Trenurile circulă cu restricții de viteză, din cauza căldurii

Redactor:
Aurelia Alexa
Trenurile circulă cu restricții de viteză, din cauza căldurii
Trenurile de călători și de marfă de pe rute din sudul, sud-estul și vestul țării circulă de marți cu restricții de viteză, din cauza temperaturilor ridicate și ar putea ajunge la destinații cu întârzieri între 10 și 30 de minute, a anunțat compania CFR.

Limitările de viteză în circulația trenurilor au fost introduse de marți, ora 11.30, din cauza temperaturilor ridicate care se înregistrează la nivelul solului, pe mai multe secții de circulație de pe raza regionalelor de cale ferată Timișoara, Brașov și Galați, aflate în jumătatea de sud a țării, arată Compania Națională de Căi Ferate „CFR” SA, într-un comunicat de presă.

„Menționăm că începând cu ora 11.30, din cauza temperaturilor ridicate înregistrate la nivelul solului, pe anumite secții de cale ferată din vestul, sudul și sud-estul țării, viteza de circulație a trenurilor de călători și de marfă s-a redus cu 10-50 km/h față de viteza normală. Această măsură este necesară în perioadele caniculare pentru ca traficul feroviar să se desfășoare în condiții de siguranță. La această oră se circulă cu limitări de viteză, cuprinse între 70 km/h și 50 km/h”, a precizat compania CFR.

Limitările de viteză sunt impuse pe Regionala CF Timișoara – între stațiile Timișoara Nord – Stamora Moravița (60 km/h), pe Regionala CF Brașov – între stațiile Teiuș – Războieni (70 km/h) și pe Regionala CF Galați – între stațiile Râmnicu Sărat – Pufești (70 km/h), Tecuci – Mărășești (70 km/h), Tecuci – Liești (50 km/h), Pufești – Adjud (70 km/h) și Adjud – Comănești (50 km/h).

„Prin aplicarea acestei măsuri – obligatorie în perioadele caniculare – se vor înregistra întârzieri la destinație, în medie, de 10-20 de minute/tren, funcție de traseul trenului din graficul de circulație. Întârzieri mai mari, de până la 30 de minute/tren, se pot înregistra la trenurile al căror parcurs tranzitează mai multe județe afectate de temperaturile ridicate. Măsura de reducere a vitezelor de circulație, în anumite intervale de timp în care temperaturile depășeșc limitele normale este o măsură obligatorie pentu siguranța traficului feroviar și, de asemensea, este aplicată de toate administrațiile de cale ferată”, a precizat compania CFR.

Potrivit sursei citate, în perioada de caniculă, temperaturile înregistrate la nivelul șinei depășesc 45 de grade Celsius, iar personalul de întreținere a căii ferate efectuează revizii suplimentare pe întreaga rețea feroviară (însoțiri de trenuri, verificări directe ale căii, măsurarea și înregistrarea permanentă a evoluției temperaturilor în șină etc.). În timpul zilei, viteza de circulație a trenurilor de călători și de marfă se reduce cu 20-50 km/h față de viteza normală de circulație, pe durate bine determinate, astfel încât traficul feroviar să se desfășoare în condiții de siguranță.

Pasagerii sunt sfătuiți ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informații despre întârzierile înregistrate în traficul feroviar la stațiile și agențiile CFR din București și din țară, la telefon 021/9521.

FOTO EXCLUSIV | Imagini şocante cu blana ursului Arthur, împuşcat de Emanuel de Liechtenstein
EXCLUSIV. Cum au apărut Dragoș Buzăianu și noua iubită la LOFT Mamaia
FOTO. Loredana Groza, într-o ipostază rușinoasă pe internet! Gafa care i-a lăsat sânul la vedere
Doinița Oancea rupe tăcerea! Adevărul despre despărțirea de bărbatul cu care urma să se căsătorească:...
Asta o va lovi în orgoliu pe Simona Halep! Șanse mari ca antrenorul înlăturat de...
Profesiile care ar urma să fie plătite în tichete. Ministrul Muncii vrea să elimine munca...
NEWS ALERT Anunţ oficial. Data de la care masca nu mai este obligatorie pe plajă
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
STUDIU. A fost identificată „mama” întregii familii a coronavirusului SARS-CoV-2. Când și unde a apărut...
EXCLUSIV. Cum au apărut Dragoș Buzăianu și noua iubită la LOFT Mamaia
Cele patru TEHNICI prin care femeile pot simți mai multă PLĂCERE. Sunt extrem de simple...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
Horoscop 7 mai 2021. Zodia care se reapropie de familie
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Izvorul Tămăduirii 2021, prima mare sărbătoare din calendarul ortodox după Paște. Tradiţii şi obiceiuri
Vedete care suferă de boli grave. De ce poartă Bono de la U2 mereu ochelari...
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Ideile de afaceri vin în moduri diferite şi câteodată sunt şi mai ciudate. Cum a...
Inchide