Trucul care îi ferește pe șoferi de poliție și amenzi / Ajutor nesperat în trafic: Totul se petrece în câteva secunde / Oamenii legii au însă un avertisment

Redactor:
Gandul
Trucul care îi ferește pe șoferi de poliție și amenzi / Ajutor nesperat în trafic: Totul se petrece în câteva secunde / Oamenii legii au însă un avertisment
Șoferii au la dispoziție un nou truc prin care pot afla din timp dacă este radar în drumul lor, pentru a circula cu viteza legală.

Șoferii pot afla în 30 de secunde dacă urmează radar sau un echipaj de poliție, scrie playtech.ro. „Atenție, radar” nu mai este un indicator rutier care să-i sperie pe cei aflați la volan.

„Observăm că echipajul de poliție abia s-a poziționat și deja avem un utilizator care a raportat acum 33 de secunde punctul de radar fix”, a declarat Paul Dorneanu, reprezentant al aplicației trafic.

„Acești conducători auto care folosesc astfel de aplicații au mai mici șanse de a fi prinși de poliție. De cele mai multe ori, cei care sunt tentați să folosească aceste aplicații sunt cei care încalcă legea sau conduc cu o viteză excesivă”, a susținut Cosmin Andreica, polițist.

Șoferii au parte de o nouă veste bună, după ce ar putea conduce cu permis categorie B motociclete cu cilindree de maxim 125 cm3, dacă au 24 de ani și permis B de cel puțin doi ani.

„După litera j a al. 1 al art 24.1 se introduce litera k) permisele de conducere eliberate pentru categoria B sunt valabile pentru motociclete cu cilindree maximă de 125 cm3, cu puterea maximă de 11 kW și cu un raport putere/greutate de cel mult 0.1 kW/kg (categoria A1), cu condiția ca deținătorii permiselor să aibă vârsta minimă de 24 de ani și permisul categoria B obținut cu cel puțin doi ani în urmă”, se arată în proiectul de lege care i-a bucurat pe șoferii pasionați și de vehiculele pe două roți.

Inchide