Trei condamnări la ÎNCHISOARE PE VIAȚĂ pentru ucigașul japonezei. ULTIMA ORĂ

Trei condamnări la ÎNCHISOARE PE VIAȚĂ pentru ucigașul japonezei. ULTIMA ORĂ
Publicat: 07/03/2013, 15:16
Actualizat: 29/07/2014, 17:57

UPDATE 14.10 Vlad Nicolae a primit TREI CONDAMNĂRI la închisoare pe viață pentru uciderea studentei japoneze și pentru alte două crime comise.

Curtea de Apel București va lua, joi, o decizie în dosarul în care Vlad Nicolae este acuzat că a ucis-o pe japoneza Yurika Masuno și alte două femei, precum și că a violat alte șapte persoane, după ce procurorii au cerut, la ultimul termen al procesului, închisoare pe viață pentru inculpat.

Instanța a finalizat la 1 martie dezbaterile în dosarul în care sunt judecați Vlad Nicolae și polițistul Gică Ștefănache. Acesta din urmă este acuzat că ar fi falsificat documente dintr-un alt dosar, în care Vlad Nicolae era cercetat pentru viol și violare de domiciliu, favorizându-l astfel pe suspect.

Procurorul prezent la ședința de judecată a cerut instanței Curții de Apel București să îl condamne pe Nicolae la închisoare pe viață, având în vedere numărul mare de fapte și gravitatea acestora, precum și tulburările psihice de care acesta ar suferi.
De asemenea, procurorul a cerut pentru Ștefănache o pedeapsă cu executare, ținând cont că minimum pedepsei pentru infracțiunile de care este acuzat polițistul este de cinci ani de închisoare.

Acuzatul Vlad Nicolae. Sursa foto Mediafax Octav Ganea

Gică Ștefănache a avut de soluționat un dosar în care se făceau cercetări legate de faptul că, în noaptea de 19 spre 20 iulie 2012, Vlad Nicolae a intrat, prin spargerea unui geam, în locuința unei femei în vârstă de 75 de ani, imobilizată la pat, care locuia singură, în localitatea Balotești, județul Ilfov, iar prin exercitarea de violențe a întreținut acte sexuale cu aceasta. Cauza investigată de ofițerul Gică Ștefănache avea ca obiect infracțiunile de viol, violare de domiciliu și distrugere săvârșite de Nicolae.

Avocații celor doi au arătat instanței că multe dintre fapte nu sunt probate și că aceștia ar trebui condamnați la pedepse mai mici.

Apărătorul lui Gică Ștefănache a spus că acesta ar fi falsificat actele oficiale pentru a ajuta familia femeii de 75 de ani să o ducă pe aceasta la azil. Acesta a precizat că femeia nu putea să-l recunoască pe Vlad Nicolae pentru că era mascat, potrivit documentelor de la dosar.

Totodată, avocatul a mai spus că procedura de cercetare la fața locului s-a făcut la lumina lumânării, la un moment dat, existând riscul major ca unele dintre probe să fi fost viciate, astfel că Gică Ștefănache nu putea forma un cerc de suspecți.

Avocatul a adăugat că Gică Ștefănache poate fi cel mult tras la răspundere pe latură disciplinară, pentru că cea mai gravă acuzație ce i s-ar putea aduce ar fi de „lentoare” sau „delăsare”, și nu de favorizare a unui infractor.

Acesta a mai arătat că Ștefănache a participat la prinderea lui Vlad Nicolae în luna august 2012, la găsirea telefonului furat de acesta, precum și la întreaga anchetă, astfel că nu se poate vorbi de o încercare de oferire a vreunui ajutor lui Vlad Nicolae. În acest context, avocatul lui Ștefănache i-a cerut judecătorului să dispună achitarea clientului său.

