Tribunalul București decide încetarea procesului împotriva lui Pescariu și a lui Florică, în „Microsoft 2″ în care aceștia erau cercetați pentru spălare de bani

Publicat: 10/05/2019, 17:08

Magistrații Tribunalului București au decis, joi, încetarea procesului penal împotriva lui Dinu Pescariu și Claudiu Florică, în dosarul Microsoft 2, în care aceștia erau cercetați pentru spălare de bani. Decizia instanței poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

Magistrații Tribunalului București au decis încetarea procesului penal pornit împotriva lui Dinu Pescariu, acuzat de procurori de spălare de abni, dar și împotriva lui Claudiu Florică, acuzat de aceeași infracțiune în dosarul supranumit „Microsoft 2”.

Decizia a fost luată de judecători pentru „lipsa autorizării prealabile de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție”.

Surse apropiate anchetei au precizat, pentru MEDIAFAX, că încetarea procesului penal a fost dispusă pentru că procurorul general de la acea perioadă nu a autorizat începerea urmăririi penale în cazul unor infracțiuni săvârșite de cetățeni români pe teritoriul altor state, în condițiile în care Claudiu Florică și Dinu Pescariu ar fi transferat bani din Austria în Elveția și apoi, în unele cazuri, și în Lichtenstein.

Pe de altă parte, surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că această chestiune a fost tranșată deja de judecătorul de cameră preliminară de la Curtea de Apel București, argumentația procurorului fiind că faptele au fost săvârșite de inculpați parte pe teritoriul României, parte pe teritoriul altor state.

Hotărârea Tribunalului București nu este definitivă.

În spetembrie 2017, DNA i-a trimis în judecată pe Dinu Pescariu și Claudiu Florică pentru infracțiunea de spălare de bani.

În același dosar au mai fost trimiși în judecată fostul ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale, Gabriel Sandu, pentru infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul și Călin Tatomir, fost director general Microsoft România SRL, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și spălarea banilor. Ei sunt acuzați că au prejudiciat statul cu peste 51 de milioane de euro.

Potrivit DNA, în acest context, Pescariu și Florică, în calitate de reprezentanți în fapt/drept ai societății D.Con.Net AG, pentru a fi favorizați în câștigarea licitației publice, prin intermediul unui om de afaceri, au luat legătura cu ministrul de la acea vreme, Gabriel Sandu, căruia i-au și plătit în acest scop suma de 2.196.035 euro (pentru aceste fapte, au fost condamnați Cocoș Dorin și Sandu Gabriel pentru trafic de influență). „În urma înțelegerii avute de Pescariu Dinu Mihail și Florică Claudiu Ionuț cu ministrul Sandu Gabriel, acesta din urmă a aprobat documentația de atribuire aferentă procedurii de licitație deschisă, inițiată pentru „Achiziționarea dreptului de utilizare de produse software prin închiriere cu opțiune de cumpărare”. Documentația care a stat la baza licitației (referat de necesitate și caiet de sarcini) conținea condiții restrictive nejustificate de participare la licitația organizată de către MCSI, fiind favorizată în acest mod D.Con-Net AG, în calitate de lider al unei asocieri din pare făcea parte și firma Dim Soft SRL”, a mai precizat sursa menționată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” de a sancționa șoferii pe autostradă. Care sunt șoferi vizați - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers