TVA-ul la vânzarea cărților în format electronic va fi redus la 5%. Legea a trecut de Parlament

TVA-ul la vânzarea cărților în format electronic va fi redus la 5%. Legea a trecut de Parlament
TVA-ul la vânzarea cărților în format electronic va fi redus la 5% / Sursă FOTO: Pixabay - Ilustrativ
Publicat: 16/11/2021, 15:48

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege care prevede reducerea cotei TVA la 5% la comercializarea cărţilor în format electronic.

S-au înregistrat 302 voturi „pentru” şi două abţineri. Iniţiativa legislativă prevede extinderea sferei de aplicare a cotei reduse de TVA şi asupra comercializării cărţilor în format electronic, în scopul susţinerii lecturii.

„Cota redusă de 5% se aplică asupra bazei de impozitare pentru următoarele livrări de bunuri şi prestări de servicii: livrarea de manuale şcolare, cărţi, ziare şi reviste, pe suport fizic şi/sau pe cale electronică, cu excepţia celor care au, în totalitate sau în mod predominant, un conţinut video sau un conţinut muzical audio şi a celor destinate exclusiv sau în principal publicităţii”, prevede actul normativ.

USR spune că „prețurile la cărțile electronice comercializate în România vor scădea după ce, astăzi, Parlamentul a adoptat o inițiativă legislativă, co-inițiată de deputatul USR Cătălin Teniță, de reducere a TVA de la 19% la 5% pentru e-books și presa digitală”.

Legea va intra în vigoare la data de 1 ianuarie 2022.

Camera Deputaţilor este for decizional pentru acest proiect.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase