Traian Băsescu i-a înmânat Papei o scrisoare din partea Patriarhului Daniel

Redactor:
Marius Fratila
Traian Băsescu i-a înmânat Papei o scrisoare din partea Patriarhului Daniel
Președintele Traian Băsescu i-a înmânat, vineri, Papei Benedict al XVI-lea o scrisoare cu un mesaj din partea Patriarhului BOR, PF Daniel, a informat Președinția.

Președintele Traian Băsescu i-a înmânat, vineri, Papei Benedict al XVI-lea o scrisoare cu un mesaj din partea Patriarhului BOR, PF Daniel, a informat Președinția.

Președinția nu a dat detalii despre conținutul mesajului.
Președintele Băsescu a făcut, vineri, o vizită oficială la Vatican, fiind primit de către Papa Benedict al XVI-lea.

Traian Băsescu a spus, vineri, după ce a fost primit de către Papa Benedict al XVI-lea, că a avut o întâlnire unică, ce va rămâne în sufletul său pentru tot restul vieții, fiind convins că nu va mai trăi vreodată un sentiment asemănător.

„Am avut astăzi o întâlnire care va rămâne în sufletul meu pentru tot restul vieții. Întâlnirea cu Papa Benedict al XVI-lea va rămâne un eveniment nu politic, unul de suflet, în care am întâlnit un om, un Papă, mai puternic decât acela cu care m-am întâlnit în 2008, la Palatul Gandolfo. Am avut sentimentul că în fața mea era un papă care nu avea decât un mesaj: «vreau să fii bun». Un om care prin privire, prin vorbă, prin inteligența frazelor nu spunea decât că are de comunicat pentru viitor”, a spus Traian Băsescu.

Președintele a adăugat că el crede că Papa i-a comunicat în primul rând că „avem nevoie de o lumă mai bună și că avem nevoie să fim mai buni unii cu alții”.

„Din faptul că vizita mea nu a fost anulată am înțeles respectul Papei Benedict al XVI-lea pentru poporul român. Am înțeles respectul Papei Benedict al XVI-lea pentru ecumenism. Am înțeles mâna întinsă creștinilor ortodocși de creștinii catolici. Am transmis Papei Benedict al XVI-lea mesajul catolicilor și ortodocșilor din România. Un mesaj de solidaritate, de respect, un mesaj de înțelegere”, a adăugat Băsescu.

El a aspus că a avut onoarea să întâlnească unul din cei mai mari teologi și filosofi ai lumii de astăzi. „Și am sentimentul că cele 47 de cărți excepționale pe care le-a scris sunt doar începutul. Sentimentul întâlnirii de astăzi este că m-am întâlnit cu un papă, mai bun poate ca noi toți la un loc și gata să ne dea din bunătatea lui pentru totdeauna”, a adăugat președintele.

„Să mă scuzați pentru sinceritate, dar dacă nu aș fi sincer, mai bine nu aș vorbi. Sentimentul cu care am plecat a fost acela că am avut o întâlnire unică, care nu se va mai repeta, și care nici nu va mai putea avea vreodată un sentiment asemănător”, a continuat Traian Băsescu.

Președintele a vorbit și despre relațiile dintre România și Vatican.

„Relațiile noastre diplomatice sunt excelente, au o frecvență ridicată chiar și la cel mai înalt nivel și nici nu ar putea fi altfel atât timp cât Vaticanul, prin vocea Papei Benedict al XVI-lea, a susținut românii care se află în Spania, Italia, în Franța și în altă parte. Mesajul Papei pentru imigranți a fost acela de susținere pentru milioane de români care se află în afara granițelor țării și practic s-a pus ca un scut pentru aceștia. Procesele la CEDO din ultimii trei ani, când ori România a susținut Vaticanul, ori Vaticanul la solicitarea României a dat sprijin în procese României sunt o altă mărturie a relațiilor excelente dintre țara mea și Vatican”, a spus Traian Băsescu.

El a mulțumit Vaticanului și Bisericii Catolice pentru punerea la dispoziția ortodocșilor români a sute de biserici în Italia și în Spania pentru ca în acestea să slujească preoți ortodocși români.

Președintele a făcut aceste afirmații în discursul ținut la recepția organizată la Palazzo Brancaccio din Roma, unde au fost prezenți reprezentanții comunităților religioase ortodoxe, catolice și greco-catolice românești de la Roma, români din Italia, cardinalii și episcopii președinți de Dicasterii, membri ai organizațiilor și mișcărilor catolice care au proiecte de colaborare cu România, membri ai corpului diplomatic acreditat la Vatican.

ŞOC! Soţia marelui campion al României, vedetă pe site-urile pentru adulţi! "Nu sunt 'călugăriţă'. Îmi...
Ce ruşine! Au fost prinşi în pădure, cu zonele intime la vedere, în timp ce...
FOTO. Imaginile pe care Simona Gherghe le credea uitate de timp! Cum se poza în...
Acest PEȘTE îţi distruge sănătatea. Şi tu îl consumi, fără să ştii ce pericol te...
Decizie disperată luată de familia Cătălinei Ponor, după ce tatăl gimnastei ar fi agresat doi...
De ce trebuie să NU mai consumi CIORBĂ: La asta nu te-ai fi asteptat! Ce...
Monica Pop, acuzaţii grave! Cine e de vină pentru răspândirea covid-19. 'CRIMINAL!'
Surse: Guvernul plănuieşte înăsprirea restricţiilor. Circulaţia ar urma să fie limitată în toată ţara de...
BANCUL ZILEI – Spionată de soț în timp ce făcea sex cu un prieten
Ce avere are ÎPS Teodosie. Deține proprietăți de milioane de euro și are un salariu...
Ce ruşine! Au fost prinşi în pădure, cu zonele intime la vedere, în timp ce...
I-a injectat fiicei sale de doar 8 ani botox, în mod repetat, deși micuța nu...
Câinii care au SALVAT o populație întreagă de la MOARTE! Povestea NEȘTIUTĂ despre cea mai...
Artistul din România care a cântat pentru șapte președinți americani. 'Prima oară am fost cu...
BREAKING: Incendiu la Spitalul din Craiova. Medicii au sărit pe geam pentru a se salva....
Adevătul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”. Nu te vei mai uita la fel...
NOI RESTRICŢII de circulaţie pentru români: Nimeni nu mai iese din casă după această oră
Iulia Vântur, apariție spectaculoasă. Cum arată acum vedeta stabilită în India
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cel mai mare conglomerat american, zdrobit de pandemia de COVID-19. Ce decizie drastică a luat...
Banuia ca soția lui îl înșală, așa că a montat camere ascunse! Când s-a uitat...
Inchide