TVR a plătit datoria pentru care i-au fost blocate conturile. Reacția ANAF

Redactor:
Madalina Cerban
TVR a plătit datoria pentru care i-au fost blocate conturile. Reacția ANAF
TVR a plătit datoria de 10 milioane de lei pentru care i-au fost blocate conturile de către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), iar ANAF ar fi dispus sistarea popririi, urmând ca, în cursul zilei de joi, conturile să fie deblocate, au declarat, pentru MEDIAFAX, mai multe surse.

Societatea Română de Televiziune (SRTv) ar fi plătit, marți, această datorie de 10 milioane de lei pe care o avea la bugetul de stat, au spus sursele citate.

Astfel, ANAF ar fi dispus sistarea popririi pe conturile TVR, care ar urma să fie deblocate efectiv în cursul zilei de joi, au precizat sursele citate.

Agenția Națională de Administrare Fiscală a blocat, pe 20 iulie, conturile Societății Române de Televiziune, având în vedere datoriile pe care TVR le are la bugetul de stat, au declarat, la momentul respectiv, pentru MEDIAFAX, mai multe surse din Televiziunea Română.

A doua zi, ANAF a confirmat, într-un comunicat, că a instituit propriri pe conturile Societății Române de Televiziune pentru recuperarea datoriilor. ANAF a precizat că, în perioada următoare, va institui popriri pe conturile tuturor marilor contribuabili care înregistrează datorii către bugetele de stat, în funcție de vechimea arieratelor.

Pe de altă parte, Stelian Tănase, președintele-director general al TVR, a declarat pe 22 iulie, pentru MEDIAFAX, că Guvernul este vinovat de situația televiziunii publice, iar blocarea conturilor instituției de către ANAF este, de fapt, „o revanșă” pe care și-a luat-o premierul Victor Ponta, după mai multe editoriale pe care Tănase le-a scris despre acesta. „De mult Ponta e clientul meu (…) Da. A vrut să-și ia o revanșă. Mi-a arătat pisica”, a afirmat Tănase.

De asemenea, Stelian Tănase a spus că s-a întâlnit cu președintele ANAF, Gelu Diaconu, precizând că, până la 1 septembrie, televiziunea publică va plăti datoria de 10 milioane de lei, din 2010, din cauza căreia au fost blocate conturile televiziunii publice.

El a precizat că nu s-a dus la ANAF ca să obțină ștergerea acestei datorii. „Ne-am dus ca să găsim o soluție și să-l asigurăm de buna-credință a TVR că vom face tot ce este posibil. Și dânsul ne-a explicat. E vorba de o datorie de 10 milioane de lei, din 2010. Dacă nu ne taxa, se prescria și atunci era vina ANAF. Și atunci ne-a pus această poprire pe conturi, ca să o plătim. Să ne avertizeze că trebuie plătită. O vom plăti până la 1 septembrie”, a spus Stelian Tănase, precizând că legislația în vigoare nu permite deblocarea conturilor până nu va fi plătită datoria.

În acest moment, datoria fiscală a TVR se ridică la aproximativ 457 de milioane de lei, potrivit unui comunicat remis, pe 21 iulie, agenției MEDIAFAX, de reprezentanții Televiziunii Române, după blocarea conturilor operaționale ale SRTv, din cauza datoriilor acumulate – începând din anul 2005 – către bugetul de stat.

Pe de altă parte, Societatea Română de Televiziune a încheiat anul 2014 cu o pierdere de 81,5 milioane de lei, în condițiile în care Televiziunea Română a avut, anul trecut, venituri totale de 544,2 milioane de lei și cheltuieli totale de 625,8 milioane de lei, potrivit cifrelor furnizate de reprezentanții instituției pe 6 aprilie, într-o conferință de presă la care a participat și Stelian Tănase. În conferința de presă au fost prezentate cifrele din raportul SRTv pe anul trecut.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Avocata superbă, `vânată` de fotbaliști! Cine este Andreea Roșca
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Pe cine vor vota bucureștenii la alegerile parlamentare. Acum e oficial
Marea Britanie vrea să reducă perioada de carantină la 10 sau chiar 7 zile. România...
Mulți se plâng că 2020 e cel mai rău an din istorie. Care este, de...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Ce a ajuns să facă Mariana Moculescu după ce s-a lăsat de videochat? Femeia trăiește...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Dezastru pentru românii cu aceste conturi și carduri bancare. Li se blochează banii chiar acum
Sfântul Dimitrie cel Nou 2020: Marţi este sărbătoare mare pentru toţi românii! Ce nu este...
Gaze urât mirositoare? Alimentele care la declanșează și când poate fi vorba de cancer la...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Cine este tânăra care vinde unele dintre cele mai scumpe locuinţe din Bucuresti
Inchide