Turneul WTA BRD Bucharest Open ar putea avea loc tot timpul în București. Care sunt condițiile

Turneul WTA BRD Bucharest Open ar putea avea loc tot timpul în București. Care sunt condițiile
Publicat: 20/06/2014, 18:09
Actualizat: 21/06/2014, 08:36

Președintele FRT, George Cosac, a declarat, vineri, căturneul, găzduit din 1993 de Ungaria sub titulatura Budapest Grand Prix, se va disputa la București pentru alți trei ani, dacă ediția 2014 se va desfășura în condiții foarte bune.

„Proprietarul licenței turneului este din Ungaria. Turneul dacă va ieși bine îl vom organiza la București pentru un minim de trei ani. În plus, imediat ce l-am adus în România s-au găsit și găsit niște oameni de afaceri dispuși să cumpere această licență de la persoana din Ungaria. Dar asta în cazul în care acea persoană dorește să vândă licența”, a spus Cosac.

Oficialul a adăugat că își dorește tribune pline la meciurile primului turneu WTA din România. „Federația Română de Tenis este mândră pentru rolul pe care îl joacă în organizarea primului turneu WTA din România. Sperăm ca tribunele Arenelor BNR să fie arhipline și că în fața televizoarelor se vor afla milioane de telespectatori. Deținătoarea locului 3 mondial, Simona Halep, este capul de afiș al acestei competiții, alături de Roberta Vinci, Klara Koukalova, Karin Knapp și Annika Beck, toate în top 50. De asemenea, vor mai juca reprezentele noastre Irina Begu, Monica Niculescu și Alexandra Cadanțu”, a menținat președintele.

Sorana Cîrstea, locul 29 mondial, va absenta de la BRD Bucharest Open din cauza unei accidentări. „Regretăm absența Soranei Cîrstea, ea a fost nevoită să se retragă de la două competiții dinaintea turneului de la Wimbledon și cu siguranță va trebui să stea și după această competiție și astfel nu o vom avea pe teren. Dar probabil că va fi la Kids Day și în tribune. La Wimbledon merge doar să facă prezență. Ea este obligată să fie prezentă acolo. Eu chiar am stat de vorbă cu medicul ei cu care a plecat în Germania să vadă dacă este nevoie de operație sau de tratament”, a menționat Cosac.

În ceea ce o privește pe Simona Halep, care s-a retras în turul doi al turneului de la ‘s-Hertoghenbosch din cauza unor dureri la omoplatul drept, Cosac a precizat că accidentarea acesteia nu este gravă. „Îmi doresc ca Simona Halep să fie sănătoasă, să joace cât mai bine la Wimbledon și să repete performanța de la Paris. Din câte am înțeles a avut o contractură, mi-a și spus că era foarte frig acolo (n.r. – la ‘s-Hertoghenbosch), apoi, bineînțeles că și gândul ei era la Wimbledon. În acea fază au mai abandonat 3-4 jucătoare. Deci o competiție înaintea alteia foarte importante nu are așa mari șanse de reușită”, a afirmat Cosac.

Secretarul de stat în cadrul MTS, Carmen Tocală, a declarat, vineri, că nu credea că este posibil ca România să găzduiască în 2014 un turneu WTA. „Acum doi ani nu credeam că este posibil să avem un astfel de turneu în România, la fel cum nu credeam că Simona Halep va ajunge pe locul trei într-o perioadă așa de scurtă de timp. Este foarte important că acest turneu important are susținerea oamenilor de afaceri, ceea ce dovedește că sportul poate atrage sponsori dacă noi creăm un produs atractativ. De asemenea, și prin acest turneu se dovedește că Ministerul Tinereului și Sportului poate să susțină activitatea sportivă internațională, la un standard ridicat”, a spus oficialul MTS.
Conform secretarului de stat, aportul financiar al Ministerului Tineretului și Sportului în organizarea la București a turneului WTA se ridică la aproximativ 450.000 de euro. „Suma de 1,1 milioane de lei (n.r. – aproximativ 250.000 de euro), reprezentând taxa WTA, a fost plătită de MTS și provine din fondul de rezervă al premierului. Apoi mai sunt cheltuieli eligibile, care pot fi decontate prin MTS, care se ridică la aproximativ 200.000 de euro. Celelalte cheltuieli vor fi suportate de sponsori. Iar premiile, în valoare de 250.000 de dolari, sunt asigurate de sponsorul BRD”, a afirmat Carmen Tocală.

Președintele FRT, George Cosac, directorul general al BRD, Philippe Lhote, și secretarul de stat în cadrul MTS, Carmen Tocală, au prezentat în cadrul conferinței de presă machetele trofeelor pe care le vor primi finalistele turneului.
BRD Bucharest Open, turneu de 280 de puncte WTA, cu premii în valoare de 250.000 de dolari, se va desfășura în perioada 5-13 iulie la Arenele BNR din București.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Kamala Harris a primit unul dintre cele mai bune sondaje ale sale din acest an....
Larisa Uţă a redeschis scandalul, iar acum… Alin Oprea o desfiinţează: „O femeie mutilată de...
FOTO. Bernadette Szocs, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate
Polițist local filmat când lovea un tânăr încătușat. Victima, cu lanterna pusă în ochi, a...
Părinții gemenilor dispăruți din Târgu Jiu, în șoc. Ce au găsit în telefonul fraților, înainte...
Explozia pagerelor din Liban | Cum a fost planificat atacul împotriva Hezbollah. „A fost un...
Nelson Mondialu ZGUDUIE showbizul! A rupt tăcerea despre Liana, după nunta lui Livian: „E fata...
Andreea Bănică, imagini interzise în costum de baie, la 46 de ani: „Arăți ca o...
Ce este un pager. Mii de dispozitive au explodat simultan în Liban: cel puţin 9...
Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere
El este George, un cunoscut fotograf care și-a pus capăt zilelor aruncându-se de pe barajul...
Doliu la TVR! A murit o emblemă a știrilor din România
Nemții au planuri mari cu Duster 3. Aripi evazate și jante uriașe – GALERIE FOTO
Bărbatul care a provocat un incendiu la Parlament a fost prins
SPIONII de la Hollywood! Marii ACTORI care au fost informatori
A explodat bomba despre Băsescu. Acum s-a aflat totul: EL ESTE autorul
Traian Băsescu, în spatele jocurilor de culise care ar putea arunca alegerile prezidențiale în aer!
Povestea lui Piki, câinele erou care și-a salvat stăpânul din inundațiile de la Galați. L-a...
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De...
Ce pensie primește Adriana Trandafir după o viață dedicată teatrului și filmului: ”Ce să facem?...
BANCUL ZILEI. Bulă:-I-am spus lui fiu-miu să nu se căsătorească cu o orăseancă..
Oamenii de știință au creat organisme în „a treia stare”, dincolo de viață și moarte