Turcan, despre deficitul bugetar: CE a fost deja informată cu privire la derapajul guvernării PSD

Redactor:
Diana Grigore
Turcan, despre deficitul bugetar: CE a fost deja informată cu privire la derapajul guvernării PSD
Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, miercuri, referitor la deficitul bugetar, că a informat deja Comisia Europeană cu privire la derapajul guvernării PSD, iar Cabinetul Orban este în momentul de față în etapa rectificării bugetare.

„Deficitul bugetar la 10 luni este cât deficitul bugetar asumat pe întreg anul de gunevarea trecută. Comisia Europeană a fost deja informată cu privire la acest derapaj pe care guvernarea anterioară ni l-a lăsat în brațe. Asta nu înseamnă că ne speriem. În momentul de față suntem în etapa rectificării bugetare, ceea ce înseamnă că noi colectăm toate cheltuielile care să asigure buna funcționare a instituțiilor până la finalul anului. Atrag atenția că erau 43 de unități teritoriale administrative care riscau să pună lacătul pe usă pentru că rămăseseră fără cheltuieli de funcționare, ca să nu mai vorbim de celelalte derapaje din alte ministere. Apoi construim bugetul pe anul viitor. În această construcție avem deja câteva surse suplimentare de finanțare”, a spus Raluca Turcan, la Guvern.

Ea a adăugat că Guvernul a identificat surse suplimentare pentru a atrage încă 200 de milioane de euro din fonduri europene.

„Am anunțat că pe partea de fonduri europene deja am evitat riscul de dezangajare pentru 300 milioane de euro. S-au identificat surse suplimentare de atragere a încă 200 milioane de euro și în același timp infomăm deja Comisia cu privire la renegocierea alocării de bani de la o axă de finanțare la alta. La această sursă numită fonduri europene se adaugă restructurarea aparatului bugetar, care va aduce niște cheltuieli considerabile, plecând de la arhitectura instituțională care în momentul de față are în loc de 27 de ministere, 16 ministere și înseamnă în oglindă o rostogolire a acestei arhitecturi instituționale până la nivel de unități teritoriale administrative. Ca să nu mai vorbim că pe partea de investiții, acolo unde s-au găsit sursele suplimentare de fonduri europene le canalizăm tocmai pentru a introduce acești bani în economie și când bagi acești bani în economie îți crește partea de colectare la bugetul statului și în felul acesta bugetul de anul viitor va avea o anumită structură, notificăm Comisia Europeană care este structura și mi se pare firesc ca în ceea ce însemană cheltuieli interne și proiecte de dezvoltare internă să fie în acord și într-o permanentă informare cu Comisia Europeană”, a mai spus Turcan.

Noua lege a pensiilor reprezintă un risc semnificativ pentru deficitul bugetar în 2020 și în anii viitori, punctează Comisia Europeană în raportul privind constatările misiunii sale de supraveghere desfășurată în țara noastră în 25 septembrie.

Raportul, publicat de Comisia Europeană miercuri, scoate în evidență că legea pensiilor, în vigoare din iunie 2019, conține majorări importante anuale ale punctului de pensie în perioada 2019-2021, inclusiv o creștere de 40% în septembrie 2020. Actul normativ va crește cheltuielile publice cu 0,8% din PIB în 2019, cu 2,3% în 2020 și 4,9% din PIB în 2021 în comparație cu nivelul nominal al produsului intern brut din 2018, potrivit calculelor realizate de Ministerul de Finanțe condus de Eugen Teodorovici și citate de Comisie.

Pe stadion doar cu vaccin sau test! Premierul a anunţat condiţiile ca fanii să intre...
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
FOTO. Cum poate să arate Ilinca Vandici în costum de baie! A atras toate privirile...
Dieta cu care Scarlatescu a dat jos 50 de kilograme! Pare greu de crezut, dar...
Motivul pentru care Sorana Cîrstea nu își expune public relația cu Ion Țiriac Jr. A...
BOMBĂ! Prima măsură pe care o va lua Prințul Charles când va deveni rege al...
COMENTARIU Marius Oprea / Liberi şi fericiţi. Pînă cînd?
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Insula pe care se vor strânge posesorii de bitcoin. Cât costă o locuință
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
Cine a fost AMANTA pe care Adolf Hitler a ținut-o ASCUNSĂ mult timp? Foarte puțini...
Gestul făcut de călătorii unui tren după ce acesta a rămas în câmp, în Prahova....
Cum îți dai seama dacă mai sunt buni sau nu cartofii. Ce apare pe coaja...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Anunţul ŞOC al zilei vine din Germania: Decizia luată de Angela Merkel cutremură Europa. Este...
Cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat. Un român consumă 85 de litri anual
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Încă o companie românească a dat lovitura în toată lumea. Ce face aplicaţia lor, care...
Inchide