Tragedie: o fetiță de 11 ani a murit după ce a fost tratată în 4 spitale din Alba și Mureș în urma unei înțepături în cui

Tragedie: o fetiță de 11 ani a murit după ce a fost tratată în 4 spitale din Alba și Mureș în urma unei înțepături în cui

Directorul Direcției de Sănătate Publică Alba, Alexandru Sinea, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că instituția pe care o conduce a demarat o anchetă epidemiologică după ce o fată de 11 ani, aflată în plasament maternal, a decedat în 5 august în urma unei înțepături accidentale la picior într-un cui, care s-a produs în 26 iulie, perioadă de timp în care a ajuns la patru spitale din Târnăveni, Blaj, Alba Iulia și Târgu Mureș.

„La nivelul DSP Alba a fost demarată o anchetă, în 2 august, cu privire la modalitatea de raportare și de gestionare a respectivului caz. S-a purtat corespondență cu spitalele. În prezent, ancheta este în desfășurare”, a declarat Alexandru Sinea.

În acest caz, polițiștii din Alba au deschis un dosar de cercetare penală pentru moarte suspectă, iar ancheta este în curs de desfășurare.

Minora, care a fost abandonată de părinți, s-a înțepat în gospodăria asistentului maternal profesionist, din Cetatea de Baltă în data de 26 iulie, potrivit unui raport al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba.

„În aceeași zi, asistentul maternal profesionist s-a prezentat cu minora în cauză la Spitalul Municipal „Dr. Ghe.Marinescu” Târnăveni (n. a. deoarece aceasta era cel mai apropiat spital de localitatea de domiciliu), fiind consultată de un cadru medical care i-a administrat tratament cu TETATOX (injecție intramusculară) și recomandarea: control la Policlinică – chirurgie, la nevoie. Aceasta nu a fost internată, iar după tratament a revenit în familia asistentului maternal profesionist”, potrivit DGASPC Alba.

În 29 iulie, asistentul maternal, împreună cu minora, s-a prezentat la Spitalul Municipal Blaj, deoarece aceasta acuza dureri la piciorul la care se înțepase.
Potrivit DGASPC Alba, asistentul maternal a declarat că fata a fost tratată cu o cremă, pansată și i-a fost recomandat verbal tratament cu o jumătate de tabletă de Ibuprofen timp de șaptezile.

„Medicul specialist de la U.P.U. Blaj i-a recomandat să calce normal că nu se întâmplă nimic. După ce a revenit în familia AMP (n.a. a asistentului maternal profesionist), minora a început să calce normal, dar nu se lăsa în totalitate pe călcâi”, potrivit sursei citate.

În data de 31 iulie, asistentul maternal a apelat serviciul de urgență 112 deoarece fetița acuza dureri de spate, de picior, dureri la nivelul maxilarului și nu putea să înghită. Medicul primar pediatru din cadrul Spitalului Municipal Blaj i-a administrat tratament simptomatic: perfuzie cu calciu, Ampicilină 2 doze și Diazepam rectal.

În dimineața zilei de 1august, medicul specialist a recomandat transferul minorei la Spitalul de Boli Infecțioase Alba Iulia.

„Minora a fost trimisă cu salvarea la Unitatea de Primiri Urgențe Alba Iulia, prezentând hipertonie generalizată. Conform notei de informare a unității
spitalicești din Alba Iulia, în cadrul serviciului de urgență, minorei i s-au efectuat următoarele investigații medicale: probe biologice, consult pediatric,
consult boli infecțioase și examen computer tomograf. În urma investigațiilor efectuate, s-a dispus transferul minorei cu elicopterul SMURD la Cluj, însă din cauza condițiilor meteo nefavorabile, elicopterul a fost redirecționat spre UPU Pediatrie Mureș”, arată raportul DGASPC Alba.

Minora a fost internată în 1 august la Spitalul de Urgență Târgu Mureș, iar în 2 august starea ei s-a agravat.

Medicul specialist din Târgu Mureș a declarat că este nevoie urgentă de ser antitetanos, ser pe care îl așteaptă de la Cluj pentru că vaccinul administrat la Târnăveni „nu a fost suficient”, potrivit DGASPC Alba. Pacientei i s-a administrat serul în aceeași zi, însă starea sa de sănătate nu s-a îmbunătățit.

„În data de 4 august, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, Compartiment ATI Copii ne informează în scris că minora internată în unitatea lor spitalicească are următorul diagnostic: TETANUS, insuficiență respiratorie acută, confirmată clinic, cu anticorpi antitoxină tetanică în curs de efectuare. Tratamentul administrat este: reechilibrare hidroelectrolitică, acidobazică, Penicilină și Metronidazol. S-a administrat ser antitetanic purificat după desensibilizare. În după-amiaza zilei de 5 august, asistentul maternal profesionist a fost contactat telefonic de reprezentanții Spitalului din Târgu Mureș, care i-au comunicat faptul că minora în cauză a decedat”, potrivit DGASPC Alba.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii...
Acești doi vasluieni s-au îmbogățit! Câte sticle au dus într-un centru de reciclare din LIDL
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Desfătare într-un cadru de lux pentru Inna și Deliric! Avem imaginile din croaziera de 5...
Oana Lis, diagnosticată cu CANCER! Clipele grele prin care trece soția lui Viorel Lis: „Viața...
Un băiat de 16 ani, autorul oribilei crime din Crângaşi. El şi un amic au...
A murit Preotul Gheorghe! Breaking news
„Am găsit-o la 100 de metri de mașină”. Șoferul începător care a provocat teribilul accident...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă noul Hyundai i20 în România. Bate Dacia la preț?
Adrian Sârbu: Obiectivul unic al viitorilor europarlamentari este să-i facă pe români să se simtă...
OBICEIUL sănătos prin care CÂȘTIGI ani întregi de viață!
Cutremur de peste 8,5 GRADE în România. Prof. Mărmureanu a făcut anunțul
Exclusiv: Ovidiu Lipan Tăndărică nu își mai bea cafeaua singur. În compania cui a fost...
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
"Este oribil acolo, să nu mergeți niciodată". Cea mai ieftină stațiune din Spania, capcană pentru...
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
”Vai de capul meu, a făcut de râs concursul” Saveta Bogdan, critică dur câștigătorul Eurovision...
BANCUL ZILEI. - Îs supărat, mă, Vasile! - De ce, măi Ioane, că de-abia te-ai...
A fost prins unul dintre cei mai cunoscuți traficanți de persoane din Europa
×