Tragedie în Egipt! Un băiețel de 5 ani a murit brusc, după ce a băut o gură de apă rece pe caniculă

Tragedie în Egipt! Un băiețel de 5 ani a murit brusc, după ce a băut o gură de apă rece pe caniculă
Sursă Foto - Twitter
Publicat: 29/07/2022, 20:47
Actualizat: 29/07/2022, 20:48

O familie din Egipt se pregătește de înmormântare. La doar 5 ani, Samir a murit bursc, după ce a vrut să se răcorească pe canicula de 40 de grade Celsius.

Vremea călduroasă de afară le-a adus vești groaznice unor părinți. Faptul că fiul lor a murit neașteptat din cauza unei înghițituri de apă, a lăsat o familie în suferință.

Scena tristă s-a petrecut când micul Samir mergea cu bicicleta în orașul Tanta, în apropiere de Cairo, acesta s-a oprit să bea un pahar de apă cu gheață și după foarte puțin timp, copilul s-a prăbușit.

Medicii susțin că băutul de apă cu gheață poate avea un efect catastrofal asupra ritmului cardiac.

Orientul Mijlociu înregistrează temperaturi record în această vară

Zonele din Africa de Nord și Orientul Mijlociu au înregistrat temperaturi record vara aceasta.

În ultima perioadă, căldura este insuportabilă în aceste zone, și de aceea localnicii stau mai mult în interior.

Din nefericire, micuțul Samir a fost victima zilelor caniculare din Egipt.

Presa locală a introdus un anunț după tristul incident, astfel încât oamenii să înțeleagă gravitatea gradelor de afară, potrivit Mirror.co.

„Băutul brusc de apă foarte rece, în special după exerciții fizice, ar putea duce la stimularea nervului vag, care este principalul nerv care controlează funcțiile specifice ale corpului, inclusiv ritmul cardiac și ar putea duce la bătăile neregulate ale inimii sau le fac să se oprească și, prin urmare, pun viața persoanei în pericol.”, a scris presa din oraș.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult