• Publicat:
Știri

Trei case din Mureș au fost distruse de alunecări de teren

Trei case din Mureș au fost distruse de alunecări de teren
Trei case din comuna Apold, județul Mureș, au fost distruse, iar alte trei sunt în pericol, în urma unor alunecări de teren care au avut loc în ultimele 24 de ore pe fondul ploilor abundente, iar 23 de persoane, între care cinci copii, au fost evacuate și locuiesc în sala de sport sau la rude.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Horea” al Județului Mureș, Mihai Gagyi, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că 23 de persoane din comuna Apold, între care cinci copii, au fost evacuate în ultimele 24 de ore din cauza alunecărilor de teren, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform sursei citate, trei case au fost complet distruse, cu gospodării cu tot, iar alte trei sunt în pericol.

„Au fost salvate o parte dintre bunuri și animale, iar 15 persoane au fost cazate la sala de sport din localitate, în timp ce restul au ales să rămână la rude”, a precizat sursa citată.

Conform autorităților, casele distruse nu aveau fundații și erau construite lângă un pârâu din comună, al cărui nivel a crescut foarte mult în ultimele zile.

Alunecările de teren au mai afectat un drum din localitate, pe o porțiune de aproximativ 50 de metri.

Autoritățile vor supraveghea zona în următoarele zile, urmând să stabilească dacă există riscul să se producă și alte alunecări de teren.

Inchide