În ultimul cuvânt, Ștefănache a spus că este de acord cu susținerile avocatului său și că nu are nimic de comentat.
Vlad Nicolae a spus, în ultimul cuvânt, că are probleme foarte grave de sănătate și că a fost dus de urgență la spital, unde doctorii i-ar fi spus că trebuie să i se recolteze 250 de grame de sânge. Acesta a mai declarat în fața instanței că ar fi fost bătut de mascați și că i s-a spus „cioară” și „țigan”.
Curtea de Apel București a rămas atunci în pronunțare și a stabilit că va lua o decizie în 7 martie.

În 8 noiembrie, Nicolae Vlad și Gică Ștefănache au fost trimiși în judecată de procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

DE CE ESTE ACUZAT VLAD NICOLAE

Vlad Nicolae este acuzat trei fapte de omor calificat și deosebit de grav, cinci fapte de tâlhărie, șapte fapte de viol și violare de domiciliu, două fapte de lipsire de libertate în mod ilegal, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice, loviri și alte violențe, precum și de distrugere.
Gică Ștefănache, ofițer de poliție judiciară la Poliția Orașului Otopeni la data comiterii faptelor, este acuzat de fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fapte comise de acesta în instrumentarea unui dosar penal înregistrat la Parchetul Judecătoriei Buftea în care era cercetat Vlad Nicolae, fiind acuzat că l-a favorizat pe acesta.

Potrivit anchetatorilor, în perioada mai 2010 – august 2012, Nicolae Vlad a comis mai multe infracțiuni de violență în localitatea ilfoveană Balotești și în București.

Nicolae Vlad este acuzat că, în seara zilei de 15 august 2012, ar fi abordat-o pe japoneza Yurika Masuno, în vârstă de 20 de ani, în incinta Aeroportului „Henri Coandă” Otopeni-București, oferindu-și ajutorul pentru a-i găsi un taxi care să o ducă la Gara de Nord, de unde aceasta ar fi trebuit să ia un tren către Craiova. Două zile mai târziu, în 17 august, în locul respectiv a fost descoperit cadavrul studentei, acoperit cu frunze și prezentând urme de violență.

Nicolae Vlad a fost arestat preventiv în 19 august 2012, acesta negând în fața anchetatorilor că ar fi ucis-o pe japoneză.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că Nicolae Vlad, deși neșcolarizat, are cunoștințe minimale de limba engleză. În acest context, Nicolae Vlad ar fi convins-o pe tânără să urce într-un taxi parcat în afara aeroportului, în apropiere de DN1, spunându-i că o va duce la o gară, însă a cerut șoferului să meargă în direcția opusă Bucureștiului, către Balotești, iar imediat după localitatea Otopeni, în zona pădurii, i-a cerut să oprească taxi-ul, după care au coborât.

După ce au coborât din taxi, Nicolae Vlad ar fi tras-o cu forța pe Yurika Masuno în pădurea care mărginește drumul, unde prin violență a întreținut relații sexuale cu aceasta, apoi a ucis-o „prin comprimare toracică și prin strangulare”, acoperind cadavrul cu frunze uscate pentru a îngreuna descoperirea acestuia.

Totodată, la o distanță relativ mică de locul crimei, Nicolae Vlad a deschis, prin forțare, geamantanul acesteia, din care a luat un telefon mobil, o cameră foto, un laptop, precum și banii pe care tânăra îi avea la ea.

Potrivit raportului medico-legal, moartea tinerei a fost violentă, fiind cauzată de o asfixie mecanică prin comprimare buco-cervico-toracală.

De asemenea, rechizitoriul întocmit de procurori a relevat și alte fapte de mare violență săvârșite de Nicolae Vlad, fiind acuzat de uciderea altor două femei, dar și de cinci tâlhărie, șapte violuri și violări de domiciliu, lipsire de libertate în mod ilegal, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii și liniștii publice, loviri și alte violențe și distrugere.

Nicolae Vlad este acuzat că ar fi intrat în locuințele unor femei în vârstă, unele fiind imobilizate la pat, pe care le-a bătut, le-a violat și le-a tâlhărit.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația