Tone de gunoaie, încărcate din curtea unui piteștean; proprietarul, încătușat fiindcă s-a împotrivit

Tone de gunoaie, încărcate din curtea unui piteștean; proprietarul, încătușat fiindcă s-a împotrivit
Zeci de tone de gunoaie au fost încărcate, miercuri, de către angajații de la Salubritate, din curtea locuinței unei familii din Pitești, proprietarul casei fiind încătușat și dus la Poliție după ce s-a împotrivit acțiunii conduse de un executor judecătoresc, în baza unei ordonanțe președințiale.
Publicat: 02/10/2012, 22:51
Actualizat: 26/03/2019, 11:54

Potrivit reprezentanților Primăriei Pitești, acțiunea de miercuri este a doua evacuare de gunoaie de la familia respectivă, angajații de la Salubritate ridicând la prima acțiune, în 2009, aproximativ 120 de tone de deșeuri, în prezent, proprietarii locuinței respective fiind amendați cu 2.000 de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„A fost o evacuare cu scandal azi (n.r. – marți) la Pitești. Sunt 40 de angajați de la Salubritate, cu două încărcătoare și opt camioane, sunt aici și polițiști locali și de la Poliția națională, sunt și mascați, sunt și cei de la Direcția de Sănătate Publică, Garda de Mediu, la gospodăria familiei Popa, a cărei activitate este adunatul deșeurilor și depozitarea lor în propria curte. Așa că, în numai trei ani, locul a devenit un munte de gunoaie menajere, maculatură și pet-uri, iar evacuarea de azi a început cu citirea ordinului de evacuare. Nu am avut alte soluții, am încercat să ridicăm gunoaiele intrând în curtea lor, dar nu ne-au lăsat. Este, ce-i drept, o proprietate particulară. Am apelat la justiție, avem o ordonanță președințială, vom face evacuarea”, a declarat viceprimarul municipiului Pitești, Cornel Ionică.

Potrivit aceleiași surse, în urmă cu patru ani, din curtea gospodăriei respective angajații de la Salubritate au cărat 39 de camioane de gunoi.

„I-am amendat, au fost 120 de tone de gunoi, dar ei au continuat activitatea. Avem locul de depozitare, acțiunea continuă”, a mai declarat Cornel Ionică.

Pentru că proprietarul locuinței s-a împotrivit acțiunii, acesta a fost imobilizat și încătușat de către polițiști, iar soției acestuia i s-a făcut rău, fiind dusă de polițiști la umbră, unde și-a revenit, neavând nevoie de vreo intervenție medicală sau de internare în spital.

Vecinii familiei Popa, din Pitești, spun că au ajuns la exasperare de când cei doi soți au început să adune deșeuri din tot orașul și să le depoziteze acasă.

„De când m-am mutat eu acolo, asta fac în fiecare zi, strâng gunoaie și ne terorizează, asta fac ei de patru ani. Cu el nu puteai vorbi că imediat era nervos, făcea scandal. Este un focar de infecție, este un pericol pentru noi toți, pentru copii. Acolo sunt șobolani, e multă mizerie”, a declarat un vecin al familiei respective.

Oamenii spun că în ultimii patru ani au depus sesizări la Direcția de Sănătate Publică Argeș și la Primăria Pitești, exasperați că în curtea familiei în cauză se adună treptat sute de paturi, bidoane, șifoniere, uși, cartoane, găleți, păpuși și alte deșeuri, iar autoritățile locale nu intervin.

„Așa este, la noi au ajuns multe sesizări, în ultimii trei-patru ani a mai fost o situație asemănătoare la aceeași familie, solutionată tot la fel, cu evacuare pe baza hotărârii instanței. Nu s-a putut intra până acum, cei de la primărie acum au putut acționa legal, este un focar de infecție, de aceea suntem și noi prezenți, iar situația va fi restabilită în cel mai scurt timp”, a declarat Daniela Miuță, inspector la Direcția de Sănătate Publică Argeș.

Soții Popa au primit o amendă de 2.000 de lei, iar acțiunea de ridicare a deșeurilor continuă, deoarece cantitatea de gunoaie adunată necesită 24 de ore de operațiune neîntreruptă de salubrizare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Toți românii au INTERZIS. Legea peste care nu poate trece NIMENI. Se dau amenzi de...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția