Udrea: Ponta, prea arogant și prea țâfnos pentru a înțelege rolul pe care ar fi trebuit să-l joace

Udrea: Ponta, prea arogant și prea țâfnos pentru a înțelege rolul pe care ar fi trebuit să-l joace
Publicat: 08/06/2015, 16:42

Referitor la situația premierului Victor Ponta, care este cercetat penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, Elena Udrea a spus că prim-ministrul nu ar trebui să demisioneze din cauza acestei situații, pentru că este „doar un singur dosar penal”.

Elena Udrea a explicat că lui Ponta i se întâmplă „ceea ce merită”.

„Toți cei care nu au ochelari de cal puteau să prevadă că se va ajunge aici. Acum Victor Ponta are o problemă mare, care, dacă ar fi doar a dânsului, nu ar fi atât de importantă. Pentru că este și prim-ministru și șeful celui mai important partid din România, devine o problemă a tuturor”, a spus Udrea.

Fostul ministru a adăugat că premierul este „prea arogant și prea țâfnos pentru a înțelege rolul pe care ar fi trebuit să-l joace în aceată perioadă, fiind totuși al patrulea om în stat”.

Udrea a menționat că strategia pe care a avut-o Victor Ponta, respectiv „repetând obsesiv faptul că Băsescu și Udrea tebuie să ajungă la închisoare”, l-a făcut să piardă alegerile prezidențiale, iar acest lucru s-a întors împotriva lui.

„Nu poți, pe de o parte, să instigi la o justiție politică, așa cum face dânsul, deschizând, prin procurorul general Nițu, dosare și iar dosare lui Traian Băsescu și pe de altă parte tu însuți să te plângi că ai un dosar care are ca scop schimbarea ta din funcție”, a spus Udrea.

Elena Udrea a mai spus că în cazul în care Ponta ar demisiona, în România ar fi o problemă legată de persoana care ar putea să vină în locul acestuia.

„Dacă ar veni domnul Cătălin Predoiu, atunci am căzut din lac în puț, pentru că este în dosarul Gala Bute, domnul Predoiu are o disjungere din acest dosar, iar când dosarul va intra pe lista de priorități ale DNA ar putea să-l pună în situația în care este domnul Ponta astăzi”, a spus Udrea.

Ea a adăugat că nici Alina Gorghiu nu ar fi o opțiune potrivită, pe motiv că „și dânsa are niște probleme nerezolvate sau nelămurite care s-ar putea transforma în dosare penale”.

Fostul ministru a mai venit, luni, la instanța supremă, unde a avut loc un nou termen de judecată în dosarul „Gala Bute”. Ea a cerut înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlui judiciar, „în condițiile în care se păstrează o diferență de gravitate” între măsurile luate împotriva ei și cele luate împotriva celorlalte persoane care și-au recunoscut faptele.

Începând din 7 mai, Elena Udrea se află în arest la domiciliu. Ea a fost eliberată din Penitenciarul Târgșor, după ce instanța supremă a decis definitiv înlocuirea măsurii arestului preventiv. Fostul ministru Elena Udrea a stat în arest preventiv din 25 februarie, până în 30 aprilie ea fiind încarcerată în Arestul central al Poliției Capitalei, apoi transferată la Penitenciarul Târgșor.

Elena Udrea este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului Gala Bute de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului și respectiv de luare de mită în legătură cu finanțarea de către același minister a mai multor contracte.

Alături de Udrea, au fost trimiși în judecată fostul ministru Ion Ariton, fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Ștefan Lungu, fostul secretar general în MDRT Georghe Nastasia, fostul director al Companiei Naționale de Investiții Ana Maria Topoliceanu și Dragoș Botoroagă.

Potrivit DNA, între 2010 și 2011, Elena Udrea și fostul director al Companiei Naționale de Investiții Ana Maria Topoliceanu au primit aproximativ 300.000 de lei de la administratorul firmei Consmin SA, pentru a asigura plata la timp a lucrărilor executate de societatea menționată în baza contractelor încheiate cu CNI.

Anchetatorii au mai stabilit că Ștefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea la minister, îi dădea banii primiți lui Tudor Breazu. Plățile se făceau fie în numerar, fie prin intermediul societății Ekaton Consulting SRL, administrată de Breazu, în baza altor contracte fictive de consultanță. În acest fel, s-ar fi realizat patru transferuri bancare în valoare totală de 209.762 de lei și o plată în numerar de aproximativ 90.000 de lei.

În 2011, Udrea ar fi cerut și primit, de la omul de afaceri Adrian Gărdean, foloase materiale în valoare de 10% din plățile efectuate de minister pentru contractele de lucrări încheiate de SC Termogaz Company SA și SC Kranz Eurocenter SRL, în schimbul garanției că finanțările vor fi aprobate la timp.

După trimiterea în judecată a dosarului, procurorii au dispus să continue cercetările față de Elena Udrea pentru infracțiunea de spălare de bani, fostul ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului fiind acuzată că a luat mită mai multe sume de bani, pe care le-ar fi transferat la PDL București, sub aparența unor contracte de donație fictive, întocmite pentru a disimula originea infracțională a banilor.

Elena Udrea este urmărită penal și în dosarul „Microsoft”, cauză în care a fost arestată preventiv din 11 februarie până în 17 februarie, când instanța a înlocuit măsura cu arestul la domiciliu. Udrea a stat în arest la domiciliu până în 25 februarie, când a fost arestată preventiv în dosarul „Gala Bute”.

Tags:
Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Ungaria a luat fața României. Ungurii ne-au umilit din nou
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului