceteze provocările și a atras atenția asupra consolidării unei dictaturi „la est de noi”.

„Am cerut direct Comisiei Europene, vicepreședintelui Borrell, să acționeze imediat, solicitând Rusiei să înceteze aceste provocări. Europa nu poate renunța la valori care o fac unică și puternică doar pentru că există și țări care privesc relația cu Federația Rusă exclusiv în termeni de profit economic. La est de noi se consolidează o dictatură care a anexat teritorii doar pentru că statul vecin a îndrăznit să semneze Acordul de Asociere la Uniunea Europeană, iar în R. Moldova, Putin personal s-a implicat pentru a impune un regim politic slugarnic care îi execută oridinele”, a mai scris Tomac.

Europarlamentarul PMP a mai adăugat că„”această nouă linie politică, prin care se instituie teroarea, are un singur scop: să pregătească Rusia de noi provocări pe care noi nu avem dreptul să nu le observăm!”. 

 

Inchide