Tribunalul Giurgiu și-a motivat sentința în cazul agresorului baschetbalistului Chauncey Hardy

Tribunalul Giurgiu și-a motivat sentința în cazul agresorului baschetbalistului Chauncey Hardy
Publicat: 15/06/2013, 19:58
Actualizat: 22/08/2013, 23:24

Pedeapsa de șapte ani de închisoare dată lui Ionuț Tănăsoaia – agresorul baschetbalistului american decedat după ce a fost lovit cu pumnul în față – este suficientă pentru ca acesta să se îndrepte, conform motivării sentinței dispuse de Tribunalul Giurgiu.

Judecătorul Tribunalului Giurgiu care a decis, la 9 mai, condamnarea lui Tănăsoaia la șapte ani de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice a precizat, în motivarea sentinței, că pedeapsa „este în măsură să atingă scopul prevăzut de articolul 52 din Codul Penal, respectiv reeducarea inculpatului în sensul de a înțelege că trebuie să-și modifice conduita și atitudinea în vederea respectării valorilor sociale ocrotite de legea penală și reintegrarea în societate”.

Instanța mai apreciază, în motivarea sentinței, că pericolul social al faptelor lui Tănăsoaia este extrem de ridicat având în vedere valorile sociale ocrotite de lege.

Pe de altă parte, judecătorul menționează, în documentul citat, atitudinea sinceră a inculpatului pe durata procesului, dar și o caracterizare favorabilă acestuia, făcută de locatarii blocului de domiciliu.

„În ceea ce privește persoana inculpatului, tribunalul reține că acesta a avut o comportare sinceră pe parcursul procesului penal cu privire la împrejurările concrete ale comiterii faptelor, a regretat faptele săvârșite, la caracterizarea persoanei inculpatului instanța urmând să ia în considerare și vârsta acestuia, pregătirea profesională a inculpatului, respectiv că are studii medii, faptul că nu are ocupație, dar și faptul că nu este cunoscut ca fiind o persoană violentă, ci ca o o persoană liniștită, așa după cum rezultă din cuprinsul caracterizării întocmite de Asociația de proprietari Bloc 504, și nu are antecedente penale”, se arată în motivarea Tribunalului Giurgiu.

Ionuț Tănăsoaia, agresorul baschetbalistului american Chauncey Hardy, care a murit după ce a fost lovit cu pumnul în față, în urma unei altercații într-un club din Giurgiu, în 2011, a fost condamnat, la 9 mai, la șapte ani de închisoare cu executare de Tribunalul Giurgiu.

Instanța l-a condamnat pe Ionuț Tănăsoaia, zis Gipsy-Gypsanu, în prezent deținut în Penitenciarul Giurgiu, la șapte ani închisoare pentru loviri cauzatoare de moarte și trei ani interzicerea unor drepturi.

Tribunalul Giurgiu l-a mai condamnat pe Tănăsoaia la un an și opt luni închisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice, acesta urmând să execute, dacă această condamnare rămâne definitivă, pedeapsa cea mai grea, de șapte ani de închisoare.

Tănăsoaia a beneficiat de o reducere cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei cu închisoarea, pentru că a recunoscut faptele și a cerut să fie judecat în baza probelor administrate în faza de urmărire penală.

Instanța a mai decis ca Ionuț Tănăsoaia să rămână în arest, acesta fiind încarcerat din 10 octombrie 2011. Totodată, instanța a dispus ca lui Tănăsoaia să îi fie prelevate probe biologice, în vederea introducerii profilurilor genetice în Sistemul Național de Date Genetice Judiciare.

Tribunalul Giurgiu a constatat că mama baschetbalistului american, Olamae Hardy, nu s-a constituit parte civilă în acest dosar.

Sentința nu este definitivă, putând fi contestată cu apel.

Dosarul în care Ionuț Tănăsoaia este acuzat de loviri cauzatoare de moarte a fost rejudecat la Tribunalul Giurgiu, în urma unei dispoziții din septembrie 2012 a instanței supreme, care a desființat atunci decizia de condamnare la cinci ani de închisoare.

În 22 februarie 2012, Tribunalul Giurgiu l-a condamnat pe Ionuț Adrian Tănăsoaia la cinci ani de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte, sentința fiind menținută de Curtea de Apel București în decizia din 17 aprilie 2012.

Ionuț Adrian Tănăsoaia, zis Gipsy-Gypsanu, a fost trimis în judecată la începutul lunii decembrie 2011, în stare de arest preventiv, pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte și ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Scandalul în urma căruia Chauncey Hardy și-a pierdut viața a izbucnit în noaptea de 8 spre 9 octombrie 2011, în jurul orei 3.30, în clubul Emotione din Giurgiu, după ce baschetbalistul american, în vârstă de 23 de ani, ar fi vrut să danseze cu niște tinere. El a fost lovit cu pumnul în bărbie de Ionuț Adrian Tănăsoaia și s-a izbit cu capul de pardoseala sălii de dans.

Hardy ar fi inițiat un joc cu o tânără, căreia îi tot punea pe cap o șapcă, ceea ce i-a iritat pe tinerii care o însoțeau pe fată. Tănăsoaia i-ar fi spus lui Hardy să plece, însă conflictul verbal a degenerat, astfel că i-a tras un pumn în față, iar sportivul s-a dezechilibrat și a căzut de pe treapta pe care se afla, lovindu-se cu capul de pardoseala de ciment. Rana produsă în cădere a fost gravă, ducând la decesul baschetbalistului.

Medicii legiști au stabilit că moartea lui Hardy a fost violentă și a fost cauzată de o insuficiență cardio-respiratorie, urmare a unui traumatism cranio-cerebral soldat cu edem cerebral, hemoragie meningeală, contuzie și dilacerare cerebrală, fractură de boltă craniană iradiată la baza craniului.

Surse judiciare precizau că baschetbalistul Chauncey Hardy, care juca la echipa CSS Giurgiu, avea o alcoolemie de 0,6 la mie, la momentul incidentului din discotecă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600...
'Furnicuța' Laura Cosoi, însărcinată pentru a 4-a oară, așa cum nu ați mai văzut-o! Ce...
FOTO. Ce frumoasă e cea mai rapidă femeie din România! Cum reacționează bărbații când o...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Elveția a câștigat Eurovision 2024, ediție controversată din cauza războiului din Gaza. Nemo a spart...
Cum și-a croit muza moștenitorului Alpin drumul până la lux și opulență. Bate orice scenariu...
Mihai Albu, vești devastatoare de la medici. CANCERUL a avansat! Declarații sfâșietoare
Duminica Tomii încheie Săptămâna Luminată. Tradiţii şi superstiții în prima duminică după Paşte
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Mihai Leu, transferat de urgență la Spitalul Fundeni! Ce se întâmplă cu sportivul în aceste...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Mărturia şocantă a lui Stormy Daniels în procesul împotriva lui Trump nu schimbă opiniile susţinătorilor...
Alertă de gradul 4 pentru 11 și 12 mai! Vine FURTUNA geomagnetică
TAXA MAJORATĂ prin lege pentru proprietarii de APARTAMENTE. Românii vor plăti de 3 ori mai...
Mulți oameni nu respectă aceste reguli. Ce trebuie să faci înainte de analize
Creatură cu cap de lup care merge în două picioare, surprinsă lângă o grădină zoologică....
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Preferințele Monicăi Tatoiu în materie de bărbați și motivul pentru care a treia căsătorie durează...
Emilia Ghinescu, pe punctul de a cere ajutorul poliției! Artista de muzică populară, hărțuită de...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Oamenii de știință susțin că au găsit „busola” din creierul uman