Moartea unui rocker care a făcut istorie. S-a întâmplat „după o operație banală”. VIDEO

Moartea unui rocker care a făcut istorie. S-a întâmplat după o operație banală. VIDEO
Publicat: 13/03/2013, 16:05
Actualizat: 08/03/2017, 18:08

Chitaristul britanic de blues și rock Alvin Lee, devenit cunoscut după concertul pe care l-a susținut cu trupa Ten Years After la Woodstock în 1969, a murit miercuri, la vârsta de 68 de ani, au anunțat membrii familiei sale, conform Mediafax.

„Cu mare tristețe vă anunțăm că Alvin a murit în mod neașteptat în această dimineață (miercuri, n.r.), din cauza unor complicații neprevăzute apărute după o intervenție chirurgicală de rutină”, se afirmă în comunicatul emis de familia muzicianului, postat pe site-ul acestuia.

Sursa foto ten-years-after.com

Familia nu a precizat natura acelei intervenții chirurgicale și nici localitatea în care a murit Alvin Lee.

Alvin Lee și Ten Years After au devenit vedete pe plan internațional după mult lăudata lor performanță artistică la festivalul Woodstock din 1969, în statul New York.

Cântecul „I’m Going Home”, în care Lee asigură vocea și numeroase pasaje de chitară solo, a contribuit la deschiderea muzicii rock către un public mai larg și a fost inclus în documentarul „Woodstock” din 1970.

Cele mai cunoscute piese ale trupei Ten Years After au venit după Woodstock, printre acestea numărându-se cântecele „Love Like a Man”, în 1970, și „I’d Love to Change the World”, în 1971.

Alvin Lee a înființat trupa Ten Years After în 1966, dar a părăsit grupul în 1973 pentru a se concentra asupra unei cariere solo. Grupul s-a reunit în 1988.

Ten Years After a lansat 11 albume de studio între 1966 și 2008. Alvin Lee a lansat 14 albume solo, cel mai recent fiind materialul discografic „Still on the Road to Freedom” în 2012.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase