Turistă cu hipotermie severă, salvată de salvamontiștii din Bușteni

Turistă cu hipotermie severă, salvată de salvamontiștii din Bușteni
Publicat: 12/02/2017, 09:03
Actualizat: 03/10/2018, 03:28

Gheorghe Haiduc, șeful Salvamont Bușteni, a declarat sâmbătă seara corespondentului MEDIAFAX că echipa a fost alertată de prietenul turistei.

„Au mers cu mașina până la Piatra Arsă. Apoi la Babele și la Caraiman. Când s-au întors spre Piatra Arsă au luat-o pe o scurtătură unde zăpada era până la brâu. Tânăra nu a mai putut merge”, a declarat Gheorghe Haiduc.

Potrivit sursei citate, salvamontiștii au ajuns cu greu la tânără, iar la întoarcere, o bună porțiune din traseu, au cărat-o în spate.

„Am cărat-o în cârcă întrucât nu aveai cum altfel. Apoi am folosit snowmobilul. Ne-au ajutat și angajații Telecabinei” a mai precizat Gheorghe Haiduc.

Tânăra a fost predată echipajului de la Ambulanță, după o acțiune care a durat mai bine de 4 ore, cu o temperatură a corpului de 27,8 grade Celsius, având hipotermie severă.

„A suferit o hipotermie severă. Avea 27.8 grade Celsius temperatura corpului, pulsul mare și tensiunea mică. Prietenul ei era bine echipat, dar ea era în blugi și cu niște ghetuțe”, a mai declarat Haiduc.

Salvamontiștii din Bușteni atrag atenția turiștilor că toate traseele din munții Bucegi sunt închise pe timp de iarnă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase