UEFA amenință federaţiile de fotbal care finalizează prematur sezonul. Ce riscă acestea

UEFA amenință federaţiile de fotbal care finalizează prematur sezonul. Ce riscă acestea
Sportivii trebuie să respecte măsuri sporite de siguranță și igienă / Sursă Foto: Shutterstock
Publicat: 03/04/2020, 15:36

UEFA recomandă federaţiilor de fotbl să încheie sezonul complet, nu înainte de a se fi jucat toate partidele. Echipele ce vor finaliza prematur sezonul riscă să nu participe la competițiile europene.

UEFA a anunţat că va dezvălui cum se va proceda în cazul reluării competiţiilor interne şi a celor europene la jumătatea lunii mai.

Forul european a organizat două grupuri de lucru care se ocupă cu analizarea opţiunilor de calendar sportiv, dar şi a consecinţelor unei posibile întârzieri ale finalizării competiţiilor sezonului 2019/2020 după data de 30 iunie.

Grupurile de lucru au obiectivul de a găsi o soluţie pentru finalizarea competiţiilor. Scenariile analizate acoperă şi lunile iulie şi august şi includ posibilitatea ca partidele din Liga Campionilor şi Europa League să aibă loc după finalizarea campionatelor naţionale.

În noile precizări privind reluarea competiţiilor de fotbal, UEFA a precizat că încheierea prematură a competiţiilor ar trebui să fie ultima soluţie.

Totodată, forul european pune la îndoială dreptul ţărilor care finalizează prematur campionatele de a participa la cupele europene.

Astfel, UEFA îşi rezervă dreptul de a decide dacă un club va avea dreptul de participare în Liga Campionilor şi în Europa League.

Anunțul vine în contextul în care oficialii Federaţiei Belgiene de Fotbal au decis ca restul sezonului din Jupiler Pro League să nu se mai dispute, iar pe baza situaţiei din clasamentul actual s-a decis ca echipa campioană să fie Club Brugge.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase