• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Trei turiști surprinși de AVALANȘĂ în Munții Călimani, în timp ce mergeau cu snowmobilele. Unul dintre ei A MURIT

Trei turiști surprinși de AVALANȘĂ în Munții Călimani, în timp ce mergeau cu snowmobilele. Unul dintre ei A MURIT
Trei turiști au fost surprinși de o avalanșă, iar unul dintre ei a murit, în Masivul Călimani, în timp ce făceau o drumeție cu snowmobile. Accidentul s-a produs în același loc în care, în urmă cu doi ani, o avalanșă a surprins doi salvamontiști.

Mai multe echipe de salvamontiști din Suceava, Mureș și Harghita au intervenit, în timpul nopții de duminică spre luni, după ce doi dintre turiștii surprinși de avalanșă au reușit să se salveze și au ajuns la cabana Meteo, de unde au sunat la 112 pentru a cere ajutor. Unul dintre ei a fost localizat luni dimineața, fiind decedat.

„În Masivul Călimani, o avalanșă, a surprins mai multe persoane care făceau o drumeție cu snowmobilele„, au transmis salvamontiștii.

Când au ajuns în zona indicată, salvamontiștii au aflat că unul dintre turiști a murit.

 

„Urmează evaluarea situației în care se află cei de acolo, acordarea măsurilor de prim-ajutor celor două persoane care au afecțiuni medicale, pregătirea aceastora de drum, recuperarea celui decedat, evaluarea riscurilor din zonă și stabilirea celei mai sigure căi de retragere pentru a se evita o nouă expunere la avalanșe”, au transmis reprezentanții Salvamont.

Reprezentanții Savamont Vatra Dornei au reușit să localizeze, luni, turistul decedat și așteaptă un elicopter care să survoleze zona pentru a se ști dacă pot recupera persoana decedată, riscul de a produce o nouă avalanșă fiind mare.

 

Avalanșa s-a produs exact în zona în care doi salvamontiști au murit în încercarea de a urca cu steagul României în vârful masivului, pe 1 decembrie 2017.

foto: Facebook / Salvamont Romania

Inchide